spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.10.13

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΕΝΑ 
Στο άλσος στην λεωφόρο Δημοκρατίας στα σύνορα Ηλιούπολης - Υμηττού ήταν τοποθετημένος σιδερένιος κάδος μπάζων που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Για ποιο λόγο ο κάδος απομακρύνθηκε με αποτέλεσμα υπάρχουν μπάζα πεταμένα ακόμα και στο οδόστρωμα;  

Σχετικά με τα μπάζα στο χώρο του παρκινγκ  πίσω από το Β' γήπεδο ποδοσφαίρου τα οποία βρίσκονταν αρκετό χρονικό διάστημα, ίσως και  πάνω από δύο εβδομάδες. Με δική μου  παρέμβαση, προς στον αρμόδιο υπάλληλο με την μπουλντόζα του δήμου μας, τα μπάζα απομακρύνθηκαν. Φοβούμενος ότι το φαινόμενο θα επαναληφθεί  προτείνουμε προς την Δημοτική αρχή να τοποθετήσει στο συγκεκριμένο σημείο ένα σιδερένιο κάδο για μπάζα.-    Μπορείτε να μας ενημερώσετε σχετικά με την περιβόητη γραμμή Νο  4 της Αγίας Μαρίνας της δημοτικής συγκοινωνίας.  Ομηρικές μάχες γίνανε  στην ποιότητα ζωής με μονοδρομήσεις δρόμων, για ποιο λόγο, έχει να λειτουργήσει πριν από το καλοκαίρι;


- Πληροφορηθήκαμε ότι ο εργολάβος που έχει αναλάβει την τοποθέτηση του ταρτάν στον προαύλιο χώρο του 7ου και 21ου δημοτικού σχολείου, ενημέρωσε τον σύλλογο και τους γονείς ότι θα ξεκινούσε άμεσα  εργασίες που έχει αναλάβει. Παρόλα αυτά έχουν περάσει ήδη δύο εβδομάδες και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα καμία εργασία.  Παρακαλώ να έχουμε ενημέρωση για τους λόγους της καθυστέρησης και πότε εκτιμάτε ότι θα αρχίσουν οι εργασίες.

- Μετά το αποτυχημένο πείραμα της λοξής στάθμευσης  στο ρεύμα  καθόδου της λεωφόρου Ειρήνης αποφασίσατε να επαναφέρετε  και πάλι την παράλληλη στάθμευση. Για το λόγο αυτό χαράξατε τη λευκή παράλληλη γραμμή  (άσπρη λωρίδα) η οποία όμως σταματάει στο ύψος του εμπορικού κέντρου.  Γιατί δεν έχει συνεχιστεί η σήμανση από εκεί έως την κεντρική πλατεία και εξακολουθεί να επικρατεί η λοξή άναρχη στάθμευση καταλαμβάνοντας μέχρι και τα πεζοδρόμια .

 

- Όργανα γυμναστικής τοποθετήθηκαν στον αθλητικό χώρο «Χαλικάκι». Δεν υπάρχει  πρόβλεψη για καθαριότητα, φωτισμό, ασφάλεια και φύλαξη του συγκεκριμένου χώρου.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΓΙΑΝΝΗ  ΠΟΥΛΟ
- Το φετινό καλοκαίρι απολαύσαμε πολλές αξιόλογες παραστάσεις στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης με τιμή εισιτηρίου  15-20€. Στο Δήμο Νέας Σμύρνης παρουσιάστηκαν οι ίδιες  παραστάσεις με τιμή εισιτηρίου 5 €.
Μπορείτε να μας ενημερώσετε που οφείλεται αυτή η διαφορά στην τιμή του εισιτηρίου;

-Στις 24 Σεπτεμβρίου κατατέθηκε η παρακάτω αίτηση μου προς την Υπηρεσία λογιστηρίου του Δήμου η οποία και επαναλήφθηκε και ως ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο:

        «Παρακαλώ όπως  για το έτος 2012 και για το 2013 μέχρι σήμερα μου χορηγήσετε τα παρακάτω στοιχεία που αφορούν το Δημοτικό άλσος Δ. ΚΙΝΤΗΣ.

             Κόστος ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΗ)

             Κόστος νερού (ΕΥΔΑΠ)

             Κόστος θέρμανσης (Ηλεκτρική πετρελαίου ή άλλου μέσου)

             Κόστος συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων

             Αν οι παραπάνω δαπάνες επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου σε ποιους κωδικού καταχωρήθηκαν.

Ευχαριστώ εκ' των προτέρων για την απάντηση σας και είμαι στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση».

 

-  Σύμφωνα με τον διαχειριστικό απολογισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η αξία των των προϊόντων που διατέθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2013 εκτιμάται σε 28.035,00 €.  Πολύς ντόρος για το τίποτα. Επίσης θα μπορούσαμε να ενημερωθούμε για το πώς λειτουργεί η Τράπεζα Χρόνου και τι έχει γίνει μέχρι τώρα;

 

- Ισχυρίζεστε ότι  λειτουργεί στην πόλη μας ο εθελοντισμός.

Μπορείτε να μας ενημερώσετε

-          Πόσα άτομα συμμετέχουν;

-          Που απασχολούνται;

-          Ποιος τα συντονίζει;

-          Σε ποιες δράσεις έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα;

 

- Μπορεί ο Δήμος να βεβαιώσει και να επιβάλλει πρόστιμο για κατάληψη πεζοδρομίων με τραπεζοκαθίσματα κατά πολύ αυξημένο σε σχέση με το αρχικό ποσόν;

Τελευταία ανανέωση ( 22.10.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB