spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Πολιτιστικές-Κοινωνικές-Αθλητικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στον ΔήμοΗλιούπολης μέχρι το Πάσχα PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.03.15
  • Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Μαρτίου

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου

prosklhsh_metropolitanΤην Τρίτη θα γίνει ο γενικός σημαιοστολισμός και η κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές στα μνημεία της πόλης μας. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 11:00, η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στις 11:30 και η Παρέλαση στις 12:00.
Το απόγευμα της Τετάρτης, στις 20:00, η Ορχήστρα ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ του Δήμου Αγίου Δημητρίου εξιστορεί το Μεγάλο Ξεσηκωμό για την Εθνική Παλιγγενεσία με τίτλο «Ψάλλω την Ελευθερία» στο Θέατρο του Δημαρχείου. Είσοδος Ελεύθερη.

    

  • Σάββατο 28 Μαρτίου

meliriton_28_3_15Η πολυμελής χορωδία ''ΜΕΛΙΡΡΥΤΟΝ΄΄ με τον Πέτρο και τον Αθανάσιο Δασκαλοθανάση, θα μας χαρίσει  μια  βραδιά αφιερωμένη στο Θείο Πάθος,  με ύμνους, τραγούδια και  κάλαντα, πλαισιωμένα από εικόνα με συνοδεία οργάνων και αφήγηση με τίτλο « γλυκ μου αρ» στο Θέατρο του Δημαρχείου, στις 19:30. Είσοδος Ελεύθερη.

 

  • Κυριακή 29 Μαρτίου3os_laikos_dromos

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ηλιούπολης σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ και τον Δήμο Ηλιούπολης διοργανώνει στις 29 Μαρτίου για 3η συνεχόμενη φορά τον λαϊκό αγώνα «Τρέχουμε στην Ηλιούπολη», αφιερωμένο στη μνήμη του μαχόμενου ηλιουπολίτη δημοσιογράφου και παλιού πρωταθλητή, Σωκράτη Γκιόλια. Ο αγώνας θα είναι 5km με παράλληλο δρόμο 1km για παιδιά έως 14 ετών. Το πρωινό της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου θα μας βρει στην πλατεία Φλέμινγκ έτοιμους για την εκκίνηση. 

 

  • Τρίτη 30 Μαρτίου

anoixto_pane_12-30Ολοκληρώνεται ο Δ' Κύκλος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δήμου Ηλιούπολης «ΤΕΧΝΗ» με θέμα ¨Ιστορική Διαδρομή στους καλλιτεχνικούς θησαυρούς της Ελληνικής Δημιουργίας¨ και συγκεκριμένα: «σαν άυλο πετούμενο»: - χωροθεατρικό δρώμενο με την ομάδα μελέτης της αρχαίας όρχησης του θεάτρου της Δ. Στράτου.

 

  • Τετάρτη 1 Απριλίου

- Στη δράση του ΠΑΟΔΗΛ «Συζητώντας με τους συγγραφείς στη Βιβλιοθήκη» (στο Media Lab), θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στις 19:00, με τη Σώτη Τριανταφύλλου για το έργο της και ειδικότερα  για τα ζητήματα της ταυτότητας και της διαφορετικότητας όπως αναδεικνύονται στο τελευταίο της  βιβλίο «Μηχανικοί και Καταρράκτες». Είσοδος ελεύθερη.

- Η Κινητή Βιβλιοθήκη συνεχίζει τις διαδρομές της στην πόλη μας και συγκεκριμένα θα είναι στην οδό Λεωφ. Παναγούλη 1 (περιοχή Αγίας Μαρίνας, Ηλιούπολης) από τις 16:00 μέχρι τις 19:00.

  • Τετάρτη 1 Απριλίου και Πέμπτη 2 Απριλίου

Θα πραγματοποιηθεί Διημερίδα από τον Δήμο Ηλιούπολης - ΚΕΣΥΠ (Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού)- Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Ημέρα Καριέρας» για τους μαθητές της Γ' Λυκείου των σχολείων της πόλης μας στο Θέατρο του Δημαρχείου στις 09:00 - 14:00. Είσοδος Ελεύθερη

  • Σάββατο 4 Απριλίου

Στην πλ. Φλέμινγκ θα πραγματοποιηθεί δωρεάν οδοντοστοματολογικός έλεγχος, 09:00 - 16:00.

  • Κυριακή 5 Απριλίου

Μία πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση, με εξαιρετικούς ηθοποιούς και ζωντανή μουσική στο Θέατρο του Δημαρχείου στις 12:00 με τίτλο: «Το Μαγικό Σαμπαντιμπιντρόφωνο». Βασίζεται στο ομώνυμο μουσικό παραμύθι του Χρήστου Κλαδά (Eκδ.Susaeta 2014), που στόχο έχει να κινητοποιήσει θετικά την περιέργεια των παιδιών για διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς, να αναδείξει την αξία της διαφορετικότητας και την ομορφιά της πολυπολιτισμικότητας. Είσοδος ελεύθερη.

Τελευταία ανανέωση ( 23.03.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB