spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.03.14

 logo_iliou_polis“o tempora o mores” ή Όταν η αλήθεια αποκαθίσταται με …  πολλά Ψέματα…!!!
Ηλιούπολη, 21.3.2014

     Στην ανακοίνωσή μας της 27.2.2014, ελέγχαμε και βέβαια εγκαλούσαμε την Δημοτική Αρχή, για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, σχετικά με τις υπηρεσίες καθαριότητας, που παρασχέθηκαν από ιδιωτική εταιρεία, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης,  κατόπιν σχετικού ιδιωτικού συμφωνητικού που υπεγράφη μεταξύ του κ. Δημάρχου και της άνω  εταιρείας  και σύμφωνα  φυσικά με τους όρους που προβλέπονται στο άνω συμφωνητικό.
   Καταρχήν - σε απάντηση στο δελτίο του γραφείου τύπου του κυρίου Δημάρχου για το παραπάνω θέμα - θα αναφέρουμε το αυτονόητο. Πιστεύουμε πως σε μια δημοκρατικά δομημένη κοινωνία, η όποια αντιπολίτευση - στην προκείμενη περίπτωση η Δημοτική μας Κίνηση στο Δημοτικό Συμβούλιο - όχι μόνο έχει το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να ελέγχει τη δημοτική αρχή. Ο όποιος έλεγχος όταν μάλιστα στηρίζεται σε επιχειρήματα, γίνεται δημόσια και είναι καλοπροαίρετος, όσο σκληρός και εάν είναι, θα πρέπει να είναι καλοδεχούμενος από αυτόν που ασκεί διοίκηση και όχι αυτός να ανταπαντά λασπολογώντας και υβρίζοντας.

   Το δεύτερο που θα θέλαμε να επισημάνουμε, είναι ότι  επιτέλους αποφάσισε ο κύριος Δήμαρχος μέσω του γραφείου τύπου του, να δώσει απαντήσεις. Πιστεύουμε ότι η μη απάντησή του, σε τόσες και τόσες ανακοινώσεις μας που αφορούσαν θέματα της πόλης μας τα τρία χρόνια που προηγήθηκαν, προφανώς δεν οφείλονται ούτε  στο ότι δεν γνώριζε το διαδίκτυο ούτε φυσικά στην ... αλαζονεία του ...!!!

    Ατυχήσατε όμως κ. Δήμαρχε. Στην προσπάθειά σας να «αποκαταστήσετε την αλήθεια και μόνο... για το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης» εκθέσατε τον εαυτό σας,  υποτιμώντας μάλιστα και την νοημοσύνη όλων μας. Είμαστε σαφείς στην ανακοίνωσή μας για το ότι, προκειμένου για ένα κτίριο όπως είναι το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης που όλοι γνωρίζουμε, δεν είναι δυνατόν να σπαταλούνται περίπου 19.000 ευρώ, προκειμένου να καθαρισθεί και μάλιστα μόνο για ένα τετράμηνο. Δεν είναι δυνατόν στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες ένας Δήμος, ο οποίος  μάλιστα επαίρεται για την χρηστή διαχείριση  και αξιοποίηση των οικονομικών του πόρων, να μοιράζει αφειδώς τόσα χρήματα για τέτοιου είδους περιορισμένες σε έκταση, υπηρεσίες. Αυτή ήταν η κριτική μας και βέβαια ζητούσαμε εξηγήσεις γι' αυτό. Τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση - απάντησή σας επιτείνουν τον προβληματισμό μας,  όταν  μάλιστα μαθαίνουμε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία έγινε χωρίς οι καθ' ύλην αρμόδιοι να γνωρίζουν κάτι γι' αυτή.

     Κύριε Δήμαρχε ή μας λέτε ψέματα ή δεν γνωρίζετε αυτά που υπογράψατε. Να σας υπενθυμίσουμε ότι στο άνω συμφωνητικό οι υπηρεσίες καθαριότητας που έπρεπε να προσφέρει η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν σαφέστατες και αναλυτικά αναφερόμενες στο άρθρο 1 αυτού. Τόσο αναλυτικά  μάλιστα που μάλλον και αυτό απορίες προκαλεί. Οι υπηρεσίες, σας υπενθυμίζουμε, αφορούσαν περιοριστικά και μόνο την είσοδο, το κλιμακοστάσιο, τους χώρους γραφείων, τις αίθουσες του υπογείου, το wc, το ασανσέρ και τίποτε άλλο. Τώρα το πώς είναι δυνατό να καθαρίσθηκαν και χώροι άλλων κτιρίων του Δήμου, όπως αναφέρετε και στην απάντησή σας, αυτό μόνο κάποιος ευφάνταστος θα πρέπει να εξηγήσει και μάλιστα όταν ρητά στο άνω συμφωνητικό στο άρθρο 2 παρ. 2 αυτού αναφέρεται ότι όποιες εργασίες δεν περιλαμβάνονται σε αυτό θα πραγματοποιούνται και θα χρεώνονται χωριστά κατόπιν ειδικής συμφωνίας των συμβαλλομένων. Θέλει ο κύριος Δήμαρχος να πιστέψουμε ότι  μια ιδιωτική εταιρεία προσέφερε αφιλοκερδώς υπηρεσίες στο Δήμο τη στιγμή μάλιστα που είχε ρητά προβλεφθεί ότι θα πληρωνόταν γι' αυτό;  

     Κύριε Δήμαρχε  τρία χρόνια απαξιώσατε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, δεν το λειτουργείτε και τώρα έρχεστε ως τιμητής να μας εγκαλέσετε γιατί ασκήσαμε κριτική στο ότι σπαταλήσατε το υπέρογκο ποσό των 19.000 ευρώ για να καθαρισθεί για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών. Και προσπαθείτε να αρθρώσετε «εξηγήσεις» γι' αυτό. Εκτίθεστε έτσι περισσότερο. Το σωστό θα ήταν να αναγνωρίσετε το λάθος σας και να ζητήσετε συγγνώμη από τους δημότες.

    Τελευταίο αλλά όχι έσχατο. Τα αναφερόμενα από εσάς περί «απροκάλυπτων επιθέσεων κατά της Δημοτικής Αρχής με μοναδικό σκοπό την παραπληροφόρηση των δημοτών, προς άγραν ψήφων» και τα περί «προθέσεων αυτών που επιχειρούν με ψεύδη και συκοφαντίες να δημιουργήσουν εντυπώσεις για να υφαρπάξουν την ψήφο των δημοτών» δεν μας αγγίζουν ούτε μας αφορούν.

   Η Δημοτική κίνηση «ΗΛΙΟΥ - πόλις, ανθρώπινη πόλη» τρία χρόνια τώρα,  ασκεί αντιπολίτευση μαχητική αλλά και  προγραμματική, με Θέσεις,  Αρχές και Επιχειρήματα.  Αυτό το καθήκον έχει έναντι των δημοτών μας. Η άγρα ψήφων, τα ψεύδη και οι συκοφαντίες προφανώς αφορούν άλλους και  όταν μάλιστα τα αναφέρει η παρούσα Δημοτική αρχή και ο αξιότιμος κ. Δήμαρχος θα πρέπει  ίσως να κοιτάζει τον καθρέπτη του.

   Εμείς σαν αριστερή κίνηση δεν ασκούμε πολιτική μέσω ελεημοσύνης  και βέβαια βλέπουμε τον Δήμο σαν μια ευκαιρία για προσφορά στο Δημόσιο βίο και τους δημότες και όχι για κατάληψη θώκων. Το ποιοι παραπληροφορούν, ψεύδονται, συκοφαντούν, το ποιοι ασκούν πολιτική μέσω καμαρίλας   τώρα και στο παρελθόν, το ποιοι χρησιμοποιούν κάθε μέσο και ρουσφετολογικό όργιο και να βολέψουν ημέτερους ακόμη και οικείους τους είναι γνωστό στους παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ. Δεν θέλουμε να πέσουμε όμως στο επίπεδο αυτών που χρόνια τώρα λυμαίνονται τον Δημόσιο βίο (για τους "αξιότιμους" συντρόφους σας μιλάμε) και ελπίζουμε ενόψει των εκλογών να μην προκληθούμε γι' αυτό. Το ήθος μας, η ευπρέπειά μας, η ιδεολογία μας, αλλά και η αξιοπρέπειά μας δεν μας επιτρέπουν να κυλήσουμε στον πολιτικό βούρκο που άλλοι έχουν δημιουργήσει και εμείς παλεύουμε να ανατρέψουμε και να αλλάξουμε. Το είδος των «πολιτικών ανδρών»   που σε κάθε εποχή παρακμής, προσωποποιούν ακριβώς το επίπεδο και το μέγεθος της παρακμής, ανθίζει αλλού ...      Το  Γραφείο Τύπου

Υ.Γ. 1. Ο πανικός κύριε Δήμαρχε γενικά είναι κακός σύμβουλος.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB