spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.07.14

Την Πέμπτη, 26.6.2014, συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου σε έκτακτη συνεδρίαση.
1.      Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Δημάρχου για θέματα αξιολόγησης του προσωπικού των ΟΤΑ αποφασίζει κατά πλειοψηφία:
Η αξιολόγηση των δήμων και του προσωπικού της αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητη. Υπογραμμίζει  την ανάγκη εφαρμογής ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης του προσωπικού, τέτοιου που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.
Εκφράζει την αντίθεσή του με το προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων στους Δήμους και ιδιαίτερα με το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης που αφορά στον επιμερισμό ποσοστών, διαδικασία που θεωρείται αυθαίρετη και ενδεχομένως αντισυνταγματική, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.
Θεωρεί απολύτως αναγκαίο να προσδιοριστούν, από την αρχή, το πρόγραμμα και τα μέτρα πολιτικής με τα οποία θα συνδέεται η αξιολόγηση και να συμφωνηθούν μεταξύ της ΚΕΔΕ, των αρμόδιων Υπουργείων και της ΠΟΕ - ΟΤΑ (αν συμφωνήσει να συμμετάσχει), τα κριτήρια και ο τρόπος πιλοτικής εφαρμογής της αξιολόγησης δομών και προσωπικού, ώστε να προκύψει ένα κοινά συμφωνημένο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό οριστικό σύστημα αξιολόγησης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης δεν θα πάρει καμία απόφαση αξιολόγησης του προσωπικού πριν την εκλογή των νέων οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Με την απόφαση αυτή δόθηκε οριστική απάντηση και στις καταγγελίες της Λαϊκής Συσπείρωσης για μη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για το παραπάνω θέμα

2.      Δόθηκε παράταση για τους επόμενους τρεις μήνες στη Σύμβαση κομποστοποίησης μεταξύ του Δήμου και του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης.

3.      Χορηγήθηκε Άδεια λειτουργίας στο Δημοτικό Ωδείο της Ηλιούπολης το οποίο για πρώτη φορά θα αρχίσει να λειτουργεί απ' τον Σεπτέμβριο στην πόλη μας με ειδικές τιμές για τα παιδιά των δημοτών μας.

4.      Για πρώτη φορά στην Ηλιούπολη υπογράφεται Προγραμματική Σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ που αφορά στην προώθηση της Προληπτικής Ιατρικής στην πόλη μας.

Ο Δήμος Ηλιούπολης θα αποτελέσει τον πρώτο Δήμο στη χώρα που θα δημιουργήσει δομές Προληπτικής Ιατρικής σε συνεργασία με τα Κέντρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB