spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
19 Ηχητικά φανάρια για τυφλούς στην Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.04.14

logo_dimosΤοποθετήθηκαν οι πρώτες 19 ηχητικές συσκευές για τυφλούς, σε κόμβους σηματοδότησης που βρίσκονται στον κεντρικό ιστό της πόλης μας, με στόχο την άνετη και ασφαλή μετακίνηση των συμπολιτών μας που έχουν προβλήματα όρασης.

Η Δημοτική Αρχή, συνεχίζοντας, και επεκτείνοντας διαρκώς, τις συστηματικές της προσπάθειες, για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας και την ομαλή κοινωνική ζωή των Ατόμων με Αναπηρίες, εγκατέστησε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής  και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών, σύγχρονα ηχητικά συστήματα σε διαβάσεις πεζών με φωτεινούς σηματοδότες, για τη διέλευση των  ατόμων με προβλήματα όρασης.

Τα σημεία στα οποία λειτουργούν οι νέες ηχητικές εγκαταστάσεις επελέγησαν μετά από επιτόπια αυτοψία των αρμοδίων της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ηλιούπολης και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών. Η  ρύθμιση των ήχων έγινε σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Συνδέσμου. Τα ηχητικά συστήματα θα παράγουν ήχους κατά τη διάρκεια της πράσινης ένδειξης του σηματοδότη πεζών, εξασφαλίζοντας έτσι την ακίνδυνη διέλευση  των τυφλών ατόμων από τις σηματοδοτούμενες διαβάσεις πεζών.

Για την αποφυγή ηχορύπανσης και όχλησης στους περιοίκους όποτε κάποιος τυφλός επιθυμεί να διασχίσει τη διάβαση, η παραγωγή των ήχων γίνεται μόνο με χρήση ειδικών ασύρματων τηλεχειριστηρίων, τα οποία θα διανεμηθούν δωρεάν στους χρήστες.

Οι ηχητικές συσκευές τοποθετήθηκαν στους παρακάτω κόμβους:

  1. ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ - ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
  2. Μ. ΑΝΤΥΠΑ - ΙΚΑ
  3. ΚΥΠΡΙΩΝ ΗΡΩΩΝ - ΕΘΝ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ
  4. ΚΥΠΡΙΩΝ ΗΡΩΩΝ - ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ 
  5. ΗΡΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ
  6. Λ. ΚΟΤΖΙΑ - ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ - Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ
  7. ΗΡΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΘΝ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ
  8. ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ - ΑΙΓΙΝΗΣ - ΚΕΑΣ
  9. ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΦΑΒΙΕΡΟΥ
  10. Μ. ΑΝΤΥΠΑ - ΤΖΟΥΜΑΓΙΑΣ
  11. ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ - ΠΛΑΣΤΗΡΑ
  12. Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - Λ. ΔΙΓΕΝΗ - ΠΑΤΡ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
  13. Μ. ΑΝΤΥΠΑ - ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  14. ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ - ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΥ - ΑΘΗΝΩΝ
  15. ΣΟΦ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΗΡΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
  16. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ- ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ - ΖΗΝΩΝΟΣ
  17. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ - ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
  18. ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ
  19. ΣΟΦ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ

Ο Δήμος θα υλοποιήσει εκδήλωση ενημέρωσης - εκπαίδευσης στη χρήση των ηχητικών συσκευών, για τους δημότες που έχουν προβλήματα όρασης.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το σύστημα των ηχητικών διατάξεων, θα παραδοθούν ασύρματα τηλεχειριστήρια στους χρήστες, και θα ακολουθήσει βιωματική γνωριμία με την λειτουργία των συστημάτων, σε επιτόπια διάβαση πεζών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014, ώρα 13.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου και Μαρ. Αντύπα), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τυφλών.

28/4/14

Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB