spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ατυχής ανακοίνωση του Δημάρχου
Ατυχής ανακοίνωση του Δημάρχου PDF Εκτύπωση E-mail
  
19.04.14

Από την Σίφνο στην οποία μετέβη προς εξυπηρέτηση ολιγαρίθμου κοινότητας πιστών, ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου εξέδωσε την παρακάτω γραπτή δήλωση: Με θλίψη διάβασα την ανακοίνωση του Δημάρχου Ηλιούπολης, Βασίλη Βαλασόπουλου με την οποία καλεί τους δημότες "στο « Πάρκο Ναυαρίνου» και στο «Χαλικάκι», την Κυριακή του Πάσχα, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί με αρνί, κρασί και μουσική την Ημέρα της Αγάπης".
Πιστεύουμε πως είναι αβλεψία των συνεργατών Σας κ. Δήμαρχε, και όχι επιλογή τους. Καταγράφουμε την διαμαρτυρία μας, λέγοντας πως κάθε μέρα πρέπει να είναι ημέρα αγάπης, αλλά η Κυριακή του Πάσχα είναι η νέα ημέρα, της Ανάστασης του Χριστού, ο οποίος μας ζήτησε ν' αγαπάμε ακόμα και τους εχθρούς μας. Αυτό είναι άλλωστε εκείνο που ακόμα και στο 2014 αναδεικνύει μάρτυρες και ομολογητές για την πίστη τους, στον Εμμανουήλ.
Η μη αναφορά στον Αίτιο της γιορτής δεν τιμά την πόλη μας.  Αναγνωρίζοντας ότι οι πολίτες δεν είναι όλοι Χριστιανοί, και ο Δήμος ανήκει σε όλους, θα ήταν φρόνιμο να γιορτάσουμε την ημέρα της αγάπης,  οποιαδήποτε άλλη μέρα.


Στο Πάσχα των Ιουδαίων, έγινε η Ανάσταση. Η ημέρα της Ανάστασης, είναι εκείνη για την οποία ψάλλουμε "Αύτη η ημέρα ην εποίησεν ο Κύριος, αγαλλιασώμεθα και ευφρανθώμεν εν αυτή». Είναι αυτή, που ονοματοδότησε την ημέρα και από Πρώτη, την μετονόνασε σε Κυριακή, γιατί ανήκει σε Εκείνον για τον οποίο επίσης ψάλλουμε "Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού, και φυγέτωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν".

Αν θέλαμε να τιμήσουμε Αυτή την ημέρα, δίδοντας τον τρόπο και σε κάποιους που δεν έχουν να γιορτάσουν οικογενειακά, θα έπρεπε να είναι η γιορτή της Ανάστασης, στην οποία χώρουν πιστοί και άπιστοι, ντόπιοι και ξένοι, φίλοι και εχθροί.

Παρακαλούμε για την διόρθωση της αβλεψίας ώστε να "συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει και ούτω βοήσωμεν Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος".

Σίφνος 16 Απριλίου 2014

Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Τελευταία ανανέωση ( 19.04.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB