spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - Το ΟΧΙ της Γενιάς μας PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.10.13

enosi_gonewn_brefonipiakoiΑγαπητοί Γονείς, Μαθητές, Εκπαιδευτικοί,
Πέρασαν 73 χρόνια από τότε που το ΟΧΙ ενός μικρού λαού άλλαξε τον ρουν της Ιστορίας σε όλη την Ευρώπη.
Ένα μάθημα υπερηφάνειας, ανεξαρτησίας και δημοκρατίας δόθηκε από μια χούφτα ανθρώπων,  στην πιο αποκρουστική έκφραση φανατισμού και μισαλλοδοξίας που έχει γνωρίσει η Ανθρωπότητα, τον Φασισμό και τον Ναζισμό.
Οι αιτίες  που γέννησαν το  τέρας του  Φασισμού τότε -  η παγκόσμια οικονομική κρίση του  '29 και η προσπάθεια του συστήματος να εκμεταλλευτεί την λαϊκή οργή  -  είναι οι ίδιες που εξέθρεψαν και γιγάντωσαν στις μέρες μας, την ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, των απόγονων δηλαδή, των συνεργατών των Γερμανών στην Κατοχή.
Είναι τεράστια η ευθύνη που βαραίνει όλους εκείνους που απολαμβάνοντας  σήμερα τα   προνόμια και  την μεγάλη ευκαιρία που τους έδωσαν οι χιλιάδες νεκροί μας , οι πεσόντες στα πεδία της μάχης  κι  αυτοί που εκτελέστηκαν ή που πέθαναν από πείνα, φύτεψαν με την συμπεριφορά, την ανοχή και την υποκρισία τους, τον σπόρο του φασισμού και πάλι ανάμεσα μας, κλείνοντας τα μάτια στην ύπαρξη και την δράση του στις γειτονιές, στα σχολειά, ακόμη και στην Βουλή των Ελλήνων.

Απαξιώνοντας  και  κατακερματίζοντας  κάθε  κοινωνικό  αγαθό,  οδηγούν  χιλιάδες  συμπολίτες μας   κάθε  μέρα   στην ανεργία  και  τον μαρασμό  καθοδηγώντας τον μέσα από τον ασφαλή δρόμο της  «ανάπτυξης»,  στην ανέχεια και τον εξευτελισμό. Κάθε οικογένεια και ένας άνεργος, Υγεία , Παιδεία και εργασιακές σχέσεις στα όρια της διάλυσης. Και επειδή στην αναμπουμπούλα ο Λύκος χαίρεται, εμφανίσθηκαν οι νεοναζί σαν αυτόκλητοι σωτήρες να γεμίζουν παιδιά, ηλικιωμένους και άνεργους με ψεύτικες ελπίδες, υποσχέσεις και άκρατο εκδικητισμό . Ένα εκφυλιστικό φαινόμενο, κατάλοιπο άλλων εποχών και απόστημα της κοινωνίας,  βρήκε ευκαιρία να βγεί από την μαύρη τρύπα του και να μολύνει τους νέους μας, επιβάλλοντας πρακτικές camora και μη διστάζοντας να βάψει τα χέρια του με αίμα.

Έπρεπε να δολοφονηθεί, πριν από σαράντα μέρες,  ένα 34χρονο παλικάρι, ο Παύλος Φύσσας, για  να «ευαισθητοποιηθεί» η Πολιτεία και να μαζέψει τους νεοναζί μαχαιροβγάλτες.

Είναι συνένοχοι, αν όχι ηθικοί αυτουργοί,  των φασιστικών-ρατσιστικών εγλημάτων.

Είναι το ίδιοι  που επένδυσαν στην συντηρητικοποίηση μέρους της Ελληνικής κοινωνίας, την έξαρση της βίας και μέσα στα σχολειά μας, την παθητικότητα που τόσο έντεχνα  καλλιέργησαν.

Υπεύθυνοι, όμως, είμαστε κι όλοι εμείς, που δεν αντισταθήκαμε στον βαθμό που χρειαζόταν, για ν΄ αποτρέψουμε και να συντρίψουμε το θέριεμα του φασισμού. Σήμερα, σε τούτη την επέτειο του αντιφασιστικού ΟΧΙ των Ελλήνων, είναι Ανάγκη η ύπαρξη  ουσιαστικής Αντίστασης όλων μας, για να ξεριζωθεί μια για πάντα από την κοινωνία μας, ο σπόρος του μίσους.

Χρειάζεται ο κάθε ένας από εμάς τους γονείς, η οικογένεια, οι παππούδες κι οι γιαγιάδες, να μιλήσουν, να εξηγήσουν στα παιδιά, ποιο πραγματικά είναι το πρόσωπο του φασισμού και τι υπέφερε η Πατρίδα μας, από την ναζιστική θηριωδία ΄41-΄44.

Οι Δάσκαλοι, να μιλήσουν με θάρρος και να διδάξουν στα παιδιά μας την Αληθινή Ιστορία αυτού του τόπου, να μιλήσουν για την εποποιία της Αλβανίας, χωρίς να "ξεπλένουν"  τον δικτάτορα Μεταξά, παρουσιάζοντάς τον ως ...  "Εθνάρχη",   να γνωρίσουν στα παιδιά τις  ανεπανάληπτες  κατακτήσεις  και  τα  επιτεύγματα  της  Εθνικής μας   Αντίστασης.

Ας μην γελιόμαστε..

Ο   μοναδικός τρόπος να  χτυπήσεις τον φασισμό,  είναι να επενδύσεις σ΄αυτό που φοβάται ... την Γνώση...!!!

Σ΄ ένα Σύγχρονο,  Προοδευτικό - Δημοκρατικό Σχολείο που θα παρέχει απλόχερα την Μόρφωση,  θα εστιάζει στην Ιστορική Αλήθεια και θα παράγει μορφωμένους και αληθινά Ελεύθερους πολίτες. Που θα επιλέγει και θα  προγραμματίζει εκπαιδευτικές  επισκέψεις στη Νίκαια και στην Καισαριανή, στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα.

Αγαπητοί φίλοι, δυστυχώς οι μνημονιακές πολιτικές που μας μετέτρεψαν σε αριθμούς και στατιστικά στοιχεία, δεν μπορεί παρά να μας διδάξουν,    ότι οι αγώνες που πρέπει να γίνουν είναι αγώνες της κοινωνίας και όχι μόνον της παιδείας και της κάθε κοινωνικής ομάδας χωριστά .

Αυτό είναι το ΧΡΕΟΣ όλων μας, απέναντι στους ήρωες του χθές και στην Ελλάδα του Αύριο.

ΤΟΝ  ΦΑΣΙΣΜΟ  ΒΑΘΙΑ  ΚΑΤΑΛΑΒΕ  ΤΟΝ  

ΔΕΝ  ΘΑ  ΠΕΘΑΝΕΙ  ΜΟΝΟΣ  ....   ΤΣΑΚΙΣΕ   ΤΟΝ ...!!!

                                                                       

                       

                           o Πρόεδρος                                                      η Γραμματέας

Μιχάλης Τασούλας                                                                    Νίκη Ψύλλα

                                                                                        

 

 

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ

Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ

ΔΕΙΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ

ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ .

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:30 MΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΝΗΣΑΚΙ),

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ.

Τελευταία ανανέωση ( 30.10.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB