spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Ψεκασμοί για γα Κουνούπια στο Ρέμα της Πικροδάφνης PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.06.15

kounoupia_psekasmoiΤην Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, πραγματοποιήθηκαν (για τρίτη συνεχή φορά), στην περιοχή του Ρέματος της Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη, εργασίες ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών.
Οι ανωτέρω εργασίες ψεκασμών, υλοποιούνται στο πλαίσιο αντιμετώπισης του προβλήματος σε όλη την περιοχή του ρέματος της Πικροδάφνης - μετά από σειρά ενεργειών και παρεμβάσεων του Δήμου Ηλιούπολης, προς την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών - με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί κύρια εστία του προβλήματος στην πόλη μας. Εργασίες ψεκασμών υλοποιήθηκαν και στο υπόγειο τμήμα του κλειστού αγωγού.

Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου, ο Δήμος Ηλιούπολης με συνεργεία του, πραγματοποίησε εργασίες ψεκασμών στους χώρους :

1. Στο Σημείο Μεταφόρτωσης απορριμμάτων,
2. Στο νεκροταφείο
3.
Σε όλους τους παιδικούς σταθμούς
4.
Σε κεντρικά άλση της πόλης μας

Η δραστική ουσία του σκευάσματος που χρησιμοποιήθηκε είναι η Α -CYPERMETHRIN με δράση εναντίων των ακμαίων και προνυμφικών σταδίων των εντόμων (ιπτάμενα και βαδιστικά) με σημαντική ωοκτόνο δράση.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 9 με 10 «κύκλους» ψεκασμών και θα υλοποιηθεί μέχρι τον Οκτώβριο.


Γραφείο Τύπου

Δήμου Ηλιούπολης

Τελευταία ανανέωση ( 20.06.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB