spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.10.14

logo_laiki_sys_ilioupoliΔημοτική Αρχή, Σχολική Επιτροπή  και ο διευθυντής του ΙΕΚ στη Ηλιούπολη απολύουν καθαρίστριες και προαναγγέλλουν τα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας για τα σχολεία της Πόλης
Είναι χρόνια τώρα που στην καθαριότητα των σχολείων απασχολούνται με  μεροκάματο πείνας εκατοντάδες γυναίκες και πάντα με συμβάσεις υπό -προθεσμία. Οι Κυβερνήσεις και από κοντά οι δήμαρχοι είναι εκείνοι που τις εμπαίζουν, τις κρατούν ομήρους για χρόνια να αναζητούν ψίχουλα επιβίωσης.
Κάθε σχολική χρονιά εκβιάζονται αν θα υπογράψουν σύμβαση και για πολλούς  μήνες παραμένουν απλήρωτες αγωνιώντας ποτέ και αν θα πάρουν το λειψό μεροκάματο μια και η χρηματοδότηση από την μεριά του υπουργείου έρχεται με δόσεις και πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Ενα μηνιάτικο που δύσκολα φτάνει τα 300 ευρώ και που συναρτάται από τις αίθουσες που καθαρίζουν θεωρείται βάρος για το κράτος! Τώρα θέλουν να  παραμερίσουν την καθαρίστρια και να φέρουν στα σχολεία τα ιδιωτικά συνεργία! Άλλωστε η καθαριότητα των σχολείων συγκεντρωμένη στα χέρια των εργολάβων είναι μεγάλη πίττα. Μεταφέροντας η κυβέρνηση την αρμοδιότητα στους Δήμους χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και σε συνδυασμό με την απαγόρευση των προσλήψεων αυτό το στόχο έχει. Τα εκατοντάδες κονδύλια της καθαριότητας να περάσουν στα χέρια των εργολάβων και οι σημερινές  καθαρίστριες να είναι αύριο οι εργάτριες στο ιδιωτικό συνεργείο. Το πιθανότερο   ανασφάλιστες, με ατέλειωτες ώρες δουλειάς και φυσικά ακόμη πιο μικρό από το σημερινό τους μεροκάματο.

Θεσμικά ο δρόμος είναι ήδη έτοιμος. Λόγο όμως αντιστάσεων και κινητοποιήσεων των ιδίων των καθαριστριών στα σχολεία, των αντιδράσεων  των συλλόγων γονιών, των εκπαιδευτικών να εισχωρήσουν στα σχολεία,  δυσκολιών και καθυστερήσεων που η Κυβέρνηση αντιμετώπισε ο νόμος καθυστέρησε στην υλοποίηση του. Έτσι μέχρι και το 2015 παρέμεινε το καθεστώς των συμβάσεων με τις σημερινές καθαρίστριες με την ευθύνη υπογραφής των συμβάσεων από τις σχολικές επιτροπές και με χρηματοδότηση  του υπουργείου Παιδείας.

Παρ΄ολα αυτά η Δημοτική Αρχή από νωρίς έβαλε μπροστά τις πρώτες απολύσεις των καθαριστριών. Αρνείται να υπογράψει σύμβαση με τις δυο καθαρίστριες που είχαν στην ευθύνη τους την καθαριότητα στο ΙΕΚ. Και  όπως απάντησε σε ερώτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής, η ευθύνη για τις απολύσεις είναι στον Διευθυντή του ΙΕΚ, γιατί θέλει να παραχωρήσει την καθαριότητα σε  ιδιωτικό συνεργείο!

Διαμηνύουμε στην Δημοτική Αρχή, τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής και στον Διευθυντή του ΙΕΚ να σταματήσουν τον εμπαιγμό. Οι δυο συναδέλφισσες που με ευθύνη τους σπρώχνονται στην ανεργία δεν είναι αναλώσιμο υλικό.

Ας γίνει ακόμα καθαρό. Την σύμβαση είτε με τις καθαρίστριες είτε με τυχόν  ιδιωτικό συνεργείο θα την υπογράφει ή δεν θα την υπογράφει η σχολική επιτροπή και όχι ο Διευθυντής αφού η χρηματοδότηση έρχεται στην σχολική επιτροπή μέσω του Υπουργείου. Είναι το αίμα και η ληστεία του λαού μας και  δεν βγαίνει από την τσέπη του Διευθυντή του ΙΕΚ. Καθαρά πράγματα!

Κάτω τα χέρια από το μεροκάματο των δυο εργατριών.

Καμιά απόλυση Καθαρίστριας. Να υπογραφούν τώρα οι συμβάσεις  όλων των καθαριστριών.

Καλούμε τους μαζικούς, συνδικαλιστικούς φορείς της πόλης, των εκπαιδευτικών, των γονιών, των ανέργων να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης για το μεροκάματο των δυο συναδελφισσών.

Σήμερα οι καθαρίστριες, χτες τα παιδία μας, 

αύριο η σειρά μας.

Ένα δρόμο έχουμε, τον αγώνα !

Ολοι για έναν και ένας για όλους.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB