spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Δήμος Ηλιούπολης - 12η ΈΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.06.15
12h_ekthesi_bibliouΟ «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης - Γρ. Γρηγορίου» σας προσκαλεί στην ετήσια Έκθεση Βιβλίου, που συνδιοργανώνει με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ηλιούπολης, από την Δευτέρα 15 Ιουνίου έως την Κυριακή 28 Ιουνίου, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης. 
Στην Έκθεση, οι επισκέπτες της θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων, να συναντήσουν αγαπημένους συγγραφείς από κοντά και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές διαδραστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. 
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 15 Ιουνίου 2015 και ώρα 9 μ.μ., με την παρουσίαση της πρώτης συναυλίας του Δημοτικού Ωδείου Ηλιούπολης.


Οι καθηγητές του νεοσύστατου Δημοτικού Ωδείου της πόλης μας, μαζί με συνεργάτες τους, θα προσφέρουν ένα δείγμα της τέχνης τους με στόχο να τους γνωρίσουν οι δημότες της Ηλιούπολης. Θα ερμηνευθούν τραγούδια και κομμάτια για διάφορα διδασκόμενα όργανα από τον Bizet έως τον Χατζηδάκι και από τον Gershwin έως την Ελληνική παράδοση.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 19:30 έως τις 23:00.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210 9940699 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.politismos-ilioupoli.gr

  Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα 

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
21:00 Εγκαίνια έκθεσης. Καθηγητές του νεοσύστατου Δημοτικού Ωδείου μαζί με συνεργάτες τους θα προσφέρουν ένα δείγμα της τέχνης τους με στόχο επίσης να τους γνωρίσουν οι δημότες της Ηλιούπολης. 0α ερμηνευθούν τραγούδια και κομ­μάτια για διάφορα διδασκόμενα όργανα από τον Bizet έως τον Χατζηδάκι και από τον Gershwin έως την Ελληνική παράδοση. Πρόκειται για την πρώτη καλλιτεχνική εκδήλωση του Ωδείου της πόλης μας.

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ
20:30 Ο συμπολίτης μας Βαγγέλης Δελέγκος, συγγραφέας, αρθρογράφος και επαγγελματίας φωτογράφος, θα μιλήσει για την διαδικασία της γραφής, τα λογοτε­χνικά είδη, τον μηχανισμό της έμπνευσης, την πλοκή, τη δημιουργία χαρακτήρων, το μυθιστόρημα, το ghost writing, το διήγημα, την ποίηση και το δοκίμιο, τη με­τάβαση από την αρθρογραφία στη Λογοτεχνία και πολλά άλλα που αφορούν την αγάπη για τον γραπτό λόγο και όχι μόνο. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δικηγόρος Νικολέτα Γαβριηλίδου (Βιβλιοπωλείο Περί Βιβλίου).

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:00 Ο Μάνος Κρόκος και η Λιάνα Δενεζάκη θα οδηγήσουν τα παιδιά σε έναν κόσμο φαντασίας και όλοι μαζί θα φτιάξουν ιστορίες από την Ελληνική Μυθολογία, θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι (Εκδ. Ψυχογιός Βιβλιοπωλείο Σχολικό).

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:00 Η Μαριάννα Κουμαριανού, συγγραφέας, εκπαιδευτικός και κριτικός παιδικής λογοτεχνίας, θα μας παρουσιάσει το βιβλίο της «Μια αλλιώτικη μέρα στη σχολή χορού». Θα απολαύσουμε μια διασκεδαστική ιστορία με ζώα που θα μας μάθουν τη δύναμη της ομάδας και της αλληλεγγύης (Εκδ. Ψυχογιός, Βιβλιοπωλείο Σχολικό).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:00 Ο συμπολίτης μας συγγραφέας Αλέξανδρος Διονυσόπουλος μας παρου­σιάζει το πρώτο του βιβλίο «Το νανούρισμα του κλαίοντος κρεμμυδιού», ένα

μυθιστόρημα για την παρακμή της ιδέας του υπεράνθρωπου μέσω μιας κυνικής αντιδικίας (Εκδ. Έναστρον, Βιβλιοπωλείο Σχολικό).

20:00 Η συγγραφέας Αλκυόνη Πατταδάκη θα βρίσκεται κοντά μας και θα υπο­γράφει το νέο της βιβλίο "θα ξανάρθουν τα χελιδόνια" (Εκδ. Καλέντης, Βιβλιο­πωλείο Φραγκιουδάκης).

20:00 Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου θα μιλήσει στους μικρούς μας φίλους για το βιβλίο της «Το μυστικό της φώκιας» που παρέα με τα δύο διάσημα χταπόδια θα μας ταξιδέψουν στους ωκεανούς! (Εκδ. Μεταίχμιο, Βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο). 20:00 Η συγγραφέας Ελένη Φωτίου θα είναι κοντά μας για να γνωριστεί με τους αναγνώστες και να υπογράψει το νέο της βιβλίο «Ο λύχνος της ανατολής» (Εκδ. Λιβάνη. Βιβλιοπωλείο Περί Βιβλίου).

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:00 Η συγγραφέας Ευαγγελία Ευσταθίου θα βρίσκεται στο περίπτερο του βιβλιοπωλείου Περί Βιβλίου και θα υπογράφει τη νέα της συγγραφική επιτυχία «Οι δεσμώτες των σκιών» (Εκδ. Λιβάνη, Βιβλιοπωλείο Περί Βιβλίου). 20:00 Παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Το σταχτί πέπλο». Ο Φρι, το πουλάκι πρωτα­γωνιστής, έρχεται στα βιβλιοπωλεία, αφήνοντας για λίγο την ρεματιά. Ο "μπαμπάς" του, ο συγγραφέας Χρίστος Καλουντζόγλου θα είναι κοντά μας για να κουβεντι­άσει με τα παιδιά τι συνέβη στην παρέα της ρεματιάς (Βιβλιοπωλείο Τελεία και Παύλος).

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:00 Η συγγραφέας Ζωή Θεοχάρη θα παίξει με τους μικρούς μας φίλους, θα διασκεδάσουν και θα μιλήσουν για το βιβλίο της «Η Ελίτσα» (Εκδ. Λιβάνη. Βιβλιο­πωλείο Περί Βιβλίου).

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

20:00 Η συγγραφέας Μαριβίτα Γραμματικάκη θα ταξιδέψει τους μικρούς ανα­γνώστες στη φαντασία με το βιβλίο της «Το Νησί της Χαράς». Στο τέλος της εκδή­λωσης οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη συγγραφέα (Εκδ. Καλέντη. Βιβλιοπωλείο Φραγκιουδάκης).

ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:00 Η συγγραφέας - εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση παρουσιάζει το καινούρ­γιο της βιβλίο Ένα πουλί... στην πρίζα» και προσκαλεί τα παιδιά σε μια υπέροχη περιπέτεια αναζήτησης γεμάτη ζωγραφιές, χρώμα και χιούμορ (Εκδόσεις Παπαδό­πουλος, Βιβλιοπωλείο Αναλόγιο).

20:00 Ο συγραφέας Χρήστος Οεοφιλατος θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Ενας γύρος καταιγίδα ακόμα». Τη συζήτηση θα συντονίσει η κριτικός Ειρήνη Παπαθα-νασίου (Εκδ. Οδός Πανός, Βιβλιοπωλείο Τελεία και Παύλος).

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:00 Η συγγραφέας Μαριάννα Τεγογιάννη θα μας παρουσιάσει το βιβλίο της «Ο χορός των Ντορεμί», μια τρυφερή ιστορία για το νόημα της αγάπης, της αλληλεγ­γύης αλλά κυρίως της ισότητας μεταξύ όλων. θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι με τους μικρούς μας φίλους {Εκδ. Κόκκινη Κλωστή, Βιβλιοπωλείο Σχολικό). 20:00 Η συγγραφέας Ιωάννα Μπουλντούμη θα μιλήσει με τα παιδιά για το βιβλίο της «Ο άνεργος Πρίγκιπας», ένα παραμύθι που συναντά την πραγματικότητα (Εκδ. Μεταίχμιο, Βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο).

21:00 Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος θα βρίσκεται στο περίπτερο του βιβλιοπω­λείου Σχολικό, θα υπογράφει τα βιβλία του και θα συνομιλεί με τους αναγνώστες.

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:00 Το βιβλιοπωλείο Αντωνόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο «Ο Πρασινούλης, η καρδιά του δάσους» της συγγραφέως Μάρθας Καλογεράκη. Το κουκλοθέατρο artoopaspartoo ξεφυλλίζει εικόνες από το βιβλίο και παίζει με τους μικρούς μας φίλους.

21:00 Η συγγραφέας Άννα Μπαχά και οι εκδόσεις Άπαρσις σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της «Το Άλλοθι» και δεν θα έχει κανείς άλλοθι για να λείπει! Για το βιβλίο θα μιλήσουν με την συγγραφέα οι: Ζαχαρίας Ρουστάνης, δημοσιογράφος. Γεώργιος Ευσταθίου, εκδότης. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Φανή Μητσοπούλου (Βιβλιοπωλείο Περί Βιβλίου).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:00 Η Μαρία - Μαρίνα Σεραφειμίδου παρουσιάζει το βιβλίο της «Μαγειρεύω

Καλλυντικά» και μας δείχνει μυστικά και φανερά πώς μπορούμε μόνοι μας να φτι­άξουμε εύκολα, γρήγορα, ποιοτικά και προπαντός οικονομικά φυσικά καλλυντικά! (Εκδ. Παπαδόπουλος Βιβλιοπωλείο Αναλόγιο).

21:00 Η εισηγήτρια Πρώτων Βοηθειών και συγγραφέας του βιβλίου «Πρωτοβοηθή-ματα» Αμαλία Λεντζή θα δείξει στα παιδιά πρώτες βοήθειες με βιωματικό τρόπο (Εκδ. Νίκας, Βιβλιοπωλείο Σχολικό).

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ

20:00 Ο ηλιουπολίτης συγγραφεας-λογοτεχνης Νίκος Ζώρης θα υπογράφει το νέο του βιβλίο «Απόκρυφες γωνιές του νου και της ψυχής» στο περίπτερο του βιβλιοπωλείου Φραγκιουδάκης.

20:30 Το θέατρο Μαριονέτας ΓΚΟΤΣΗ θα μας παρουσιάσει στη σκηνή την πα­ράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας». Μια παράσταση με χειροποίητες μαριονέτες, φανταστικά κοστούμια και πλούσια σκηνικά που θα ταξιδέψει τους μικρούς μας φίλους στον όμορφο κόσμο των πλανητών!

21:00 Η συγγραφέας Πένυ Παπαδάκη θα βρίσκεται στο περίπτερο του βιβλιοπωλεί­ου Σχολικό, θα υπογράφει τα βιβλία της και θα συνομιλεί με τους αναγνώστες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ

21:00 Η χορευτική ομάδα του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΜΟΡΓΙΝΩΝ θα μας παρουσιάσει τραγούδια και χορούς από την Αμοργό. Επιμέλεια - διδασκαλία: Κανέλλος Κανελλόπουλος.

Τελευταία ανανέωση ( 12.06.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB