spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου 26 Φεβρουαρίου 2015 PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.03.15

Σημαντικές ήταν οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας την Πέμπτη 26/3/2015.
Σχετικά με το Κέντρο Υψηλής Τάσης στον Δήμο Ηλιούπολης
, επαναβεβαιώθηκε η 14/2015 απόφαση όπου εκφράζαμε την αντίθεσή μας στην απαράδεκτη παραμονή του ΚΥΤ στον Υμηττό, δίπλα σε αθλητικούς χώρους, σχολεία και κατοικίες, στην προκλητική αδιαφορία της ΔΕΗ και του ΥΠΕΚΑ για συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΣτΕ και την επικίνδυνη προσπάθεια «νομιμοποίησης» και πιθανής επέκτασης των ήδη παράνομων εγκαταστάσεων μέσω του νέου Π.Δ. για την προστασία του Υμηττού.
Απαιτούμε να απορρίψει το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Περιβάλλοντος την νέα ΜΠΕ , να δεσμευτεί άμεσα και να οριοθετήσει χρονικά την ολική απομάκρυνση του ΚΥΤ, προχωρώντας σε νέα χωροθέτηση μακριά από κατοικημένες περιοχές και ανεξάρτητα από κόστος.

  • Ορίστηκε διαπαραταξιακή επιτροπή για τη λειτουργία του Διαδικτυακού Δημοτικού Ραδιοφώνου.
  • Εγκρίθηκαν έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις για άπορους δημότες μας.
  • Συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο Οικονομικός Απολογισμός της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής για το 2014.

ü  Ολοκληρώθηκαν όλοι οι διαγωνισμοί που έχουν σχέση με την προμήθεια των απαραίτητων ειδών για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και συγκεκριμένα : προμήθεια γραφικής ύλης, φωτοτυπικού χαρτιού , ειδών φαρμακείου, ειδών καθαριότητας, Η/Υ και φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων

ü  Έγιναν οι διαγωνισμοί  για την προμήθεια :  πετρελαίου θέρμανσης, κίνησης , λιπαντικών καθώς και όλες οι απαραίτητες συντηρήσεις για την θέρμανση και την αποπληρωμή του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.

ü  Έγινε η τοποθέτηση των καθαριστριών στα σχολεία και πραγματοποιήθηκε η  πληρωμή τους μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2014.

ü  Έγιναν οι μονώσεις στο συγκρότημα των Πολυκλαδικών σχολείων και ολοκληρώνεται η διαδικασία για την επίστρωση των αύλιων χώρων του 4ου Γυμνασίου - 4ου Λυκείου, ενός έργου του ΟΣΚ αξίας 450.000 €.

ü  Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» που αφορά στα σχολικά συγκροτήματα 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου και 3ου Γυμνασίου - 2ου Λυκείου.

ü  Έγιναν συντηρήσεις μεγάλης έκτασης  και επισκευές κτιριακών και  Η/Μ υποδομών  αξίας περίπου 56.000 € .

ü  Με την έγκριση υλοποίησης του προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  το τουρνουά ποδοσφαίρου όλων των γυμνασίων στα πλαίσια του οποίου αγοράστηκε αθλητικό υλικό για τα σχολεία.

ü  Ξεκίνησε η αναβάθμιση των Η/Υ και των περιφερειακών (fax και εκτυπωτών)

ü  Στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

το Υπουργείο Παιδείας με χορηγό την SAMSUNG, δώρησε στο 1ο Γυμνάσιο ένα ψηφιακό πίνακα με μεγάλη οθόνη, 25 tablet και 2 laptop αναγκαίο εξοπλισμό για την εκπαίδευση συγκεκριμένων μαθημάτων (μέσω τηλεδιάσκεψης) σε μαθητές γυμνασίων.

 

  • Συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο Οικονομικός Απολογισμός της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής για το 2014.

ü  Ολοκληρώθηκαν όλοι οι διαγωνισμοί που έχουν σχέση με την προμήθεια των απαραίτητων ειδών για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και συγκεκριμένα : προμήθεια γραφικής ύλης, φωτοτυπικού χαρτιού, ειδών φαρμακείου, ειδών καθαριότητας και φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων

ü  Πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός  για την προμήθεια  πετρελαίου θέρμανσης καθώς και όλες οι απαραίτητες συντηρήσεις για την θέρμανση και την αποπληρωμή του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.

ü  Έγινε διακανονισμός πληρωμής παλαιών οφειλών ΟΤΕ.

ü  Έγινε η τοποθέτηση των καθαριστριών στα σχολεία και πραγματοποιήθηκε η  πληρωμή τους μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2014.

ü  Έγινε η τοποθέτηση των σχολικών τροχονόμων στα σχολεία και πραγματοποιήθηκε η  πληρωμή τους για το β΄ εξάμηνο 2014.

ü  Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την υλοποίηση εργασιών υπό την επίβλεψη των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ): 6ο Δημοτικό, 12ο Δημοτικό, 11ο Δημοτικό, 1ο ,5ο , 6ο, 11ο, 13ο, 14ο, 19ο , 24ο Νηπιαγωγεία.

ü  Εγκρίθηκε και είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης ο διαγωνισμός στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» που αφορά στα ακόλουθα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: 1ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό, 5ο -20ο Δημοτικό.

ü  Έγιναν συντηρήσεις μεγάλης έκτασης  και επισκευές κτιριακών και  Η/Μ υποδομών αξίας περίπου 56.770,80 € .

ü  Ξεκίνησε η αναβάθμιση των Η/Υ και των περιφερειακών (fax και εκτυπωτών).

 

                                                                                                                                            Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB