spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Η κοστολόγηση του εθελοντισμού και ψηφοθηρικοί παραλογισμοί PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.11.13

anexartiti_koinwnia_politwnΑμετροέπεια, θράσος, παραλογισμός, άγνοια ή όλα μαζί; Ποιο χαρακτηρισμό να προσδώσει κανείς στις δηλώσεις-αποκαλύψεις του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Ηλιούπολης κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Τί να υποθέσουμε για την κατάσταση έκδηλης ανησυχίας του κ. Βαλασόπουλου εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, όταν ο ίδιος προσφεύγει σε προκλητικές τακτικές αυτοδιαφήμισής του προβάλλοντας ως προσωπική του επιτυχία το έργο εθελοντών-πολιτών;
Ας δούμε όμως τί έχει συμβεί: Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 25 Οκτωβρίου 2013, ο κ. Βαλασόπουλος, «ξεκαθάρισε» για αρχή πως ο προϋπολογισμός για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου το έτος 2014 προσαρμόζεται, δηλαδή περιορίζεται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ! Και αυτό υπό το φόβο που προκαλεί το μαστίγιο του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, που υπό συνθήκες μνημονιακής τρομοκρατίας προβλέπει - σε περίπτωση δημοσιονομικού εκτροχιασμού - την αυτόματη επιβολή κυρώσεων απευθείας στους δημότες και όχι στην όποια ανίκανη διοίκηση ενός ζημιογόνου Δήμου.

 Κατόπιν αυτού, ο κ. Βαλασόπουλος έκανε αυτό, που ουδείς άλλος σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν έχει καν τολμήσει να σκεφτεί: Κοστολόγησε την εθελοντική εργασία - προσφορά στο κοινωνικό σύνολο! Απαρίθμησε μία προς μία τις υπηρεσίες κοινωνικού έργου, που καλύπτουν ανάγκες των οικονομικά αδύναμων και κοινωνικά ευπαθών ομάδων της πόλης μας και με ασύλληπτη λογιστική αντίληψη έκανε το λογαριασμό: Πέντε εκατομμύρια ευρώ! Σε αυτό το δυσθεώρητο ύψος ανέρχεται - όπως ο ίδιος αποκάλυψε - το ποσό που «κοστίζει» η παροχή κοινωνικού έργου στο Δήμο Ηλιούπολης.

 Και ρωτάμε: Ποιο έργο; Μήπως αυτό που από ευαισθησία προς το συνάνθρωπο προσφέρουν αφιλοκερδώς οι πολίτες - εθελοντές της πόλης μας; Μήπως αυτό, που οι γεμάτοι ανθρωπιά συμπολίτες μας επέλεξαν μέσω της θεσμικής οδού του Δήμου να παρέχουν σε δημότες, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν οι ίδιοι τις ανάγκες τους; Τί ακριβώς κοστολογήσατε κε. Βαλασόπουλε; Τον εθελοντισμό; Τη χωρίς κανένα κέρδος προσφορά στο συνάνθρωπο; Κοστολογήσατε τα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα, που παραδίδουν εθελοντές εκπαιδευτικοί σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου; Κοστολογήσατε τις παροχές που προσφέρουν εθελοντές ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή μήπως τα φάρμακα που προσφέρουν οι συνδημότες μας στο Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης;

 Είναι σε όλους μας αντιληπτό, ότι η αγωνία για το αποτέλεσμα της κάλπης στις δημοτικές εκλογές της ερχόμενης άνοιξης είναι κακός σύμβουλος για φιλόδοξους δημάρχους. Ενίοτε τους παρασύρει σε κινήσεις τραγικού εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης και σε αδιανόητες τακτικές αυτοπροβολής. Έτσι, και σε αυτή την περίπτωση, το μέτρο έχει χαθεί και η αυτοκριτική έχει πάει περίπατο! Διαφορετικά πώς να εξηγήσει κανείς την ιδέα κοστολόγησης του εθελοντισμού;!   

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB