spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ για τον ΔΗΜΟ μας τα Τέσσερα χρόνια, Αραμπατζής Γαβριήλ-Δημ. Σύμβουλος Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.11.13

arampatzis_gavriel_tpΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ για τον ΔΗΜΟ μας τα Τέσσερα χρόνια,
ΣΤΑΣΙΜΗ η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ και το 2014

Για την έλλειψη προγράμματος και υλοποίησης έργων υποδομών που θα είναι ζωτικής σημασίας και θα αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών της Ηλιούπολης, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή, ο κ. Γαβριήλ Αραμπατζής, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Νέα Δημοτική Κίνηση».
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε και εγκρίθηκε  το Τεχνικό Πρόγραμμα, ο κ. Αραμπατζής καυτηρίασε την πολιτική αδράνειας και εφησυχασμού της δημοτικής αρχής, ενώ παράλληλα κατηγόρησε αυτήν για έλλειψη διαλόγου με τις άλλες παρατάξεις τους φορείς της πόλης, και ιδιαίτερα με τους δημότες της Ηλιούπολης.
«Κύριοι της διοίκησης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αραμπατζής «τα τρία χρόνια που διοικείτε τον Δήμο μας δεν έχετε εντάξει στον προγραμματισμό προς υλοποίηση κανένα μεγάλο έργο και κατ' επέκταση δεν έχετε καταφέρει να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση για κανένα μεγάλο και σπουδαίο έργο υποδομής για τον Δήμο μας.

Το 2014, που όπως γνωρίζουμε και γνωρίζετε λήγει η θητεία σας, είναι έτος προεκλογικής χρονιάς. Παρ' όλα αυτά σήμερα μας παρουσιάζετε ένα πρόγραμμα που είναι πιθανόν να κληθεί να το υλοποιήσει κάποιος άλλος.
Ειδικά αυτό το τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο θα πρέπει να υλοποιηθεί τον επόμενο προεκλογικό χρόνο, θεωρούμε ότι θα έπρεπε να ήταν αποτέλεσμα διαλόγου. Διαλόγου μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, των φορέων της πόλης μας, και ιδιαίτερα το υπογραμμίζω μεταξύ των δημοτών της πόλης μας. Αλλά δυστυχώς ποτέ δεν μπήκατε στον κόπο να ακούσετε τους δημότες, να αφουγκραστείτε τις ανάγκες τους, κάνοντας διάλογο μαζί τους έστω και ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο διάλογος μεταξύ των παρατάξεων, των φορέων και των δημοτών επιβάλλεται  όχι μόνο λόγω δημοκρατικής ευθιξίας, αλλά επιπλέον και γιατί  προβλέπετε από τον νόμο 3852/2010. Συγκεκριμένα είπε ότι η παράγραφος 2 του άρθρου 76 αναφέρει ότι η "Επιτροπή Διαβούλευσης" γνωμοδοτεί για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

«Ποτέ δεν θυμάμαι να ήρθε εδώ στο δημοτικό συμβούλιο μια εισήγηση ή γνωμοδότηση της επιτροπής διαβούλευσης και δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι πρόεδρος της είναι ο δήμαρχος.»

Συνεχίζοντας ο κ. Αραμπατζής αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του προγράμματος τονίζοντας ότι : «Χαρακτηριστικό αυτού του τεχνικού προγράμματος, που μας καταθέσατε, όπως και των προηγουμένων ετών που μέχρι τώρα μας έχετε παρουσιάσει, είναι πρόγραμμα συντήρησης.
Ρίχνοντας, όμως, μία προσεκτική ματιά βλέπουμε ότι ενώ στην συντήρηση και επισκευή των σχολείων και γενικά των σχολικών κτιρίων προβλέπονται 65.000 €, στην διαμόρφωση του Άλσους Κιντής προβλέπονται 150.000 €. Πραγματικά, κύριοι συντάκτες του τεχνικού προγράμματος αυτού,  πως και σε τι  θα ξοδευτεί όλο αυτό το χρηματικό ποσό, ιδιαίτερα όταν η χώρα μας διανύει  αυτή τη δυσμενή οικονομική συγκυρία; Θεωρείτε ότι τη χρονική περίοδο αυτή, προτεραιότητα για το δήμο μας, έχει αυτό το έργο;

Αντιθέτως διαβλέπουμε, εκ μέρους σας, μία τάση να καταστίσετε την πόλη μας  πόλη ρομαντισμού, αφού στον κωδικό για τον ηλεκτροφωτισμό έχουμε 0 €, με αποτέλεσμα η πόλη μας πολύ  σύντομα και σταδιακά  θα βυθιστεί  στο σκοτάδι.

Επιπλέον για το κυκλοφοριακό δεν γίνεται καμία αναφορά. Μήπως θεωρείτε ότι με την λειτουργία των νέων σταθμών του Μετρό, εκτός από το όφελος που προέκυψε για τον Δήμο μας, δεν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα για τους περιοίκους; Ερωτώ λοιπόν. Ο Δήμος μας δεν πρέπει να γίνει γνώστης των προβλημάτων αυτών; Με την έναρξη λειτουργίας των νέων σταθμών επισκεφτήκατε  τις γειτονιές για να δείτε τι προβλήματα ενδεχομένως  έχουν δημιουργηθεί; Σας πληροφορώ ότι στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα έχουν προστεθεί και άλλα.»

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι για την περιοχή της Αγίας Μαρίνας, και συγκεκριμένα για το Χαλικάκι, στο τεχνικό πρόγραμμα που έχει κατατεθεί δεν γίνεται καμία αναφορά, ενώ έχουν πληρωθεί μελέτες τα προηγούμενα χρόνια.

Όσο αφορά, τα Αντιπλημμυρικά έργα στο κέντρο της πόλης και στην Άνω Ηλιούπολη, και συγκεκριμένα για τους αγωγούς  Σ2 (μήκους 1400μ.) και Σ3 (μήκους 2650 μ.), δεν υπάρχει καμία αναφορά στο σημερινό τεχνικό πρόγραμμα. Υπενθύμισε ότι μελέτες επικαιρoποίησης έχουν ήδη πληρωθεί τα προηγούμενα χρόνια (η 48 του 2011, η 39 του 2012 και η 29 του2013). Τέλος ανέφερε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί καμιά μελέτη για το αντιπλημμυρικό στην οδό Αναστάσεως - Κατεχάκη - Παΐκου , η αναγκαιότητα του έργου γίνεται εμφανής κάθε φορά που υπάρχει δυνατή βροχόπτωση.

Για την κατασκευή του παιδικού σταθμού στην Λεωφόρο Ειρήνης και Αριστογείτονος, ο προϋπολογισμός για το 2014 είναι 0.01€ κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το τι έλεγε ο τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο.

Τέλος, γνωστοποίησε στο σώμα ότι στις 11 Σεπτεμβρίου υπογραφήκαν συμβάσεις, που αφορούν μεγάλα έργα (αντιπλημμυρικά, υδραυλικά, παιδικοί σταθμοί, οδοποιίας και αναπλάσεις ) μεταξύ 11 δημάρχων της Αττικής και της περιφέρειας Αττικής, παρουσία του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού και του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη και δυστυχώς η Ηλιούπολη δεν συγκαταλέγονταν  στους δήμους που χρηματοδοτήθηκαν.

Εν συνεχεία, ζήτησε από τον τεχνικό σύμβουλο του δήμαρχου, να εξηγήσει γιατί  δεν κατάφερε η Ηλιούπολη να χρηματοδοτηθεί για κανένα σπουδαίο έργο μέχρι σήμερα. Επισήμανε ότι οι χρηματοδοτήσεις στο νέο τεχνικό πρόγραμμα είναι 0,05 € ενώ στα συνεχιζόμενα 1.410.000 €, από αυτά, τα 1.310.000 € είναι έργα που είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από την προηγουμένη διοίκηση.

Τέλος , ανέφερε τα εξής: «Φοβάμαι κύριοι, ότι δεν τα καταφέρατε σε αυτόν τον τομέα δεν τα πήγατε καλά δεν εντάξατε σπουδαία και μεγάλα έργα υποδομής για την πόλη μας και έχει περάσει η τετραετία».

Αραμπατζής Γαβριήλ
Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης

Τελευταία ανανέωση ( 13.11.13 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB