spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Επιστολή Δημάρχου Ηλιούπολης σχετικά με το Συνέδριο της ΚΕΔΕ
Επιστολή Δημάρχου Ηλιούπολης σχετικά με το Συνέδριο της ΚΕΔΕ PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.06.15

valasopoulos_flagsΤο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική
Πριν μερικές μέρες ολοκληρώθηκε στη Σιθωνία της Χαλκιδικής το ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Τι εισέπραξε ο απλός  Έλληνας πολίτης απ' αυτό;

Δήμαρχοι δεν δίνουν τα λεφτά τους για να σωθεί η πατρίδα.
Δήμαρχοι συνεδριάζουν μέσα στη χλιδή και την πολυτέλεια.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση και αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για τη διαχείριση των αποθεματικών τους.
Είναι πράγματι έτσι; Ή μήπως σ' αυτή την εποχή ψάχνουμε αφορμές για να κατηγορήσουμε οποιονδήποτε και οτιδήποτε;

Δυστυχώς η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Το Συνέδριο ήταν προκλητικό από άποψη δαπανών αλλά και παρουσίας, με ιδιαίτερη αλαζονεία, έλλειψη γνώσεων και στρατηγικής απ' αυτούς που σήμερα διοικούν την ΚΕΔΕ.


Η σημερινή ηγεσία αποδείχτηκε αντάξια αυτής που διαδέχτηκε. Υποχωρητικότητα, συμβιβασμοί και ατέλειωτη υποστήριξη της προηγούμενης ηγεσίας της ΚΕΔΕ προς τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (μείωση πόρων, οικονομικό παρατηρητήριο, κατάργηση της διοικητικής και οικονομικής νομοτέλειας των ΟΤΑ, κτλ.), στείρα αντιπολίτευση, άρνηση να καταθέσουν τα αποθεματικά στην Τράπεζα της Ελλάδος για την εθνική προσπάθεια απαιτώντας από τον Πρωθυπουργό μια δήλωση ότι η χώρα οδηγείται στα βράχια κτλ.

Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπροστά στα αδιέξοδα που έχει οδηγήσει τη χώρα «ανέβηκε» στη Χαλκιδική να δηλώσει ότι θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη ιστορική μεταρρύθμιση. Θα διαλύσει δηλαδή τον Καλλικράτη.
Ο Δήμος Ηλιούπολης κατέθεσε τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος γιατί το θεωρεί εθνική υποχρέωση, κόντρα στην απόφαση της ηγεσίας της ΚΕΔΕ. Η Δημοτική Αρχή δεν παρευρέθηκε στο Συνέδριο και δικαιώθηκε. Χλιδή, πρόκληση, παντελής έλλειψη οράματος και θέσεων, και ένα ατέλειωτο μίσος απέναντι σε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία 30 χρόνια στην Αυτοδιοίκηση. Κρίμα.

Νεοφιλελεύθεροι και νεομαρξιστές φάνηκαν για μια ακόμα φορά ιστορικά ανίκανοι να δώσουν ένα νέο όραμα και μια προοπτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί αυτό που τους ενώνει είναι να καταστρέψουν ό,τι έγινε μέχρι σήμερα και να το συκοφαντήσουν ώστε να μη φανεί η ανικανότητά τους.

Είμαστε στην αρχή, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι αρχίζουν σιγά σιγά να διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός κινήματος του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κέντρου που θα ανατρέψει τις σημερινές ηγεσίες της ψευτοκεντροαριστεράς, της «Ριζοσπαστικής Αριστεράς» αλλά και της νεοφιλελεύθερης σημερινής ηγεσίας για να αποκτήσει πάλι η Αυτοδιοίκηση πρόγραμμα, στρατηγική και όραμα.

 

Δήμαρχος Ηλιούπολης

Βασίλης Βαλασόπουλος

Τελευταία ανανέωση ( 14.07.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB