spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.11.14

logo_laiki_sys_ilioupoliΗ δημοτική αρχή ψήφησε τον  Προϋπολογισμό και ετοιμάζει τώρα το  τραπεζικό δανεισμό του Δήμου ....!

Συζητήθηκε πρόσφατα και εγκρίθηκε με τους ψήφους της Δημοτικής πλειοψηφίας ο προϋπολογισμός του Δήμου.

 Ένας προϋπολογισμός ενταγμένος στο πνεύμα και το γράμμα της δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλουν μαζί Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Και η  την Δημοτική αρχή με παρρησία στην εισηγητική έκθεση να δηλώνει ότι «Ο Προϋπολογισμός καταρτίστηκε σύμφωνα με την ΚΥΑ 29530/2014 τηρώντας τους κανόνες που αυτή έθετε. Η σωστή κατάρτιση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού είχε ως αποτέλεσμα την έγκριση του προσχεδίου σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς καμία παρατήρηση από το Παρατηρητήριο του Υπουργείου Εσωτερικών.» !

 u03b4u03b1u03bdu03b5u03b9u03bf2.gifΗ Δημοτική Αρχή υπερηφανεύεται γιατί το αντιδραστικό Παρατηρητήριο που θεσμοθετήθηκε από την Κυβέρνηση με στόχο οι Δήμοι να μην περικλείνουν ούτε κατ' ελάχιστο από τους δημοσιονομικούς στόχους πιστοποιεί την στοχοπροσήλωση της δημοτικής αρχής στην απαρέγκλιτη άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Από την μεριά μας σαν Λαϊκή Συσπείρωση δεν είχαμε  ούτε έχουμε καμιά αμφιβολία για το τι και ποιον υπηρετεί η δημοτική αρχή.

  Ο Δήμος λοιπόν θα πορευτεί το 2015 με ένα προϋπολογισμό ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ που διαμορφώνεται:

Με 5 εκατομμύρια εικονικά έσοδα παλιότερων ετών που είναι και από την Δημοτική Αρχή παραδεκτό ότι είναι μη εισπράξιμα και έτσι μένουν ως κυρία  έσοδα του (τακτικά και έκτακτα) για να λειτουργήσει ο Δήμος ένα σύνολο  μόλις των 19.428.915εκ

 Μιλάμε δηλαδή για ένα προϋπολογισμό που δύσκολα θα μπορέσει να εξυπηρετήσει ακόμη και τις πιο στενές και ασφυκτικές λειτουργιές και ανάγκες στο Δήμο. Πόσο μάλλον να εξυπηρετήσει βασικές και οξυμένες ανάγκες  που συνεχίζουν σε υποδομές όπως είναι:

Η ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας (η Ηλιούπολη είναι η τρίτη σε κίνδυνο πλημυρών περιοχή της Αττικής), η αντισεισμική θωράκιση και συντήρηση των σχολείων που είναι αποσπασματική και για πολλά σχολεία ανύπαρκτη, να απαντήσει στην ασφυκτική πίεση για επέκταση της σχολική στέγης σε γειτονιές της πόλης που στα προκάτ έχουν μεγαλώσει δυο και τρεις φουρνιές παιδιών, για τα νηπιαγωγεία που συνεχίζουν να στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια, για την συντήρηση και η λειτουργία  των δημοτικών αθλητικών χωρών που  σήμερα έχουν παραχωρηθεί στην ιδιωτική εκμετάλλευση ,  για την  αξιοποίηση της δημόσιας γης και  περιουσίας  στην βάση των οξυμένων λαϊκών αναγκών και που παραμένει εγκλωβισμένη τους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων, και των διαχρονικών απαιτήσεων των καταπατητών κ.λπ.

   «Απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε πάνω στο επιτυχημένο μονοπάτι της περιόδου 2011 - 2014 για σταθεροποίηση των Οικονομικών του Δήμου μας ώστε αυτός να μην είναι πια ευάλωτος παρά τις μειώσεις στα Έσοδά του» λέει  η Δημοτική Αρχή .

 Ας δούμε όμως τι κρύβει το «επιτυχημένο μονοπάτι» που διάνυσε η δημοτική αρχή και όπως δηλώνει θα το συνεχίσει!

Από το σύνολο των εσόδων του προϋπολογισμού τα 10,5 εκ περίπου είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα 9 εκατομμύρια προέρχονται απευθείας από την εφόρμηση του Δήμου στην τσέπη των κατοίκων.

Μιλάμε για τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας, τον φόρο ηλεκτροφωτισμού,  τον ΤΑΠ, τα ανταποδοτικά στο κολυμβητήριο, τα εργαστήρια, τους παιδικούς σταθμούς, τα τραπεζοκαθίσματα που όλο και κατακλύζουν πεζοδρόμια και πλατείες της πόλης κλπ

Είναι η εισπρακτική φοροεπιδρομή του Δήμου πλάι σε αυτή της Κυβέρνησης που συνεχίζει σταθερά και απαρέγκλιτα και μέσα στην κρίση. Με την μορφή κεφαλικού φόρου σχεδόν η πλειοψηφία των κατοίκων και των Δημοτών  που είτε έχουν χάσει μεγάλο μέρος του εισοδήματος τους ή βιώνουν ήδη την ανεργία και την ανέχεια  πληρώνουν και ξαναπληρώνουν. Το «μονοπάτι»  της δημοτικής αρχής είναι γνώριμο και παλιό !

Ο δημότης, ο κάτοικος πληρώνει ξανά και ξανά σε Δήμο και κράτος για την λειτουργία και τις υπηρεσίες του Δήμου και αυτές όλο και αποδυναμώνονται, συρρικνώνονται, και μπαίνουν στο προθάλαμο της ιδιωτικοποίησης τους. 

Και ο φετινός προϋπολογισμός του Δήμου δεν κάνει τίποτα άλλο από το να οργώνει βαθιά το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, για το σφυροκόπημα κατοίκων και δημοτών με νέους φόρους και τέλη.

Οι αντιδραστικές ανατροπές έρχονται πολύ πιο γρήγορα απ' ότι ίσως έχουμε φανταστεί. Ο Δήμαρχος Κος Βαλασόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι παίρνει το δρόμο του τραπεζικού Δανεισμού. Έχει έρθει ήδη σε επαφή όπως δήλωσε για την αναζήτηση δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δάνειων "με πολύ συμφερτικούς όρους, όπως 20χρονη διάρκεια, πεντάχρονη αναστολή πληρωμών, χαμηλό επιτόκιο"!

 Αυτό που ξέχνα να πει ο Δήμαρχος είναι ποιος είναι αυτός που θα πληρώσει το Δάνειο! Αυτό που  αποκρύπτει είναι ότι το σπρώξιμο των Δήμων στον τραπεζικό δανεισμό είναι προμελετημένο έγκλημα και  κατεύθυνση της Κυβέρνησης.

 Είναι γνωστό «σε όσους παροικούν την Ιερουσαλήμ» ότι το Παρατηρητήριο των Δήμων εξαιρεί ήδη τον τραπεζικό δανεισμό από τον πειθαναγκασμό του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού!

 Ένας επικείμενος τραπεζικός δανεισμός στο Δήμο θα σημάνει:

1.    την  ακόμη μεγαλύτερη υπερφορολόγηση των κατοίκων

2.     την άμεση ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και την ακόμη μεγαλύτερη σύμπραξη του Δήμου με ιδιώτες.

3.    την ακόμη πιο γρήγορη κλιμάκωση των απολύσεων και ανατροπή τσάκισμα εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων στο προσωπικό του Δήμου

4.    την απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση να αποδίδει στους Δήμους τους παρακρατημένους φόρους.

Ο τραπεζικός δανεισμός του Δήμου θα είναι σίγουρα η χαρά των εργολάβων αλλά θα είναι και ένας ακόμη πιο  βαρύς φορολογικός πέλεκυς για τον λαό της πόλης, εργαζόμενους, άνεργους, μικροεπαγγελματίες και πρέπει να αντιδράσουμε. Απαιτώντας την χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό, την ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ με  φορολόγηση ΤΩΡΑ του μεγάλου κεφαλαίου.  

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB