spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης για την ανέγερση Κοπτορθόδοξου Ναού PDF Εκτύπωση E-mail
  
22.11.14

1920_1921Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της εγκατάστασης Ναού της Αιγυπτιακής Κοπτορθόδοξης Εκκλησίας σε οικόπεδο του Δημοσίου που βρίσκεται επί των οδών Λυσίου και Ιπποκράτους.
Συγκεκριμένα μετά από έγγραφο  που είχε υποβάλει ο Δήμος Ηλιούπολης στην Πολεοδομία Αθηνών, κοινοποιήθηκε στις 17/11/2014 η απόφαση της ΕΤΑΔ, σύμφωνα με την οποία παρατείνει το δικαίωμα εγκατάστασης στον προαναφερόμενο χώρο της Αιγυπτιακής Κοπτορθόδοξης Εκκλησίας.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, συνεδρίασε αυθημερόν το Δημοτικό Συμβούλιο και αφού επαναβεβαίωσε τις προγενέστερες σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή την 308/2012 και 241/2013, αφού το σύνολο των Παρατάξεων δήλωσαν πως δεν είναι αντίθετες με την θέληση των Κοπτών να κατασκευάσουν Ναό, δήλωσαν όμως πως διαφωνούν η εγκατάσταση του Ναού να γίνει σε μία ήδη επιβαρυμένη και πυκνοκατοικημένη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις (θέσεις στάθμευσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κ.λπ.
Μετά από αυτά το Δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1.     Να συγκροτηθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή προκειμένου αυτή:

α) να προβεί σε παράσταση στην ΕΤΑΔ και στους εμπλεκόμενους φορείς,

β) να ενημερώσει με επιστολές τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Παιδείας, τη Βουλή των Ελλήνων και τα κοινοβουλευτικά    κόμματα, τους Βουλευτές της Β΄ Αθήνας, για τις εξελίξεις επί των δημοσίων ακινήτων ΑΒΚ 1920 & 1921,

γ) να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής καθώς και το σύνολο των δημοτών και να προγραμματίσει συγκέντρωση των δημοτών στο χώρο.

δ) να ενημερώσει τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

 

2.     Επίσης να συγκροτήσει  και να συγκαλέσει ΑΜΕΣΑ Επιτροπή Νομικής Υποστήριξης και Επιτροπή Τεχνικής Υποστήριξης οι οποίες θα συνδράμουν το έργο της Διαπαραταξιακής Επιτροπής.

 

 

 

Γραφείο Τύπου

   Δήμου Ηλιούπολης

Τελευταία ανανέωση ( 22.11.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB