spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ(ΟΠΣΑ) - Δελτίο Τύπου PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.05.15

opsa«Προσέγγιση σε μεγάλες μορφές» ήταν το θέμα της ειδικής εκδήλωσης του Ένατου Κύκλου Ομιλιών-Συζητήσεων του Ο.Π.Σ.Α., που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης.
Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει δύο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις. Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου,  Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ναού Αθηνών, σκιαγράφησε το βίο του Ιερού Χρυσοστόμου, μιας εξέχουσας μορφής της Εκκλησίας και των γραμμάτων. Όπως επεσήμανε, αυτός ο μεγάλος διδάσκαλος της Ορθοδοξίας, αποτελούσε τον κατεξοχήν ιερουργό των Θείων Μυστηρίων. «Με λόγο ελκυστικό, ο οποίος συμβάδιζε με τον ενάρετο βίο του, Ο Ιερός Χρυσόστομος στόχευε πάντα στην πνευματική εξύψωση των ακροατών και την προβολή του έργου του Χριστού και όχι στην προσωπική του προβολή» τόνισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, κάνοντας μάλιστα αναφορά σε σημαντικά σημεία του πλούσιου έργου του διδασκάλου της Ορθοδοξίας.

Ο κ. Παναγιώτης Δημακάκος, Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε για τις «Μορφές Αγίων στο σύγχρονο χειρουργικό κρεβάτι». Ο κ. Δημακάκος μετέφερε στο ακροατήριο κάποιες από τις πολλές συγκλονιστικές στιγμές που έζησε πάνω από το χειρουργικό κρεβάτι του Αρεταίειου νοσοκομείου, όταν ως χειρουργός έδινε την «έσχατη μάχη για να κρατήσει στη ζωή τον ετοιμοθάνατο συνάνθρωπο», όπως είπε. Εκείνες τις στιγμές περιέγραψε πώς ζήτησε τη βοήθεια των Αγίων, καθώς, όπως υπογράμμισε, «η Ιατρική είναι ανθρωπιστική και θεία επιστήμη και έχει ιδιαίτερη σημασία η αρμονία μεταξύ θρησκείας και  επιστήμης»δίδοντα;ς έφμαση στο ότι ο ιατρος νοσηλευει και ο θεος θεραπεύει. Είπε ακόμη ότι  «Ο γιατρός έχει τρισυπόστατη παρουσία: πρέπει να μελετά συνεχώς τις επιστημονικές εξελίξεις, να είναι ανθρωπιστής και να είναι επίσης πιστός Χριστιανός» ετσι  κατέληξε ο κ. Δημακάκος.  

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ.  Θεόδωρος  Γεωργάκης,  Δικηγόρος   Παρ΄ Αρείω Πάγω, π. Δήμαρχος  Ηλιούπολης  και  Πρόεδρος  του ΟΠΣΑ, ενώ την παρουσίαση έκανε η κ. Λαμπρινή Τασούλα, Γεωπόνος Αρχιτέκτων τοπίου M.Sc και Ιδρυτικό Μέλος του  ΟΠΣΑ.

 

Παρέστη στην εκδήλωση πλήθος κόσμου, το οποίο  εκστασιάστηκε από τις ενδιαφέρουσες και αλλιώτικες εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν.  Μεταξύ των παρισταμένων αναφέρουμε :Τον  Μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό, ως εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου , ο οποίος  μετέφερε την ευλογία Του και τον χαιρετισμό Του, τον Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Δημητρίου Ιερατικό Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης - Ηλιούπολης καθώς και τον Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης π. Σωτήριο Χριστοδούλου, τον π. Ευθύμιο Κεμερλή, Ιερατικό Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγ. Αναργύρων, τον π. Παναγιώτη Σαββόπουλο, Ιερατικό Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής, τον π. Διονύσιο Χαμαράκη  και πολλούς άλλους.

 Από τον δικαστικό χώρο παρέστησαν : ο  κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, Προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, ο κ. Γεώργιος Σανιδάς, Εισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ., ο κ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος , Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας ε.τ , ο κ. Κωνσταντίνος Μπακάλης Πρόεδρος ΝΣΚ ε.τ., ο κ. Ανδρέας Χαρλαύτης Αντιπρόεδρος του ΝΣΚ  & μέλος του ΔΣ της Σιβιτανιδείου Σχολής (ΣΔΣΤΕ), ο κ. Διονύσιος Λασκαράτος, Γεν. Επιτρόπος του Ελεγκτικού Συμβουλίου ε.τ., πολλοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων: ο π. Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου κ. Παντελής Ειρηνάκης, ο κ. Σωτήρης Ανδρέου, π. Δήμαρχος Ταύρου,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης κ. Κωνσταντίνος Σεφτελής, εκπρόσωπος του  επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (κ. Χρήστου Κοκκοτίνη),  του Δήμου Ηλιούπολης,  η κ. Δήμητρα Κορμά,  Αντιπρόεδρος ΚΑΦΑΔΗΛ, η κ. Αργυρώ Πίκουλα, Δημοτική Σύμβουλος Ηλιούπολης και πολλοί άλλοι.

Από τον χώρο της εκπαίδευσης παρέστη αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών της Σιβιτανιδείου Σχολής , με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, κ. Γεώργιο Κοτονιά

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB