spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Δελτίο Τύπου ΟΠΣΑ
Δελτίο Τύπου ΟΠΣΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.04.15

opsa_par_biblio_areti «Με αρετή και τόλμη - Για τον πολίτη και τον Άνθρωπο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» είναι ο τίτλος του δεύτερου βιβλίου του νομικού και επί 16 χρόνια τ. δημάρχου Ηλιούπολης Θεόδωρου Γεωργάκη, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 20 Απριλίου, στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΒΕΑ, στο κέντρο της Αθήνας. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Α.Α. Λιβάνη.
Στο πάνελ παρουσίασης του βιβλίου συμμετείχαν εκλεκτοί και διακεκριμένοι ομιλητές. Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος  πατήρ Συμεών ο οποίος με το χαρισματικό του λόγο, μεταξύ άλλων σημαντικών σκέψεων, εξέφρασε την αυθόρμητη ψυχική του διαπίστωση,  πως το βιβλίο διαπνέεται από έναν έντονα εκκλησιαστικό λόγο, ακριβώς γιατί είναι βαθιά εμπειρικός και όχι θεωρητικός και ο λόγος αυτός συνοδεύεται από πράξεις, αλλά και κάθε πράξη βρίσκει το λόγο ύπαρξής της στα πέντε (5) μέρη του βιβλίου,  με ειδικότερη αναφορά στην συμπαντική αναζήτηση του συγγραφέα με την απόπειρα της πνευματικής προσέγγισης με το Δημιουργό, συνομιλώντας μάλιστα μαζί του.

Ακολούθησε η Αρεοπαγίτης κυρία Δημητρούλα Υφαντή-Χρυσικού, η οποία, αφού έκανε εκτενή και εμπεριστατωμένη αναφορά σε όλα τα κεφάλαια του βιβλίου, επισήμανε με τη μεστή και γλαφυρή της ομιλία,  πως ο λόγος του συγγραφέα, μακριά από την ξύλινη γλώσσα της πολιτικής, κατορθώνει να μεταπηδά με άνεση από τη θεωρία στην πράξη, από το ιστορικό παρελθόν στην επικαιρότητα, από τον ιδεαλισμό στον πολιτικό ρεαλισμό.

Ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, καθηγητής, π. Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και νυν βουλευτής Επικρατείας,  τόνισε πως το βιβλίο είναι χρήσιμο για όποιον ενδιαφέρεται για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και για την Πολιτεία μας γενικότερα, με το όραμα του συγγραφέα να οικοδομήσουμε μια δημιουργική Ελλάδα, βασισμένη στις αρχές του μεταρρυθμιστικού προοδευτισμού και της νέας κοινωνικής συνεννόησης με κλειδί πάντα την ποιοτική παιδεία.

Τον κύκλο των παρουσιάσεων έκλεισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος υπογράμμισε πως ο Θεόδωρος Γεωργάκης, όχι μόνο «δίδαξε» ως δήμαρχος επί πολλά χρόνια, αλλά «διδάσκει» και ως συγγραφέας, καθώς στο τόσο επίκαιρο βιβλίο του σηματοδοτεί με τον προφητικό του λόγο ακριβώς τι βρίσκεται μπροστά μας, αλλά και προτείνει τι να κάνουμε,  ως ενεργοί πολίτες για ν' ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις και εξελίξεις.     

Από την πλευρά του, ο συγγραφέας, κ. Θ. Γεωργάκης, ευχαρίστησε θερμά τις «Εκδόσεις Λιβάνη» για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και για την επιμελημένη έκδοση του βιβλίου του,  καθώς  και την ζωγράφο, φίλη και συνεργάτιδα του, κ. Βάσω Ηλιακοπούλου, η οποία φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του βιβλίου, όπως επίσης ευχαρίστησε τον κ. Γεώργιο Βοϊκλή, δημοσιογράφο και την φιλόλογο κ. Μαρία Πατρινού για την συμβολή τους.  Υπογράμμισε πως με το δεύτερο αυτό εκδοτικό του εγχείρημα επιχειρεί να ακουμπήσει την πραγματικότητα, καταθέτοντας την εμπειρία του σε μια σειρά κειμένων που αποτελούν τη συμπυκνωμένη πολιτική σκέψη από την όποια προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και ειδικότερα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Όπως είπε, προσπαθεί να επισημάνει τα προβλήματα, να μεταφέρει την αγωνία του ευαισθητοποιημένου πολίτη και να προτείνει τομές και λύσεις, με καινοτόμο πνεύμα, όχι μόνο στο πλαίσιο του επιθυμητού,  αλλά και κυρίως του εφικτού.

Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος κυρία Τίνα Γεωργάκη.

Μεταξύ άλλων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ιερείς της Ηλιούπολης, οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής κ.κ. Απόστολος Κακλαμάνης και Δημήτρης Σιούφας, ο κ. Γεώργιος Χρυσικός, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου,ο κ. Αθανάσιος Ράντος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος , ο κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Π., ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, ο κ. Δημήτριος Κυριτσάκης, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ., ο κ. Γεώργιος Σανιδάς, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ε.τ, ο κ. Κωνσταντίνος Μπακάλης, πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ε.τ., ο κ. Ιωάννης Σακελλαρίου, πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ε.τ., ο κ. Διονύσιος Λασκαράτος, Γενικός Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ., ο κ. Γιώργος Μποροδήμος, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο κ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος, π. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Δονάτος Παπαγιάννης, καθηγητής Πανεπιστημίου,ο κ. Θεόδωρος Παναγόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο κ. Ιωάννης Φίλος, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου,   η κυρία Σοφία Βούλτεψη, βουλευτής Β' Αθήνας, ο κ. Αθανάσιος Κυριαζής, καθηγητής Πανεπιστημίου και ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Παύλος Καμάρας, πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής,  οι Δήμαρχοι: κ. Θάνος Βεζυργιάννης, κ. Κωνσταντίνος Κόκκορης, κ. Ανδρέας Μάρκου, κ. Λάμπρος Κασαγιάννης, ο κ. Κρίτος Νεόφυτος, ο κ. Βασίλης Ξένος, ο κ. Ευάγγελος Χριστοφυλάκης, ο κ. Γιάννης Αναγνώστου, ο κ. Κωνσταντίνος Αναστόπουλος, ο κ. Κωνσταντίνος Μακρυνόρης, ο κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, οκ. Γιώργος Κουράσης και πολλοί άλλοι από το Δικαστικό Σώμα, την Αυτοδιοίκηση, την Πανεπιστημιακή και γενικά Εκπαιδευτική Κοινότητα και από άλλους χώρους.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB