spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Δελτίο Τύπου «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη», Παρουσίαση Αρχών και Θέσεων PDF Εκτύπωση E-mail
  
31.03.14
kokotinis_glezosΣτο κατάμεστο από κόσμο, θέατρο του Δημαρχείου Ηλιούπολης , πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  28 Μάρτη, η εναρκτήρια προεκλογική  συγκέντρωση της Δημοτικής Κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη», με υποψήφιο Δήμαρχο Ηλιούπολης το Χρήστο Κοκοτίνη.
Την διοργάνωση και την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η νεολαία της Κίνησης και του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης. Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους  οι βουλευτές  ΣΥΡΙΖΑ,  Νάντια  Βαλαβάνη, Χαρά Καφαντάρη, Δημήτρης Στρατούλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, καθώς και ο συμπολίτης μας, τέως βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Λεβογιάννης. Επίσης το παρών έδωσαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ηλιούπολης, Γ. Αναγνώστου  (Νέα Δημοτική Κίνηση),  Δημ. Πανταζόπουλος (ΕΝΑΚ), Τ. Ευσταθίου (Πάμε Μπροστά), καθώς και οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, στους όμορους Δήμους, Βύρωνα  Άκης Κατωπόδης και  Δάφνης - Υμηττού Μπ. Αλεξάτος,. Διαβάστηκε χαιρετισμός  της Υποψήφιας  του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής Ρένας Δούρου.

Στην συγκέντρωση απεύθυνε χαιρετισμό το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, που καταχειροκροτήθηκε.  Ο Μ. Γλέζος , ανέδειξε την καθοριστική σημασία της αυτοδιοίκησης και τον ιστορικό  ρόλο της αυτονομίας των τοπικών κοινωνιών στην προσπάθεια για την οικοδόμηση μιας πραγματικά αμεσο-δημοκρατικής κοινωνίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης  ο Παναγιώτης Πατσαβός, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής  Κίνησης «Χρώμα στην Πόλη», που εξέφρασε τη σαφή και αμέριστη υποστήριξή του στο Χρήστο Κοκοτίνη και την « Ηλίου - Πόλις, ανθρώπινη πόλη» τονίζοντας  την ανάγκη συσπείρωσης όλων των προοδευτικών, δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης μας, ενάντια στην αυταρχική και αλαζονική, μνημονιακή πολιτική της νυν Δημοτικής Αρχής του κ. Βαλασόπουλου.

Ο υπ. Δήμαρχος Ηλιούπολης Χρήστος Κοκοτίνης στην ομιλία του, έκανε κάλεσμα ενότητας  όλων των συμπολιτών μας και τόνισε τη θεμελιακό αίτημα για τη διαμόρφωση μιας δημοκρατικής ανθρώπινης πόλης, που θα σέβεται τον πολίτη, τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα και θα προάγει την κοινωνική πολιτική και τη διαφύλαξη των δημοσίων αγαθών.  Τόνισε ολοφάνερα την απόλυτη αντίθεσή του στις μνημονιακές πολιτικές που ο νυν Δήμαρχος κ. Βαλασόπουλος εξυπηρετεί με αξιοζήλευτο τρόπο, συμβάλλοντας έτσι στη φτωχοποίηση των συμπολιτών μας  και την εξαθλίωση της πόλης μας. Ανέδειξε το κατεξοχήν πολιτικό μήνυμα των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Έκανε σαφές ότι, απ' τη μεριά του υπάρχει αφενός,  μια ισχυρή πολιτική πρόταση για την τοπική κοινωνία με σχέδιο οργάνωσης και διαχείρισης της αυτοδιοίκησης και αφετέρου, μια αξιόλογη ομάδα δημιουργικών, καθαρών και αξιόπιστων στελεχών  που θα μπορέσει να έχει μόνο θετική προσφορά για την πόλη. Ο Χρήστος Κοκοτίνης, με ξεκάθαρο, απλό, έντιμο και υπεύθυνο λόγο και τρόπο, οριοθέτησε τα σημαντικά προβλήματα της πόλης, όπως το ΚΥΤ της ΔΕΗ, το ρέμα της Πικροδάφνης, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του Υμηττού, την περιφερειακή οδό Υμηττού, καθώς και το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, τις συγχωνεύεις σχολείων. Επίσης αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη  για την εξασφάλιση της καθαριότητας της πόλης, της άμεσης  προώθησης της Ανακύκλωσης στην πηγή, την προστασία του πρασίνου, την άμεση προτεραιότητα συντήρησης των σχολείων  της Ηλιούπολης και τη δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον προβληματικό και αδιαφανή ρόλο των διαφόρων Μ.Κ.Ο.  που λυμαίνονται την πόλη μας και  χρησιμοποιούνται από τη Δημοτική Αρχή για να εκμεταλλεύονται ακόμα και ψηφοθηρικά την ανέχεια των συμπολιτών μας. Επιπρόσθετα  αναφέρθηκε  ιδιαίτερα στη στήριξη των ευάλωτων και ευπαθών συμπολιτών μας με την προώθηση μιας υγιούς και έντιμης κοινωνικής  πολιτικής,  με την θεσμική καθιέρωση του επιτυχημένου και ουσιαστικού έργου των Δικτύων Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς τους πολίτες, μέσα από τις διανομές τροφίμων και άλλου υλικού. Ο Χρήστος Κοκοτίνης και η «Ηλίου-Πόλις, ανθρώπινη πόλη»,  εκφράζουν μια ξεχωριστή πρόταση που, με αίσθημα ευθύνης αξιοπιστία και ρεαλισμό, μπορεί να φέρει την ανατροπή του παλαιοκομματικού, αδιαφανούς, αποτυχημένου δημαρχοκεντρικού μοντέλου  διαχείρισης της νυν δημοτικής αρχής του κ. Βαλασόπουλου .  Ήρθε τώρα  η ώρα της ανατροπής του αποτυχημένου μνημονιακού  και αυταρχικού  μοντέλου και των εκπροσώπων του.  Ο Χρ. Κοκοτίνης και η  αξιόλογη ομάδα των συνεργατών του, δίνοντας προβάδισμα στους νέους της πόλης μας, μπορούν  να  προσφέρουν  ουσιαστικό  και θετικό έργο στην τοπική κοινωνία και να αναδείξουν τον πολίτη συμμέτοχο στη διαχείριση της εξουσίας.

Να δώσουν μια νέα, έντιμη αντίληψη για τα κοινά και να επαναφέρουν τον πολίτη και τη δημοκρατία στο προσκήνιο της πόλης μας χωρίς φρούδες υποσχέσεις , αλλά με όραμα και υπευθυνότητα. Ένας τέτοιος διάφανος, αξιοπρεπής, προοδευτικός, σοβαρός, ανεπιτήδευτος  και αγωνιστής Δήμαρχος αξίζει για την ιστορική και αγαπημένη μας Ηλιούπολη.

Η ομιλία του καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που αναγνώρισε στο Χρήστο Κοκοτίνη την υπεύθυνη, έντιμη και αξιόλογη πολιτική επιλογή για την Ανατροπή και την Ελπίδα για μια πραγματικά, Δημοκρατική, Ανθρώπινη Πόλη.

 

Ηλιούπολη 29.3.14

Το Γραφείο Τύπου

Τελευταία ανανέωση ( 02.04.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB