spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ηλιούπολης
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδιών των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.10.14

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης
Θέμα
: Αίτηση διεύρυνσης της χωρητικότητας των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και άμεσης ένταξης στον προϋπολογισμό του Δήμου των απαιτούμενων επισκευών στο κτίριο της οδού Γληνού που στέγαζε το Η' Παράρτημα, για άμεση επαναλειτουργία του ως Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Από το καλοκαίρι ακόμη είχε διαφανεί η ελλειπής χωρητικότητα των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, από τη μεγάλη αναντιστοιχία του αριθμού των αιτήσεων με τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων συνολικά. Πλέον το πρόβλημα έχει αποτυπωθεί σαφώς, με τα 470 παιδιά που μένουν εκτός των δημοτικών σταθμών

Θεωρούμε ότι είναι ευθύνη της πολιτείας η παροχή ενιαίας προσχολικής αγωγής, σε όλα τα παιδιά, που να τα βοηθά να αναπτυχθούν ολόπλευρα. Βλέπουμε όμως, ότι η κατάσταση στο Δήμο μας πολύ απέχει από αυτό, και μάλιστα διαρκώς επιδεινώνεται, με τη συνεχή μείωση των εισοδημάτων  των εργαζομένων και την αδυναμία τους, πλέον, να στρέφονται σε ιδιώτες για να καλύπτουν, πληρώνοντας αδρά, ανάγκες που θα έπρεπε να καλύπτονται πλήρως από το κράτος. Πολλοί απο τους γονείς που έχουμε ήδη ένα παιδί σε δημοτικό σταθμό βλέπουμε το δεύτερο να μένει εκτός. Η ανακοινωμένη ανέγερση νέου σταθμού στην οδό Αριστογείτονος προφανώς δεν επαρκεί και δε θέλουμε να δούμε να χρονίζει το πρόγραμμα φύλαξης παιδιών  σε παιδότοπους, αντί για τα απαιτούμενα προγράμματα ουσιαστικής προσχολικής αγωγής. Είναι επιτακτική η ανάγκη να λειτουργήσουν και άλλοι χώροι ως βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, για την κάλυψη των αναγκών στο Δήμο μας.

Γι' αυτούς τους λόγους ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει άμεσα τα εξής μέτρα:

 

  1. Ένταξη στον τωρινό προϋπολογισμό του Δήμου της δαπάνης των απαιτούμενων επισκευών του κτιρίου στην οδό Γληνού, που στέγαζε το Η' Παράρτημα, για άμεση επαναλειτουργία του ως βρεφονηπιακού σταθμού.
  2. Διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης και άλλων δημοτικών ή κρατικών χώρων, για άμεση λειτουργία και άλλων σταθμών στο Δήμο μας.
  3. Εξάντληση της χωρητικότητας των σταθμών. Προγραμματισμός των απαραίτητων προσλήψεων προσωπικού ώστε να λειτουργούν ομαλά και με εξάντληση της χωρητικότητάς τους (δυναμικότητα +20%) όλα τα Παραρτήματα.

 

Για το Δ.Σ.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB