spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Πάγωμα των Δημοτικών Τελών και άλλα σημαντικά θέματα στο Δ.Σ. της 4/10/13 PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.11.13
Για τρίτη συνεχή χρονιά παραμένουν στο ίδιο επίπεδο όλα τα Δημοτικά Τέλη στον Δήμο μας, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίασή του της 4ης Οκτωβρίου 2013. Επιπλέον αποφασίστηκαν περαιτέρω ελαφρύνσεις για κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Συγκεκριμένα ορίστηκε απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη κατά 50% για τους τρίτεκνους και πλήρης απαλλαγή για γονείς, με ένα τουλάχιστον ανήλικο τέκνο, όταν είναι και οι δύο άνεργοι, πάνω από 6 μήνες.
Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε επίσης Ψήφισμα για την καταδίκη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και του νεοναζιστικού φαινομένου.
Άλλα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν είναι:
  • Η έγκριση και ο καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης για τη φιλοξενία και απασχόληση παιδιών ηλικίας 2,5 έως 4,5 ετών σε παιδότοπους της πόλης που πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, με έξοδα του Δήμου, συνολικού ύψους 73.800€, για να υποστηριχθούν οι εργαζόμενοι γονείς, και να καλυφθεί η ανάγκη των γονέων των οποίων τα παιδιά δεν μπόρεσαν λόγω μοριοδότησης να ενταχθούν σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ούτως ώστε όλα τα παιδιά του Δήμου μας να φιλοξενούνται κατά τις ώρες που οι γονείς εργάζονται.
  • Η έγκριση εκτέλεσης εργασιών για τον καθαρισμό όλης της κοίτης του Ρέματος Πικροδάφνης.
  • Η έγκριση για την προμήθεια και αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου και στο γήπεδο 5Χ5 του Αθλητικού χώρου ΔΙΑΝΑ, με κόστος ύψους 190.000€, η οποία θα ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστών έργων της Περιφέρειας Αττικής, με χρόνο υλοποίησης το 2014.
  • Η έγκριση προμήθειας υπόγειων κάδων απορριμμάτων (3000lt) για τον Δήμο, κόστους 198.000€, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.
  • Η ενημέρωση του σώματος για την παραλαβή και τοποθέτηση στην πόλη 600 νέων κάδων ανακύκλωσης και η προμήθεια ενός ακόμη απορριμματοφόρου.
  • Η παρουσίαση πρότασης σε θετική κατεύθυνση, από τον Δασολόγο, κ. Γ. Καρέτσο, για την βελτίωση του αστικού και περιαστικού πρασίνου της πόλης μας.
  • Ο τρόπος συνέχισης του εντοπισμού και της απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.
  • Η έγκριση έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων, σε συμπολίτες μας, που κατόπιν σχετικής έρευνας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, χρήζουν οικονομικής βοήθειας.
  • Η έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ν.Π.Δ.Δ. «Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. - Γρ. Γρηγορίου».
  • Η έγκριση του Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας του Ν.Π.Δ.Δ. «Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ. - Π.Πεντάρης».

Τέλος δόθηκαν ακριβείς και εμπεριστατωμένες απαντήσεις στις ερωτήσεις που έθεσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, για επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB