spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
21.03.14

ποιόν..... για Δήμαρχο ;
Στις 25 Μαϊου 2014 θα στηθούν οι κάλπες για να ψηφίσουμε νέες Δημοτικές Αρχές καθ' άπασαν την Επικράτεια. Στην πόλη μας την Ηλιούπολη, τί γίνεται; Θα αναρωτηθεί κάποιος, ποιοί είναι υποψήφιοι και πόσοι; τι πρεσβεύει ο καθένας τους;
Τι πολιτικές καταβολές έχουν και πόσο στενός είναι ο ομφάλιος λώρος τους με τα πολιτικά κόμματα; Τώρα που οι πρώην μεγάλοι ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πήραν την κατιούσα, για την κατάντια στην οποία οδήγησαν την χώρα και τον λαό, θα τολμήσουν να δώσουν χρίσματα και στηρίξεις; Κι αν ναι, θα τις δεχθούν οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι σωτήρες μας;
Υπάρχουν και ακομμάτιστοι; και πόσο ειλικρινείς είναι στην τοποθέτησή τους αυτή ; Η απογοητευμένη νεολαία μας που προτιμά να απέχει από την εκλογική διαδικασία ή αν συμμετέχει, να ψηφίζει εκδικητικά, έχει τώρα κάποια διέξοδο;
Νομίζω ότι στην  ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, όλοι αυτοί οι προβληματισμοί ... περιττεύουν. Διότι εμείς εδώ έχουμε την τύχη, να επιλέξουμε έναν που βρίσκεται πάνω από όλα αυτά. Και το όνομά του είναι ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ.

 

ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ή ΟΧΙ ;

 

Μπορεί να αντιτείνει κάποιος, ότι ο Αναγνώστου, έπαιξε κι έχασε. Και για να χάσει σημαίνει ότι δεν τα πήγε καλά. Κι όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ!

 

Επειδή οι Έλληνες, συνήθως ξεχνάμε, ήθελα να υπενθυμίσω ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ο κ Γεώργιος Α. Παπανδρέου, υφαρπάσας ένα χρόνο πριν την ψήφο αυτών που τους αρέσει το χάϊδεμα στ' αυτί με το περιβόητο και απατηλό "λεφτά υπάρχουν", δήλωσε επίσημα και σε όλους τους τόνους ότι εάν αποτύχουν οι Πασόκοι υποψήφιοι, θα πάμε σε εκλογές. Συνεπώς τα τότε αποτελέσματα σε πολλές περιπτώσεις, ήσαν προϊόντα εκβιασμού!

 

Πέραν όμως αυτού, πώς ήταν η τετραετία ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ στον Δήμο μας;

Απέδωσε έργο; Κάποιοι αφελείς ήθελαν να συγκρίνουν τα πεπραγμένα εκείνης της τετραετίας, με το έργο του κ Θ. Γεωργάκη που δημάρχευσε επί 16 έτη! Είναι αυτό δυνατόν. Δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Συγκρίσιμη όμως είναι η  περίοδος εκείνη, με την τωρινή του κου Βασ. Βαλασόπουλου, ο οποίος το μόνο που κάνει είναι να εγκαινιάζει τα έργα που είχε προγραμματίσει και πολλά είχαν ξεκινήσει με ενέργειές του  ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ!

 

Αντικειμενικά όμως αν δούμε τί έκανε ο κ Αναγνώστου, θα εκπλαγούμε. Ναί, δεν υπερβάλω. Τα έργα μπορεί να μην ήταν μεγαλεπίβολα αλλά ήταν πολλά και χρηστικά σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας. Δυστυχώς όμως ακόμη και σήμερα δεν τα ξέρει ο πολύς ο κόσμος. Διότι ένα από τα λάθη του ως άνω δημάρχου, ήταν η ελλιπής παρουσίαση του έργου του και εν πολλοίς το επικοινωνιακό κενό.

 

ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ- ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΛΑΘΩΝ

 

Χαμηλών τόνων ο ίδιος και κάποιες κακές επιλογές συνεργατών και επιτελείου ίσως φταίνε για το όλο θέμα. Το ευχάριστο είναι ότι ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ είχε την γενναιότητα να αναγνωρίσει τα λάθη του, γεγονός σπάνιο για δημόσιο άνδρα της χώρας μας,  λέγοντας επί λέξει σε μια από τις τελευταίες του ομιλίες:

 

" Ελάτε να προσπεράσουμε παλιές νοοτροπίες, αντιλήψεις που μας αδίκησαν, συμπεριφορές που μας χρέωσαν. Συνεχίζουμε πιό δυνατά, πιό οργανωμένα, πιό ώριμα από το παρελθόν. Με περισσότερες γνώσεις και με μεγαλύτερη εμπειρία. ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ τα οποία θα προσπαθήσουμε ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ".

 

ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ: ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ

 

Με όλα όσα ακούμε για τις συμπεριφορές κάποιων δημοσίων ανδρών που μας κάνουν να σιχαινόμαστε όλο συλληβδην το πολιτικό ΣΥΣΤΗΜΑ, ένας βασικός γνώμονας στην επιλογή μας του Μαϊου, είναι η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ. Χωρίς αυτό να είναι υπαινιγμός για κανέναν, ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ έχει περγαμηνές στο θέμα αυτό, που ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ, (ακόμη κι αν δεν υπήρχαν όλα τα θετικά προαναφερέντα),  αξίζει να του δώσουμε μία ακόμη τετραετία να ολοκληρώσει το έργο του. Σημ. έχει δεσμευθεί ότι μετά την επόμενη Νίκη του, θα δρομολογήσει την διαδοχή στην παράταξη.

 

Ιδού τί ανέφεραν οι πολιτικοί του αντίπαλοι για την ΕΝΤΙΜΙΟΤΗΤΑ του, στην κοπή της πίτας της Νέας Δημοτικής Κίνησης, τον Ιανουάριο του 2011:

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ.  «τί να το κάνεις κ Αναγνώστου να κέρδιζες τις εκλογές και να έχανες την αγάπη του κόσμου; Τί να το κάνεις να κέρδιζες τις εκλογές και να μην άκουγες τα ωραία λόγια που σου απηύθυναν σήμερα; Τι να το κάνεις να κέρδιζες τις εκλογές και να μην ερχόταν η στιγμή να αναγνωρισθεί η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ σου;».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΚΟΥΡΑΣ: "Γνωρίζω από παιδί τον κ Αναγνώστου και πάντα διακρινόταν για το ΗΘΟΣ του"

ΜΕΝΙΟΣ ΚΙΝΤΗΣ ( αδελφός του μακαρίτη δημάρχου Δημήτρη Κιντή) : "Ο κ Αναγνώστου χαρακτηρίζεται από πραότητα και την τάση  να συμμερίζεται τις απόψεις των αντιπάλων του όταν τις κρίνει ορθές και  θα μείνει στις καρδιές μας σαν ο Δήμαρχος με τα καθαρά χέρια»!

T.M.

Τελευταία ανανέωση ( 22.03.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB