spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Πρωταθλητής ο Δήμαρχος Ηλιούπολης (στους αρνητικούς χαρακτηρισμούς) PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.11.13
kourtidis_enakΠοτέ άλλοτε ένας Δήμαρχος δεν εισέπραξε τόσους πολλούς αρνητικούς χαρακτηρισμούς, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όσους κατάφερε να εισπράξει ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κος Βαλασόπουλος Βασίλης.
Και το σπουδαιότερο, με την πάροδο του χρόνου φροντίζει να τους επιβεβαιώνει με την συμπεριφορά του και να προσθέτει νέους αρνητικούς χαρακτηρισμούς.
Θα προσπαθήσουμε να θυμηθούμε μερικούς από τους χαρακτηρισμούς, αναφέροντας και το γεγονός που προκάλεσαν αυτούς.

1. Παραμυθάς Δήμαρχος, Το ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ στις 18/12/2012 έγραφε:

Όταν ο Βασίλης Παραμυθόπουλος - Βαλασόπουλος αναλάμβανε τη Δημαρχεία την 1-1-2011 δεσμεύτηκε πως το 20% των αποδοχών των αιρετών (δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι νομικών προσώπων), θα πήγαινε για την κοινωνική πολιτική του Δήμου. Συγκεκριμένα τότε είχε αναφέρει πως τα χρήματα αυτά θα πήγαιναν σε ενοίκια και λειτουργικά έξοδα του κοινωνικού παντοπωλείου, που αφενός μεν υπολειτουργεί, αφετέρου το διαχειρίζεται μια ΜΚΟ, Δηλαδή θα πλήρωναν τα ενοίκια μιας ΜΚΟ. 
Εδώ γελάει ο κάθε πικραμένος. 
Έχουν περάσει δυο χρόνια και ο δήμαρχος για άλλη μια φορά αθέτησε το λόγο του. 
Εδώ κλαίει ο κάθε πικραμένος.
Τελικά η εξαγγελία του Βαλασόπουλου δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

2. Μοναχικός, Αμήχανος, σε πλήρη σύγχυση και πανικό, ακροβάτης, μακράν της πόλης και της εποχής, το ilioupolisonline στις 29/12/2012 και τα ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ στις 2/1/2013 έγραφαν:

Καθώς ο διαθέσιμος χρόνος της Δημοτικής αρχής λιγοστεύει καθημερινά, ο κ. Βαλασόπουλος επιτίθεται στο ΕΝΑΚ, έχοντας στο οπλοστάσιο του έργα όπως:
• την κεντρική πλατεία της πόλης που την μετέτρεψε σε οικόπεδο χωρίς αντιπαροχή με απροσδιόριστο το κόστος ακόμα και σήμερα.
• Την πλήρη εκχώρηση της κοινωνικής πολιτικής του δήμου στο θεσμό των ΜΚΟ που αποτελούν όργιο σκανδάλων και βασικό όχημα της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Στις ΜΚΟ παραχωρήθηκαν, Κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο, κέντρο δημιουργικής απασχόλησης, φροντίδα ΑΜΕΑ και ο κατάλογος συνεχίζεται.
• Την παράνομη τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων στην πόλη για διαφήμιση του έργου του .
• Τις άστοχες παρεμβάσεις χωρίς γνώση και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην όδευση και την στάθμευση στο κέντρο της πόλης.
• Το κλείσιμο και την εγκατάλειψη των δημοτικών αναψυκτηρίων της πόλης (Άλσος Δημ. Κιντής, Προφήτης Ηλίας, SPORT CAFÉ) που αποτελούσαν για χρόνια ζωντανούς χώρους ψυχαγωγίας και εργαστήρια πολιτισμού και τέχνης.

3. Εριστικός, επιθετικός, αλαζόνας, είρωνας, σε επιστολή του στο ilioupolisonline, ο συμπολίτης μας κος Παπαμώκος Γεώργιος, στις 11/6/2013 έγραφε:

• Δήμαρχε θα διαμαρτύρομαι για την εριστικότητα και επιθετικότητα σου στα Δημοτικά Συμβούλια σε κάθε διαφορετική άποψη από τις άλλες παρατάξεις. Ποιόν ωφελεί αυτή η ένταση; Την πόλη όχι βέβαια. Δεδομένου ότι βιντεοσκοπούνται οι συζητήσεις του ΔΣ, κάνε ένα play back και παρακολούθησε μερικά. Θα σε βοηθήσουν στο έργο σου.
• Δήμαρχε θα διαμαρτύρομαι για την ειρωνεία με την οποία αντιμετωπίζεις τις άλλες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο σε κάθε διαφορετική άποψη.

4. Κοινωνικό ψηφοθήρα με φακέλωμα, σε επιστολή του στο ilioupolisonline, ο Δημοτικός Σύμβουλος με το ΕΝΑΚ κος Μπενάς Γεώργιος στις 3/11/2013 έγραφε:

Μετά το «επιτυχημένο» Νο1 Κοινωνικό Παντοπωλείο της ΜΚΟ, το «επιτυχημένο» Νο2 Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, την διανομή μερίδων από την σπιτική κουζίνα, την διαφήμιση των τροφίμων χωρίς μεσάζοντες και άλλα διαφημιστικά τρικ είδαμε και το κορυφαίο, ημέρα Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 έξω από τα σχολεία της πόλης μας, τους εθελοντές του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης να μοιράζουν αιτήσεις παραγγελίας προϊόντων προς διάθεση με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο «δηλαδή κανονικό φακέλωμα».
Κύριοι της δημοτικής αρχής στο βωμό της κοινωνικής πολιτικής έχει στηθεί ένα ολόκληρο παραεμπόριο με προϊόντα αγνώστου προελεύσεως από άγνωστους παραγωγούς (τα απορρυπαντικά ελληνικής μάρκας που αναφέρονται στην αίτηση έχουν παραγωγό;)

Είναι αλήθεια ότι οι χαρακτηρισμοί που έχουν δοθεί στον Δήμαρχο είναι άπειροι. Κάθε μήνα θα υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας, τους πιο χαρακτηριστικούς, έτσι για το καλό!!!.

Γιώργος Κουρτίδης
Μέλος ΕΝΑΚ
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB