spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Απάντηση του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης στη Λαϊκή Συσπείρωση PDF Εκτύπωση E-mail
  
31.10.15

prodreio_ds_ilioupolisΜε αφορμή την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηλιούπολης για το θέμα που προέκυψε σχετικά με την κατάργηση του τμήματος των ψυκτικών της Β΄ Λυκείου στο ΕΠΑΛ της πόλης μας, το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης αισθάνεται την ανάγκη προς αποκατάσταση της αλήθειας να διατυπώσει τα παρακάτω:

* Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου στις 15/10/2015, παραβρέθηκαν μαθητές, καθηγητές, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Ηλιούπολης καθώς και γονείς των μαθητών προκειμένου να ενημερώσουν το σώμα για την κατάργηση του τμήματος των ψυκτικών.
* Την ενημέρωση ανέλαβε να κάνει αρχικά, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Αναστασία Τσατσούλη.
* Στη συνέχεια από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. δόθηκε ο λόγος κατά προτεραιότητα σε εκπρόσωπο των μαθητών αφού το θέμα που προέκυψε αφορά πρωτίστως τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
  • Ακολούθησαν τοποθετήσεις από καθηγητές, εκπρόσωπο της Ζ΄ ΕΛΜΕ, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ευαγγελία Βοσινάκη - Διαμάντη, που στο σύνολο τους υποστήριξαν τη λειτουργία του τμήματος ψυκτικών της Β΄ Λυκείου στο ΕΠΑΛ της Ηλιούπολης. Προφανώς όλοι οι παραπάνω δεν ανήκουν στην παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, που καταβάλλουν αγωνιώδη προσπάθεια κατά τη συνήθη τακτική τους, εδώ και δεκαετίες να οικειοποιούνται διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις φορέων και κοινωνικών ομάδων.
  • Ακολούθησε διαλογική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου όλες οι Παρατάξεις και οι οκτώ στο σύνολο τους υποστήριξαν ομόφωνα και ομόθυμα το δίκαιο αίτημα όπως προκύπτει και από τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Ο Δήμαρχος της Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος παράλληλα με αυτά που αποφασίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέλαβε την πρωτοβουλία την Δευτέρα 19/10/2015, να ενημερώσει τη Διευθύντρια του ΕΠΑΛ για την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου και να επικοινωνήσει στη συνέχεια με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, ο οποίος ανέλαβε να λύσει εντός της ημέρας το θέμα και να συσταθεί το τμήμα των ψυκτικών στο ΕΠΑΛ.
  • Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Σεφτελής ενημέρωσε για τη θετική εξέλιξη όσους επικοινώνησαν μαζί του για το θέμα, ανάμεσα σε αυτούς, τόσο την επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης όσο και τον επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας.
  • Προφανώς και ήταν δικαίωμα της Λαϊκής Συσπείρωσης και παρά τη θετική εξέλιξη - λύση που υπήρξε και για τους δικούς της προφανείς λόγους να επιμείνει στην παράσταση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.
  • Στην προσπάθεια της όμως η Λαϊκή Συσπείρωση και με το άγχος να «φανεί» στα ανώτερα κομματικά κλιμάκια της, αδικεί όσους επέλεξαν, μετά τις θετικές διαβεβαιώσεις των ανωτέρων εκπαιδευτικών οργάνων, να μην υποβληθούν σε αυτού του είδους την «επαναστατική γυμναστική».

 

Είναι λοιπόν πέρα από ανακριβές και άδικο, πολιτικά απρεπές και αντιδεοντολογικό να καταγγέλλονται ως απόντες η Δημοτική Αρχή, το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου (που σημειωτέο από τη διαδικασία εκλογής του, απείχε η εν λόγω παράταξη από την ψηφοφορία), αλλά και οι υπόλοιπες έξι Δημοτικές Παρατάξεις.

 

Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου θα υπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αρχές της πολυφωνίας και της ελεύθερης έκφρασης και πάντα θα εξαντλεί όλες τις δυνατότητες για ευρύτερες συναινέσεις, αφού ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να κερδίζουμε περισσότερα για το καλό της πόλης μας και των συμπολιτών μας.

 

   Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Κώστας Γ. Σεφτελής (Πρόεδρος)

          Δημήτρης Καλαντίδης (Αντιπρόεδρος)

          Μαρία Κουρή (Γραμματέας)

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB