spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Με ιδιαίτερη επιτυχία η ημερίδα για το θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο
Με ιδιαίτερη επιτυχία η ημερίδα για το θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.06.15

panteio_stde_photoΣτην Ημερίδα με θέμα «Ο Θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» που διοργάνωσε το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου συμμετείχε ο Συμπαραστάτης του Δήμου Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζής όπου ανέπτυξε το θέμα σχετικά με την δυσκολία της εκλογής του Συμπαράσταση σε Δήμους - Περιφέρειες και παρουσίασε τα αριθμητικά δεδομένα που ισχύουν σήμερα για το θεσμό.


Την ημερίδα, χαιρέτισε ο Πρύτανης κ. Γ. Τσάλτας, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο  Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημάρχων Αττικής Π. Καμάρας, ο πρόεδρος του ΟΠΣΑ Θ. Γεωργάκης.
Το θεσμικό πλαίσιο ανέπτυξαν τα μέλη ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Μάρω Βενετσανοπούλου Καθηγήτρια Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, Αιμιλία Παπάζογλου Λέκτορας Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και ο Λάμπρος Μπαμπαλιούτας Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης.
Από τους συμπαραστάτες, μίλησαν οι κ.κ. Ευάγγελος Μιχάλης (ΣΔΕ Δήμου Σαρωνικού), Γαβριήλ Αραμπατζής (ΣΔΕ Δήμου Ηλιούπολης), οι οποίοι ανέπτυξαν θέματα για τις δυσκολίες και στατιστικά που αφορούν την εκλογή Συμπαραστατών, ο κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος (Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος αναφέρθηκε και επεσήμανε τις διαφορές του Συμπαραστάτη από τον Συνήγορο του Πολίτη ως προς το εύρος ελέγχου και το είδος των υποθέσεων που αναλαμβάνουν. Η κ. Χουσνή Έλενα (ΣΔΕ Δήμου Σάμου), αναφέρθηκε στις δυσκολίες επιλογής Συμπαραστάτη σε νησιώτικο δήμο καθώς και στην αντιμετώπιση των υποθέσεων, ενώ η κ. Σφήκα Ελένη (ΣΔΕ Δήμου Ζωγράφου) ανέπτυξε υποθέσεις που την απασχόλησαν κατά τη διάρκεια της πρώτης αλλά και της παρούσας θητείας της.
Στην παρουσίαση του ο κ. Βασματζίδης Χρήστος (ΣΔΕ Δήμου Αλεξανδρούπολης ) παρουσίασε μέρος υποθέσεων που απασχόλησαν το γραφείο του και αφορούσαν παραβίαση δικαιωμάτων των δημοτών, ενώ ανέπτυξε και τις αρχές που πρέπει να διέπουν τη δράση της δημόσιας διοίκησης.
Ο συντονιστής και διοργανωτής της εκδήλωσης ο Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης  Ιωάννης Φίλος.

Τελευταία ανανέωση ( 14.07.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB