spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Το πρώτο στάδιο της Κοινωφελούς Εργασίας 222 θέσεις για το Δήμο Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.03.15

Το πρώτο στάδιο της Κοινωφελούς Εργασίας που θα προσφέρει απασχόληση σε 32.433 άνεργους, οι θέσεις που αντιστοιχούν στο Δήμο Ηλιούπολης είναι 222.
Οι θέσεις στους δήμους, οι οποίες προβλέπονται στην πρώτη προκήρυξη, θα είναι πεντάμηνης διάρκειας. με διασφαλισμένα τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά δικαιώματα και με αμοιβή η οποία δεν θα υπολείπεται του νομοθετημένου, έως σήμερα, κατώτατου μισθού. Οι άνεργοι θα προσληφθούν με μισθό 490 ευρώ καθαρά και 427 ευρώ. αν είναι κάτω των 25 ετών. για πέντε μήνες, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Κατά προτεραιότητα θα επιλεγούν, φυσικά, όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι σε νοικοκυριά χωρίς κανένα άλλο εργαζόμενο μέλος.
Για το τρέχον πρόγραμμα η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του υπουργείου Εργασίας είναι αυτή που θα παρακολουθεί και θα ελέγχει την υλοποίηση του. ενώ. όπως τονίστηκε, με τον τρόπο αυτόν θα διευκολύνει και το έργο των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ για την τήρηση των προϋποθέσεών του.
Πίνακας μοριοδότησης κοινωφελούς εργασίας του 2015:

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ

ΜΟΡΙΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ*

1 μόριο ανά πλήρη μήνα (ανώτατο όριο 36 μήνες- ανώτατος αριθμός μορίων 36)

 

ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

1 μόριο ανά πλήρη μήνα (ανώτατο όριο 36 μήνες- ανώτατος αριθμός μορίων 36)

 

ΑΤΟΜΙΚΟ/ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
ΕΤΟΥΣ 2014

α) Ατομκό έως 5.000
ευρώ

β) Οικογενειακό έως
11000 ευρώ

30

 

α)Ατομικό5.001-9.0Ο0
ευρώ β) Οικογενειακό
από 11.001-20.000 ευρώ

20

 

α) Ατομκό 9.0Ο1-12.000
ευρώ β) Οικογενειακό
από 20.001-30.000 ευρώ

10

 

α) Ατομικό 12.001 ευρώ
και άνω β) Οικογενειακό
από 30.000 ευρώ και άνω

0

ΗΛΙΚΙΑ

18-29

15

 

30-44

30

 

46 και άνω

28

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ

για κάθε ανήλικο τέκνο

15


 

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ των μορίων του κριτηρίου της εγγεγραμμένης ανεργίας που αφορά στους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών διπλασιάζεται.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ:

α. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής των κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη για την κατάταξη των υποψηφίων ανέργων είναι ο χρόνος λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.

β. Σε περίπτωση που μόνο ο ένας εκ των δύο άνεργων συζύγων αιτηθεί συμμετοχή στο πρόγραμμα, τότε προστίθεται στον αριθμό των μορίων του ο αριθμός των μορίων της ανεργίας του/της συζύγου.

γ. Στην περίπτωση που οι σύζυγοι υποβάλουν αίτηση συμμετοχής ως ωφελούμενοι, ο καθένας από τους συζύγους λαμβάνει τον αριθμό των μορίων της εγγεγραμμένης ανεργίας του.

δ. Το εισόδημα (ατομικό / οικογενειακό) ως μοριοδοτούμενο κριτήριο προκύπτει από το
δηλωθέν εισόδημα του οικονομικού έτους 2014 (εισοδήματα έτους 2013).
ε. Ως ατομικό εισόδημα λαμβάνεται το αναγραφόμενο στη στήλη του υπόχρεου δηλωθέν εισόδημα.

στ. Ως οικογενειακό εισόδημα λαμβάνεται το δηλωθέν εισόδημα του υπόχρεου, της συζύ-
γου του και των ανήλικων τέκνων του.

ζ. Ανήλικο θεωρείται το παιδί το οποίο δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του μέχρι και την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Στα τέκνα του ανέργου συμπεριλαμβάνονται και όσα γεννήθηκαν από άλλο ή άλλους γάμους, καθώς και τα εκτός γάμου γεννηθέντα τέκνα για τον πατέρα άνεργο, τα οποία είναι νομιμοποιηθέντα ή νομίμως αναγνωρισθέντα από αυτόν, η. Οι πληροφορίες για τα κριτήρια της συνεχόμενης ανεργίας και της ηλικίας λαμβάνονται με αυτόματο ηλεκτρονικό τρόπο από το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

θ. Οι πληροφορίες για το κριτήριο του εισοδήματος λαμβάνονται με ηλεκτρονικό τρόπο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

ι. Η μοριοδότηση ως προς το πέμπτο κριτήριο (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ) βασίζεται στον δηλωθέντα αριθμό των ανήλικων τέκνων. Οι πληροφορίες για το κριτήριο αυτό (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΤΕΚΝΩΝ) λαμβάνονται με ηλεκτρονικό τρόπο αυτόματα από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑΑΕ.)
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB