spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες από το Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ. – Π. Πεντάρης PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.04.14

Στις δύσκολες σημερινές συνθήκες οι δημόσιοι κοινωνικοί φορείς επιφορτίζονται με την κατά το δυνατόν ευρύτερη ανταπόκριση στις ανάγκες που καλύπτουν με τη δράση τους και την ανάπτυξη του κοινωνικού τους έργου με επάρκεια και πληρότητα.

Λειτουργώντας σε αυτή την κατεύθυνση, το Νομικό Πρόσωπο Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ. - Π. Πεντάρης του Δήμου μας, φροντίζει για τη διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών του, αναπτύσσοντας σειρά πρωτοβουλιών πολιτιστικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου, τόσο για τους φιλοξενούμενους στις δομές του, όσο και για τους εργαζόμενους σ' αυτές.

Είναι γνωστές οι πολλές και αξιόλογες οι δράσεις που διοργανώνονται στα Κέντρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στα οποία, εκτός από τις πάγιες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας και προληπτικής ιατρικής, υλοποιούνται και πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα μέλη, με τη θερμή τους ανταπόκριση.

Λιγότερο γνωστές είναι ίσως οι αντίστοιχες δραστηριότητες που αναπτύσσονται και στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις παιδικές παραστάσεις που γίνονται για τα παιδιά που φιλοξενούνται σ' αυτές, όπως είναι η δωρεάν παράσταση, με κούκλες και ηθοποιό, «Γοργόνα, γοργονίτσα», του Εικαστικού Θεάτρου «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ», που βασίζεται στο γνωστό παραμύθι του Χανς Κ. Άντερσεν, και παρουσιάστηκε την Παρασκευή, 4/4/14, στο Δημοτικό Θέατρο, άλλες που έχουν προηγηθεί, καθώς και αυτές που ήδη προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.

Μια άλλη σημαντική δραστηριότητα είναι το δωρεάν πρόγραμμα επιμόρφωσης όλων των Παιδαγωγών των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, το οποίο είναι ήδη σε εξέλιξη, και θα υλοποιηθεί σε δύο κύκλους, διάρκειας δύο μηνών ο καθένας, σε χώρο της πόλης μας, με εισηγητή εξειδικευμένο επιστήμονα, πιστοποιημένο επιμορφωτή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Στο σεμινάριο θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους για μια σειρά εξειδικευμένα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι παιδαγωγοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Με το σεμινάριο αυτό στοχεύουμε στην ενημέρωση των απασχολούμενων στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας, για τις εξελίξεις της Παιδαγωγικής Επιστήμης, καθώς και στην εξοικείωσή τους με καινοτόμες παιδαγωγικές μεθόδους. Η γνώση αυτή, η οποία παρέχεται δωρεάν και σε χώρο εύκολα προσβάσιμο για τους εργαζόμενους στην πόλη μας, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα σεμινάρια που γίνονται από ιδιωτικούς φορείς με υψηλότατο αντίτιμο, πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει σημαντικά τόσο στην καλύτερη άσκηση του λειτουργήματός τους, όσο και στην αναβάθμιση των παρεχομένων από αυτούς υπηρεσιών προς τα παιδιά των συμπολιτών μας.

Γενικότερα, σκοπός του Ν. Π. Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ. - Π. Πεντάρης είναι ο συνεχής εκσυγχρονισμός των δομών μας και η επέκταση των δραστηριοτήτων τους, ούτως ώστε οι δημότες μας να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας παροχές και υπηρεσίες, με καθόλου η ελάχιστο κόστος. Σ' αυτή την κατεύθυνση αναπτύσσουμε διαρκώς τη δουλειά μας, και σ' αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε.

Η Πρόεδρος του Κ.Α.Φ.Α.Δ.ΗΛ. - Π. Πεντάρης

                         Έμη Ζαννιά

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB