spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Το ΥΠΕΚΑ υιοθετεί την πρόταση για υπόγεια σύνδεση στην περιοχή της Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.11.13

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η Πρωτοβουλία Πολιτών για την προστασία του Υμηττού την κατάργηση της επέκτασης της Αττικής Οδού (Δυτική Περιφερειακή Υμηττού) στον Υμηττό, πάνω από την Ηλιούπολη και την Αργυρούπολη, όπως προκύπτει από τον Χάρτη 9 (Kύριο Οδικό Δίκτυο) και το αρχικό κείμενο για το νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας
Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί κατάληξη ενός πολύχρονου αγώνα που ξεκίνησε το 1989 η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Υμηττού στην Ηλιούπολη και επεκτάθηκε στη συνέχεια στους γειτονικούς δήμους Βύρωνα, Υμηττού, Αργυρούπολης, Ελληνικού, Γλυφάδας.

Όπως αναφέρει: "Από το ΥΠΕΚΑ υιοθετείται η πρότασή μας για υπόγεια σύνδεση στην περιοχή της Ηλιούπολης του υφιστάμενου οδικού άξονα Λ. Κατεχάκη - Καρέα με τη Λ. Βουλιαγμένης και την αναβάθμιση της Λ. Βουλιαγμένης μέχρι το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, καθώς και της Λ. Αλίμου. Από τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία δεν προκύπτει η πρόθεση του ΥΠΕΚΑ να καταργηθεί η υπερτοπική κυκλοφορία οχημάτων στον διερχόμενο από Ηλιούπολη - Αργυρούπολη οδικό άξονα (Λ. Ελ. Βενιζέλου - Αργυρουπόλεως), που αποτελεί μακροχρόνιο αίτημα των κατοίκων αυτών των δήμων και της Διαδημοτικής Επιτροπής για τη Διάσωση του Υμηττού.

Στην πρόταση του ΥΠΕΚΑ φαίνεται να γίνεται δεκτή και η πρότασή μας για τη σύνδεση με μέσο σταθερής τροχιάς του Ελληνικού με το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα, ενώ φαίνεται να παραμένει ανοικτό το ζήτημα της οδικής σύνδεσης Ελληνικού - Αεροδρομίου Σπάτων με νέο αυτοκινητόδρομο διαμέσου του Υμηττού" καταλήγει.

Πηγή: Αυγή

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB