spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΣΕΔΗ: Ανακοίνωση για τη λαϊκή της 22ας Μαρτίου PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.03.14

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας ανέβασε τη Κυριακή 23 Μάρτη, φωτογραφίες στο facebook από δυο σημεία της λαϊκής του Σαββάτου προβοκάροντας εργαζόμενους, ζητώντας ευθύνες.
Από ποιόν??? Ξεχνάει ότι η πολιτική που στηρίζει μείωσε το προσωπικό στη καθαριότητα κατά 50% ίσως και χαμηλότερα? Ότι ο ίδιος ζηταει από το προσωπικό να δουλεύει 6 ακόμα και 7 μέρες τη εβδομάδα για να βγει η δουλειά? Ότι το καλοκαίρι δεν υπόγραφε σε κανέναν εργάτη κανονική άδεια γιατί δεν είχε κόσμο να μαζέψει το σκουπίδι.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Το Σάββατο 22 Μάρτη μετά το τέλος της λαϊκής αγοράς της Ηλιούπολης, ίσως μιας από τις μεγαλύτερες της Αθήνας, συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου που αποτελούνταν από 5 εργάτες ( οι 2 σκούπιζαν πεζοδρόμια και οι 3 φόρτωναν) και μία επιστάτρια, την καθάρισαν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Οι συνάδελφοι ξεκίνησαν τη δουλειά τους γύρω στις 4.45 το απόγευμα, γιατί δεν είχαν αδειάσει οι πάγκοι της λαϊκής με αποτέλεσμα να δουλεύουν από ένα σημείο και μετά στο σκοτάδι έως 21.30 το βράδυ με τα αυτοκίνητα να περνανε ανάμεσα τους με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Σαν να μην έφταναν όλα τα προηγούμενα, ενώ αποδεδειγμένα χρησιμοποιούνται -χρειάζονται 8 εργάτες για να μαζευτεί η λαϊκή, το ότι την μάζεψαν μόνο 5, είναι ένας άθλος. Σημειώνουμε δε ότι οι 4 εργάτες είναι με 5μηνες συμβάσεις οι οποίοι «ήρθαν χθες και θα φύγουν αύριο» με 490 μισθό, χωρίς βαρέα και ανθυγιεινό, κανονική άδεια, ούτε καν δικαίωμα ασθενείας.

Ρωτάμε τον κύριο αντιδήμαρχο και την δημοτική αρχή τα παραπάνω τα πήρε υπόψη του??? Απ΄ ότι φαίνεται όχι!!!

Ας πάμε στην ουσία.

Παρ’ όλες τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει σαν σωματείο στη διοίκηση του Δήμου ζητώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με ασφάλεια, η διοίκηση του δήμου και με προσωπική ευθύνη του αντιδημάρχου καθαριότητας, υποβαθμίζει την έλλειψη προσωπικού, δεν έχει καθορίσει με την ένωση λαϊκών αγορών τη ώρα λήξη της λαϊκής. Εκθέτει σε κίνδυνο όλους τους εργαζόμενους και πολύ περισσότερο τους συναδέλφους με 5μηνες συμβάσεις που απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται στη καθαριότητα. Εάν τον ενδιέφερε η καθαριότητα της πόλης, δεν θα παρέμβαινε καθημερινά αλλάζοντας το πρόγραμμα της υπηρεσίας, βγάζοντας δικό του. Την ευθύνη για τη διάλυση των υπηρεσιών την έχει η ίδια η διοίκηση, που συμφωνεί και υλοποιεί όλα αυτά τα χρόνια τη κυβερνητική πολιτική και κάθε αντεργατικό της νόμο. Ο στόχος της συγκεκριμένης προβοκάτσιας και της κατασυκοφάντησης των εργαζομένων είναι, να ανοίξει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας. Θέμα που η ίδια η κυβέρνηση φέρνει με νομοσχέδιο στη βουλή δίνοντας προίκα στους ιδιώτες ζεστό χρήμα από την τσέπη των δημοτών τα δημοτικά τέλη.

Οι εργαζόμενοι στο δήμο μαζί με το λαό έχουν συμφέρον να αποκαλύψουν και να αντιπαλέψουν αυτούς τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ: ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ
Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΕ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Το Δ.Σ.

Σ.Ε.Δ.Η.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB