spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ PDF Εκτύπωση E-mail
  
18.05.15

Από αριστερά, η Συμπαραστάτης του Δήμου Κοζάνης κ. Κατερίνα Τσομπάνου, ο Συμπαραστάτης του Δήμου Περάματος κ. Δημήτρης Πετράς, ο Συμπαραστάτης της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Σωτηρόπουλος,  ο Συμπαραστάτης του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης κ. Σωτήριος Ελευθερίου,  ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, ο Συμπαραστάτης του Δήμου Σαρωνικού  Ευάγγελος Μιχάλης και ο Συμπαραστάτης του Δήμου Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζής. Ο Δήμος Ηλιούπολης διοργάνωσε την Κυριακή 26/4/2015 ημερίδα για τον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης σε Δήμο και Περιφέρεια. Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τον νέο θεσμό και τα πλεονεκτήματά του.Συμμετείχαν ο κ. Γαβριήλ Αραμπατζής, Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Ηλιούπολης, και ο κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, Συμπαραστάτης του Πολίτη στην Περιφέρεια Αττικής και πρώην συμπαραστάτης του δημότη στο Δήμο Αθηναίων, οι οποίοι παρουσίασαν τον θεσμό του συμπαραστάτη, ο καθένας από την πλευρά του.
Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, υπογράμμισε το γεγονός ότι ο Δήμος Ηλιούπολης είναι ένας από τους λίγους δήμους που, μετά από σημαντικές προσπάθειες, κατόρθωσε να πετύχει σύγκλιση στο πλαίσιο του δημοτικού συμβουλίου και να εκλέξει συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης.


Επιπλέον, ο Δήμαρχος τόνισε πως αυτός ο νέος θεσμός πρέπει να πετύχει, όχι για την εκάστοτε δημοτική αρχή, αλλά για την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα και κάλεσε όλες τις δημοτικές αρχές να αφήσουν τον θεσμό αυτό ανεξάρτητο και να τον στηρίξουν, κάνοντας προτάσεις για να διορθωθούν κακώς κείμενα μέσα στις τοπικές κοινωνίες.

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «Ηλίου-Πόλις», χαιρετισμό απηύθυνε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Ασβεστάς. Ο κ. Ασβεστάς τόνισε πως θεσμοί όπως αυτός του συμπαραστάτη, πρέπει να πετύχουν και να είναι κοντά στο πολίτη και ο πολίτης πρέπει να είναι ενημερωμένος για τις δυνατότητες που του παρέχονται και έκλεισε λέγοντας: «Είναι δεδομένο πλέον ότι δεν μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον μας με τα εργαλεία που δουλεύαμε πριν από μερικά χρόνια. Τα πράγματα αλλάζουν, οι υποχρεώσεις μας αλλάζουν, πρέπει να μάθουμε να έχουμε κοινές δράσεις προς το συμφέρον όλων μας.».

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» κ. Τάσος Ευσταθίου κατά τον χαιρετισμό του τόνισε: «Ο νέος αυτός θεσμός θα πρέπει να ενισχυθεί [...] η πλήρης λειτουργιά του θεσμού στους μεγάλους δήμους και στο σύνολο των περιφερειών, μέσα από τις ετήσιες εκθέσεις του, θα προσέφερε, σε μεγάλο βαθμό, μια έγκυρη εικόνα για την τοπική αυτοδιοίκηση και θα αποτελούσε έναν καλό οδηγό των αναγκαίων αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Στόχος πάντα η τοπική αυτοδιοίκηση να είναι ακόμη πιο χρήσιμη για τον δημότη.»

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΕΝΑΚ κ. Ιωάννης Πούλος κατά τον χαιρετισμό του είπε, μεταξύ άλλων: «Ο θεσμός του Συμπαραστάτη είναι σημαντικός θεσμός έλεγχου της διοίκησης και θα πρέπει να γίνει συνείδηση στον κόσμο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον θεσμό με τον σεβασμό και τη σοβαρότητα που αρμόζει σε αυτόν το θεσμό. Είναι μοναδική ευκαιρία να κρατήσουμε τον θεσμό έξω από κάθε κομματική και πολιτική διαπλοκή. Ο Συμπαραστάτης του Δημότη θα πρέπει να είναι ένας γνήσιος αρωγός των πολιτών.»

Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε η εισήγηση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, κ. Γαβριήλ Άραμπατζη, κατά την οποία παρουσίασε την πορεία του θεσμού μέχρι σήμερα στη χώρα μας, αλλά και τις δυνατότητες που έχουν, πλέον, οι δημότες της Ηλιούπολης. Ακολούθησε η εισήγηση του ομιλητή κ. Βασίλη Σωτηρόπουλο, Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, κατά την οποία παρουσίασε την πορεία του θεσμού στην περιφέρεια αλλά και την εμπειρία του από τη θητεία του στον δήμο Αθηναίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργασίες της ημερίδας αναμεταδόθηκαν ζωντανά από το hellasnews.tv, ενώ πλέον μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα πατώντας εδώ.  (http://goo.gl/1JjCR1)

Επίσης σημαντικό υπήρξε το γεγονός ότι την ημερίδα παρακολούθησε αρκετά μεγάλος αριθμός πολιτών, αλλά και Περιφερειακών & Δημοτικών Συμβούλων και συμπαραστατών, μεταξύ αυτών η Συμπαραστάτης του Δήμου Κοζάνης κ. Κατερίνα Τσομπάνου, ο Συμπαραστάτης του Δήμου Σαρωνικού κ. Ευάγγελος Μιχάλης, ο Συμπαραστάτης του Δήμου Περάματος κ. Δημήτρης Πετράς, ο Συμπαραστάτης του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης κ. Σωτήριος Ελευθερίου, η επικεφαλής της "Παρέμβασης για την Αττική" Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μαρία Γιαννακάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Πατσαβός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Σεφτελής, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κατερίνα Μαρκουλάκη,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ψυρρόπουλος Ευστάθιος, Ιωάννης Αντζινάς,  Μαρίνος Μπασούρης, Ελένη Καπίρη, Μιχάλης Κουρής, ο Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής επιτροπής κ. Κοντονίκας Αλέξανδρος, ο Τεχνικός Σύμβουλος κ. Κίμων Παπαγεωργίου, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παρασκευάς Γιαννόπουλος και ο πρώην Αντιπρόεδρος του Δημ. συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Κολιοφώτης.

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 28.05.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB