spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Φεστιβάλ «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, ανθρώπινη πόλη» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.10.14

photo-festival_iliou_polisΘερμή ανταπόκριση είχε το κάλεσμα της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, ανθρώπινη πόλη» στο Φεστιβάλ που διοργανώθηκε στον χώρο του αναψυκτηρίου «Δημήτρης Κιντής» την προηγούμενη Κυριακή.
Άμεση ήταν η συμμετοχή μικρών - μεγάλων. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δουν και να σχολιάσουν από κοντά τις θέσεις, τις προτάσεις αλλά και τα πολλά- πολλά προβλήματα που αναζητούν άμεσα λύσεις. Πολλά από αυτά τα προβλήματα απεικονίζονταν στα ξεχωριστά ταμπλό για τους θεσμούς, για την υγεία και την πρόνοια, για την αλληλεγγύη, για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, για τον πολιτισμό, για την παιδεία, για τη νεολαία και τον αθλητισμό.

«Η άποψή σου έχει αξία - Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή σου!» ήταν το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ. Και πράγματι, η συζήτηση άναψε μετά την εισηγητική τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Χρήστου Κοκοτίνη για τη νέα αντίληψη ανάδειξης, διαχείρισης και επίλυσης από τη Δημοτική Αρχή των οξυμμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Ηλιούπολης. Μακριά από επικοινωνιακούς τακτικισμούς και αδιαφάνεια, με επίκεντρο τον πολίτη και πρωτ' απ' όλα τον ανήμπορο και όχι τους «κολλητούς» και τους «ημέτερους». Ο χρόνος πράγματι δεν έφτασε, αποδείχτηκε πολύ λίγος, για να χωρέσει τις παρεμβάσεις, τις απόψεις και προτάσεις πάρα πολλών που συμμετείχαν ζωντανά στη μεγάλη κουβέντα κινητοποίησης και αγώνα για τα προβλήματα που δεν περιμένουν ούτε στιγμή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και μίλησαν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, ο επικεφαλής του Ενωτικού Αυτοδιοικητικού Κινήματος Δημήτρης Πανταζόπουλος  και  ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος  Λεβογιάννης.

Ειδική παρουσία είχαν και οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες.

Μολονότι η ζωηρή συζήτηση «έκλεψε» αρκετό χρόνο από το φαγητό, ακολούθησε σπιτικό γεύμα από τη συλλογική κουζίνα της κίνησης και άναψε το γλέντι με ξεχωριστή εκτέλεση και ερμηνεία από λαϊκή ορχήστρα.

 Αρκετή ήταν και η ανταπόκριση στο κάλεσμα των οργανωτών της εκδήλωσης για την συγκέντρωση τροφίμων για τα δίκτυα αλληλεγγύης

 

Το Γραφείο Τύπου

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB