spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
«ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη», ερωτήσεις προς την Δημοτική Αρχή... PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.11.13
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10-10-2013 η δημοτική μας παράταξη «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη» δια του επικεφαλής της Χρήστου Κοκοτίνη, έθεσε τις παρακάτω ερωτήσεις προς τη Δημοτική αρχή για ζητήματα που ταλανίζουν την πόλη μας γενικά, αλλά και σημαντικό αριθμό συνδημοτών μας ειδικά.
1.   Ρωτήθηκε η Δημοτική Αρχή για το θέμα το κομποστοποιητών που έχουν διανεμηθεί  σε μερίδα συμπολιτών μας, αν προτίθεται να γίνει κάποια ενημέρωση γι' αυτό και αν προβλέπεται να επεκταθεί η χρήση τους και σε άλλους συμπολίτες μας και επίσης η τοποθέτησή τους σε δημόσιους χώρους.

Η απάντηση βέβαια ήταν ότι το πρόγραμμα που ξεκίνησε επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής έχει «ατονήσει» και «κολλήσει». Γίνεται προσπάθεια να ενταχθούμε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ (για άλλη δράση όμως σχετικά με τα σκουπίδια) και πέραν τούτου ουδεμία άλλη ενέργεια έχει γίνει.

2.   Ρωτήθηκε η Δημοτική Αρχή πως θα επιλυθεί το θέμα της «λοξής» στάθμευσης αυτοκινήτων επί της λεωφόρου Σοφοκλή Βενιζέλου.
Η απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου είναι πως "θα παραμείνει ως έχει, καθώς δεν έχει υπάρξει διαμαρτυρία των κατοίκων ή των καταστηματαρχών".

3.   Ρωτήθηκε η Δημοτική Αρχή με ποιο τρόπο και αν συνεχίζει να λειτουργεί το αναψυκτήριο του Προφήτη Ηλία, ώστε να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας του προς όφελος των πολιτών.

Απάντηση σχεδόν μονολεκτική ότι «έχει κλείσει από το τέλος του Σεπτεμβρίου».

4.   Ρωτήθηκε η Δημοτική Αρχή σχετικά με τα τραπεζοκαθίσματα που υπάρχουν ακόμη στην Πλατεία Φλέμινγκ και αν προτίθεται να τα απομακρύνει, με το δεδομένο ότι η «αναμόρφωση» της πλατείας και η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων έγινε γι' αυτό το λόγο κατά δήλωση του Δημάρχου.

Η απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου είναι πιστεύουμε μνημείο ανευθυνότητας και ανικανότητας. Δήλωσε ότι υπάρχει εντολή, να καταγραφούν όσοι παρανομούν και ότι επισημαίνουν στους ιδιοκτήτες των παρακείμενων  καταστημάτων να συμμορφωθούν. Δεν το καταφέρνουν όμως γιατί υπάρχουν αδυναμίες (έλλειψη Δημοτικής Αστυνομίας). Προφανώς, μας δηλώθηκε η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να λύσει το πρόβλημα, αλλά συγχρόνως δεν απαντήθηκε και η ουσία της ερώτησης.

Επίσης, ζητήθηκε από τον Χρήστο Κοκοτίνη σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί εκτενώς το φλέγον θέμα του νεκροταφείου, προκειμένου να ενημερωθούν οι Ηλιουπολίτες για τον τρόπο λειτουργίας του και το νομικό πλαίσιο που το διέπει και επίσης τι γίνεται σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει. Και όλα αυτά για να μην ενημερωνόμαστε με κοκορομαχίες μέσω τηλεοπτικών καναλιών που στην ουσία δεν προσφέρουν σε κανέναν τίποτα.

Το Γραφείο Τύπου
Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη
Αμαλίας 3 Ηλιούπολη 163 45
Τηλ.: 210.99.26.352 - Fax: 210.99.26.352  
www.iliou-polis.gr - e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB