spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Πολιτική σκοπιμότητα υποκρύπτει η παραίτηση από το Δ.Σ. του κου Τ. Ευσταθίου PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.12.13

Με επιστολή του, που κατέθεσε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, και δημοσίευσε στα ΜΜΕ της πόλης μας, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Νέα Δημοτική Κίνηση κ. Τάσος Ευσταθίου υπέβαλε στο Δ.Σ. της 12/12/13 την παραίτησή του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Για την υποβολή της παραίτησής του ο κ. Τ. Ευσταθίου προφασίστηκε ως λόγους την δήθεν αλαζονική στάση του Δημάρχου και του Προεδρείου, καθώς και την δήθεν «μεθόδευση» της διαλεύκανσης υποθέσεων από την Δικαιοσύνη για «πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη».

Είναι ωστόσο κοινό μυστικό, ότι οι λόγοι αυτοί είναι προσχηματικοί, και υποκρύπτουν την πραγματική αιτία αυτής της ενέργειας, που δεν είναι άλλη από τις προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις του κου Τ. Ευσταθίου, εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Στάση απαράδεκτη, αφού είναι μεν θεμιτή η οποιαδήποτε πολιτική επιλογή, αλλά είναι πολιτικά ανήθικη η χρησιμοποίηση και ο εμπαιγμός των θεσμών, όπως είναι το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, για την συγκάλυψη προσωπικών φιλοδοξιών και ενδοπαραταξιακών αντιθέσεων. Το ίδιο ισχύει και για την παράταξη Νέα Δημοτική Κίνηση, η οποία προκειμένου να καλύψει τις συγκρούσεις που σοβούν στους κόλπους της, και την οδηγούν σε διάσπαση, παίζει επίσης με τους θεσμούς,  υιοθετώντας τους ανεδαφικούς ισχυρισμούς του απελθόντος Δημοτικού Συμβούλου.  

Σε σχέση με αυτούς καθαυτούς τους ισχυρισμούς, αντιπαρερχόμαστε τα περί αλαζονικής συμπεριφοράς, μια που η υποτιθέμενη «αλαζονεία» αφορά στην τήρηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και στην πολιτική αντιπαράθεση που αναπτύσσεται με επιχειρήματα και θέσεις, τα οποία προφανώς δυσαρεστούν τον κ. Τ. Ευσταθίου και την παράταξη με την οποία εξελέγη. Άλλωστε το δημοκρατικό ήθος του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής εν γένει αποδεικνύεται με έργα, όπως η συστηματική επιδίωξη συναινετικών διαδικασιών και διαρκούς διαλόγου με την κοινωνία και όλες τις παρατάξεις και τους φορείς της πόλης.

Ως προς το δεύτερο πρόσχημα που ο κ. Τ. Ευσταθίου επιστρατεύει, θα θέλαμε να του θυμίσουμε, ότι, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να ερευνηθούν με τις νόμιμες διαδικασίες όλες οι υποθέσεις που αφορούσαν στις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου, τις οποίες η νέα διοίκηση παρέλαβε από την προηγούμενη με υπέρογκα χρέη και ζημίες, προτείνοντας μάλιστα γι' αυτό τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, για την πλήρη διαφάνεια του ελέγχου. Καμία επομένως προεκλογική σκοπιμότητα δεν υποκρύπτεται, αφού ο έλεγχος αυτός άρχισε από τις πρώτες μέρες της θητείας τής παρούσας διοίκησης, και σήμερα δίνει τα πρώτα αποτελέσματα.

Από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι ο κ. Τ. Ευσταθίου, και όχι ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, κινείται με προεκλογική σκοπιμότητα, και μάλιστα σε βάρος των θεσμών, χρησιμοποιώντας μόνον σαν αφορμή τους λόγους που επικαλείται, προκειμένου να απεγκλωβιστεί από την παράταξη στην οποία ανήκει, για να προχωρήσει στη συνέχεια στην δική του αυτοτελή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, κάτι που θα επιβεβαιωθεί πολύ σύντομα.

16/12/13

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB