spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Τελευταίες εξελίξεις στα δημόσια οικόπεδα ΑΒΚ 1920 και 1921
Τελευταίες εξελίξεις στα δημόσια οικόπεδα ΑΒΚ 1920 και 1921 PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.06.15

Το Δημοτικό  Συμβούλιο κατά την έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη 3 Ιουνίου  αποφάσισε ομόφωνα

  • Την προσφυγή σε διοικητικό και δικαστικό επίπεδο για την άμεση ανάκληση της παραπάνω άδειας
  • Την εξώδικη διαμαρτυρία στους φορείς και τα φυσικά πρόσωπα που εξέδωσαν την άδεια
  • Την έντονη διαμαρτυρία μας στους αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας για την απαράδεκτη απόφαση να ζητήσουν αστυνομική συνδρομή στους Κόπτες για την υλοποίηση της έναρξης εργασιών με την παράνομη αυτή άδεια
  • Παράλληλα να γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα στην Κυβέρνηση και τον Γ.Γ.Π.Δ. που παραχώρησαν την έκταση ώστε να γίνει άρση αυτής και να επανεξετάσει στο εξής, σε γενικό επίπεδο, το πλαίσιο των όρων και κριτηρίων παραχώρησης των δημοσίων εκτάσεων ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με οριστικά παραχωρητήρια στους Δήμους

η 197/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                       ΑΔΑ: 7Α8ΑΩΡΥ-8Ν5

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ                                                                 Απόσπασμα

από το πρακτικό της 12ης  έκτακτης συνεδρίασης

του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης

 

Σήμερα 3 Ιουνίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, μετά από την οικ.15463/2.6.2015 πρόσκληση του Προέδρου, που δόθηκε σε κάθε Σύμβουλο, σύμφωνα με τα άρθρα 65 και 67 του Ν. 3852/2010.

Μετά τη διαπίστωση ότι  το Συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία αφού σε σύνολο μελών σαράντα ενός είναι παρόντα είκοσι έξι, δηλ. οι κ.κ. 1. Σεφτελής Κων/νος, Πρόεδρος, 2. Καλαντίδης Δημήτριος, Αντιπρόεδρος, 3. Γιαννάκης Χρήστος, 4. Χωματά Αικατερίνη, 5. Χατζηδάκης Γεώργιος, 6. Ψυρρόπουλος Ευστάθιος, 7. Πανταζόπουλος Ηλίας, 8. Σερέτη Χριστίνα, 9. Καλαρρύτης Χρήστος, 10. Γιαννόπουλος Θεμιστοκλής, 11. Κορμά - Γκουτζιάνα Δήμητρα, 12. Μπασούρης Μαρίνος,  13. Παναγιώταρης Αναστάσιος, 14. Νικηφόρος Ιωάννης 15. Γρηγορέας Ιωάννης, 16. Καπίρη Ελένη, 17. Κοκοτίνης Χρήστος, 18. Ασβεστάς Δημήτριος, 19. Αντύπας Γεώργιος, 20. Δουβή Αγγελική, 21. Αναγνώστου Ιωάννης, 22. Τσατσούλη Αναστασία, 23. Μαργαρώνης Παναγιώτης, 24. Κουρής Μιχαήλ, 25. Πανταζόπουλος Δημήτριος και 26. Σόφης Γεώργιος, ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. 1. Παπαδόπουλος Κων/νος, 2. Μαρκουλάκη Αικατερίνη, 3. Ζαννιά Ευφημία, 4. Αντζινάς Ιωάννης, 5. Βιδάλης Παναγιώτης, 6. Δημητρόπουλος Άγγελος, 7. Καλούδης Κων/νος, 8. Κούρτης Ανδρέας, 9. Γεωργίου Δημήτριος, 10. Χρυσουλάκης Φώτιος, 11. Αγαδάκος Γεώργιος, 12. Ευσταθίου Ανστάσιος, 13. Πούλος Ιωάννης και 14. Πίκουλα Αργυρώ, δεν προσήλθαν αν και προσκλήθηκαν νόμιμα,  ότι ο Δήμαρχος, κ. Βασίλειος Βαλασόπουλος, είναι παρών, ο κ. Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.

Παρόντες στην συνεδρίαση είναι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Αναστόπουλος, ο Νομικός Σύμβουλος του Δημάρχου κ. Μανταδάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πατσαβός, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου κ. Παπαγεωργίου και ο Συμπαραστάτης του Δημότη κ. Αραμπατζής.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης τηρεί η μόνιμη υπάλληλος του Δήμου, Καλπουζάνη Αμαλία.

ΑΡ. ΑΠΟΦ.: 197/2015          

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Τελευταίες εξελίξεις στα δημόσια οικόπεδα ΑΒΚ 1920 και 1921

Ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Σεφτελής,  ενημέρωσε το Σώμα για το κατεπείγον του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου καθώς η έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου αιτιολογείται μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στα δημόσια ακίνητα ΑΒΚ 1920 και 1921 συντρέχουν επείγοντες λόγοι σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη σχετικής απόφασης σύμφωνα με το Άρθρο 67 § 5 του Ν. 3852/2010.

Το Σώμα αποφάσισε πριν από την έναρξης της συζήτησης ότι το θέμα είναι κατεπείγον και θα πρέπει να συζητηθεί.

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, που εισηγήθηκε το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, υπενθύμισε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις υπ' αριθ. 308/2012, 241/2013, 296/2014 και 21/2015 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά τα τελευταία γεγονότα που διεξήχθησαν την 2 Ιουνίου 2015, με τις οποίες εκφράζεται η αντίθεση του Δήμου στην  παραχώρηση του  χώρου που βρίσκεται επί των οδών Λυσίου και Ιπποκράτους, στην Αιγυπτιακή Κοπτορθόδοξη Εκκλησία, προκειμένου να κατασκευαστεί Κοπτορθόδοξος Ναός, γιατί βρίσκεται  σε μία πυκνοδομημένη και ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα έκτακτα με μοναδικό θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα του οικοπέδου της πόλη επί των οδών Λυσίου και Ιπποκράτους.

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε το ζήτημα της άδειας που εκδόθηκε από την πολεοδομία Αθηνών για την εγκατάσταση Κοπτορθόδοξου Ναού.

Από όλα τα στοιχεία του φακέλου και τη σημερινή απάντηση της Περιφέρειας Αττικής - Διεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού - σε αίτημά μας - προέκυψε ότι η άδεια αυτή εκδόθηκε κατά παράβαση της ισχύουσας πολεοδομικής νομοθεσίας.

Για το λόγο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο, προτείνει:

1.       Την προσφυγή σε διοικητικό και δικαστικό επίπεδο για την άμεση ανάκληση της παραπάνω άδειας

2.       Την εξώδικη διαμαρτυρία στους φορείς και τα φυσικά πρόσωπα που εξέδωσαν την άδεια

3.       Την έντονη διαμαρτυρία μας στους αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας για την απαράδεκτη απόφαση να ζητήσουν αστυνομική συνδρομή στους Κόπτες για την υλοποίηση της έναρξης εργασιών με την παράνομη αυτή άδεια

4.       Παράλληλα να γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα στην Κυβέρνηση και τον Γ.Γ.Π.Δ. που παραχώρησαν την έκταση ώστε να γίνει άρση αυτής και να επανεξετάσει στο εξής, σε γενικό επίπεδο, το πλαίσιο των όρων και κριτηρίων παραχώρησης των δημοσίων εκτάσεων ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με οριστικά παραχωρητήρια στους Δήμους.

Μετά από διαλογική συζήτηση, που αναφέρεται λεπτομερώς στα πρακτικά και τις τοποθετήσεις τόσο των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικών συμβούλων, του περιφερειακού συμβούλου, όσο και των φορέων και κατοίκων της περιοχής όπου επαναδιατύπωσαν την καθολική τους αντίθεση στην εγκατάσταση Κοπτορθόδοξου Ναού, μία πυκνοκατοικημένη περιοχή με ιδιαίτερα προβλήματα και χωρίς να πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις (θέσεις στάθμευσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κ.λπ.) και με την πρόταση την συμμετοχή και την κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής 

Το Δημοτικό  Συμβούλιο

αφού είδε τις διατάξεις των άρθρων 65, 67 και 69 του Ν. 3852/2010 και το Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.)

Ομόφωνα αποφασίζει

(με τις επιφυλάξεις του κ. Σόφη)

1.      Επαναβεβαιώνει τις προγενέστερες σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή την 308/2012, 241/2013, 296/2014 και 21/2015

2.      Την προσφυγή σε διοικητικό και δικαστικό επίπεδο για την άμεση ανάκληση της παραπάνω άδειας

3.      Την εξώδικη διαμαρτυρία στους φορείς και τα φυσικά πρόσωπα που εξέδωσαν την άδεια

4.      Την έντονη διαμαρτυρία μας στους αρμόδιους του Υπουργείου Παιδείας για την απαράδεκτη απόφαση να ζητήσουν αστυνομική συνδρομή στους Κόπτες για την υλοποίηση της έναρξης εργασιών με την παράνομη αυτή άδεια

5.      Παράλληλα να γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα στην Κυβέρνηση και τον Γ.Γ.Π.Δ. που παραχώρησαν την έκταση ώστε να γίνει άρση αυτής και να επανεξετάσει στο εξής, σε γενικό επίπεδο, το πλαίσιο των όρων και κριτηρίων παραχώρησης των δημοσίων εκτάσεων ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας με οριστικά παραχωρητήρια στους Δήμους.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 197/2015 και είναι αναρτητέα στο διαδίκτυο.

Μετά τη σύνταξή του το πρακτικό υπογράφεται ως εξής:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                 ΤΑ ΜΕΛΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΣΕΦΤΕΛΗΣ                  Χ.Γιαννάκης, Α.Χωματά, Γ. Χατζηδάκης,
ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ                                   Ε.Ψυρρόπουλος, Η.Πανταζόπουλος, Χ.Σερέτη, Χ.Καλαρρύτης,

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 4.6.2015                                       Θ.Γιαννόπουλος,Δ.Κορμά-Γκουτζιάνα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Μ.Μπασούρης, Μ.Κουρή, Α.Παναγιώταρης,

Ι.Νικηφόρος, Ι.Γρηγορέας, Ε.Καπίρη,

Χ.Κοκοτίνης, Δ.Καλαντίδης, Δ.Ασβεστάς, Γ.Αντύπας,

Α.Δουβή, Ι.Αναγνώστου, Α.Τσατσούλη, Π.Μαργαρώνης,

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Γ. ΣΕΦΤΕΛΗΣ                       Μ.Κουρής, Δ.Πανταζόπουλος, Γ.Σόφης

Τελευταία ανανέωση ( 12.06.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB