spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Ολιγωρία της δημοτικής αρχής γα τη λειτουργία τμημάτων πληροφορικής στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.12.13

arampatzis_gavriel_tpΤους προβληματισμούς του, καθώς και τους προβληματισμούς πολλών δημοτών της Ηλιούπολης, διατύπωσε ο δημοτικός σύμβουλος της Νέας Δημοτικής Κίνησης, Γαβριήλ Αραμπατζής, προς την αντιδήμαρχο Παιδείας κα. Κατερίνα Μαρκουλάκη και την εντεταλμένη σύμβουλο κα. Ευαγγελία Αντωνίου, αναφορικά με τα προγράμματα, αλλά και το πνεύμα επιλογής αυτών, του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Ηλιούπολης.
Ο κ. Αραμπατζής, στην ερώτηση που διατύπωσε στο δημοτικό συμβούλιο, ανέφερε ότι στη λειτουργία και τα προγράμματα εκπαίδευσης του ΚΔΒΜ παρατηρείται  παντελής απουσία των θεματικών  ενοτήτων σχετικών με την πληροφορική.

«Γνωρίζω καλά», είπε, «ότι τα προηγούμενα χρόνια και όσο λειτουργούσε το κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων (ΚΕΕ) Ηλιούπολης - που μετά από την κατάργηση του, το 2011, πρόεκυψε το ΚΔΒΜ- τη μεγαλύτερη ζήτηση είχαν τα προγράμματα της πληροφορικής. Μάλιστα υπήρχαν και δυο αίθουσες στο 5οΓυμνάσιο Ηλιούπολης στον τελευταίο όροφο, εκεί που στεγαζόταν το ΚΕΕ  Ηλιούπολης, οι οποίες ήταν πλήρως εξοπλισμένες με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διέθεταν όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.» «Διερωτώμαι» ανέφερε ο κ. Αραμπατζής «τι έχει γίνει αυτός ο εξοπλισμός και γιατί ο δήμος δεν υλοποιεί , όπως οι άλλοι δήμοι, προγράμματα πληροφορικής;»
Οι απαντήσεις που δόθηκαν από την εντεταλμένη σύμβουλο για δήθεν έλλειψη υποδομής και ότι ο προηγούμενος εξοπλισμός δεν ήταν χρεωμένος στο δήμο, στερούνται ενημέρωσης. Άλλωστε, όπως μας αναφέρει ο κ. Αραμπατζής, υπάρχει έγγραφο - συγκεκριμένα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. - βάσει του οποίου  παραδίδεται  όλος ο εξοπλισμός του πρώην ΚΕΕ Ηλιούπολης στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ηλιούπολης και φυσικά ο εξοπλισμός αυτός δεν περιορίζεται σε ντουλάπες και δύο υπολογιστές, όπως ανέφερε σχετικά η κυρία σύμβουλος.
Ο κ. Αραμπατζής κατηγόρησε  τη διοίκηση του δήμου ότι ολιγωρεί σχετικά με την έναρξη των μαθημάτων πληροφορικής στα ΚΔΜΒ. Μας ανέφερε χαρακτηριστικά  ότι «κατά τη διάρκεια λειτουργίας του ΚΕΕ στις 2 αίθουσες πληροφορικής που λειτουργούσαν, είχαν περάσει και επιμορφωθεί, δωρεάν, στις νέες τεχνολογίες και στο διαδίκτυο (ίντερνετ) αρκετές εκατοντάδες συνδημότες μας. Μόνο για το 2007, που το ΚΕΕ δεν ήταν και τόσο γνωστό, είχε δεχτεί 1716 αιτήσεις και είχε υλοποιήσει 113 προγράμματα. Τις 2 αίθουσες πληροφορικής είχε επισκεφτεί αρκετές φορές το 2011 ο τότε αντιδήμαρχος παιδείας κ. Βασιλείου και είχαν γίνει εκεί και συναντήσεις με τους υπευθύνους των ΚΕΕ». 

Σύμφωνα με τον κ. Αραμπατζή οι  δήμοι Δάφνης -Υμηττού, Ελληνικού -Αργυρούπολης,  Άγιου Δημήτριου,  Zωγράφου,  Nέας Σμύρνης,  Mοσχάτου-Tαύρου, Χαϊδαρίου, Αγίας Παρασκευής, Μεταμόρφωσης, Νίκαιας, Παλλήνης κ.α, που δεν είχαν αίθουσες πληροφορικής, σήμερα χρησιμοποιούν τις αίθουσες πληροφορικής των σχολείων για τα μαθήματα πληροφορικής. Δυστυχώς κάτι αντίστοιχο δε γίνεται και στο δήμο Ηλιούπολης , αν και είναι από τους πρώτους δήμους  που λειτούργησαν τα ΚΔΜΒ.

Τελευταία ανανέωση ( 25.01.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB