spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Η Ηλιούπολη δεν ξεχνά το μήνυμα του Πολυτεχνείου PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.11.15

politexnio2Επίκαιρο περισσότερο απο κάθε εποχή χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, το μήνυμα της εξέργεσης του Πολυτεχνείου του 1973 καθώς και ο λαός της Ηλιούπολης σε κλίμα περισυλλογής τιμά και υποκλίνεται με σεβασμό στους ήρωες του μεγάλου και ελπιδοφόρου και νικηφόρου αγώνα.
Το σύνθημα Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία αντηχεί στις μνήμες και στις καρδιές μας, σήμερα που ο λαός μας δοκιμάζεται, σήμερα που οι δημοκρατικές αξίες αμφισβητούνται και σήμερα που η παιδεία των λαών καλείται και πάλι να κρατήσει ψηλά τα πανανθρώπινα ιδεώδη.
 Σε μια εποχή όπου οι αγώνες και οι κατακτήσεις των φοιτητών, των κινημάτων του '60 -‘ 70, κορυφαίο ορόσημο των οποίων αποτέλεσε η 17η Νοεμβρίου 1973, υποχωρούν μπροστά στην λογιστικοποίηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων της αξιοπρέπειας, της ασφάλειας και της ισότητας.
Σε μια εποχή όπου το Ψωμί μπαίνει και πάλι στην ατζέντα της διεκδίκησης για χιλιάδες συμπολίτες μας.

Σε μια εποχή όπου η Παιδεία σταμάτησε να είναι κεκτημένο και πρωτοπόρος δημιουργικός χώρος των κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων.

Σε μια εποχή όπου οι δημοκρατικές αξίες αμφισβητούνται από σκοτεινούς θύλακες και νοσταλγούς της ιστορικής βαρβαρότητας...
 Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ και αναβιώνει δυνατό μπροστά στα μάτια μας για να υπερασπιστεί και πάλι το δικαίωμα του λαού μας για αξιοπρεπή διαβίωση, το δικαίωμα της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης και την κατοχύρωση των ανθρώπινων δημοκρατικών δικαιωμάτων και το δικαίωμα στην δωρεάν και ισότιμη μόρφωση γνώση και πληροφορία.

Οι αγώνες και οι θυσίες των Ελλήνων φοιτητών του 1973 που συγκέντρωσαν την παγκόσμια ματιά, που ανέτρεψαν τον σκοταδισμό και που τροφοδότησαν με νικηφόρο θάρρος όλον τον Ελληνικό Λαό και τους λαούς της Ευρώπης, αποτελούν διαρκή και σταθερό οδηγό για όλους μας.

Σήμερα το Πολυτεχνείο του 1973 μας φωνάζει με δύναμη:

Δεν θα περάσει ο Φασισμός, ο σκοταδισμός και η τρομοκρατία.
Με συλλογική δράση και δημοκρατικές διαδικασίες οι λαοί και πάλι θα κατακτήσουν τα δίκαια δικαιώματά τους, της αξιοπρέπειας, της ισονομίας και της ασφάλειας.
Το δικαίωμα στην Παιδεία, την Υγεία και στο κράτος πρόνοιας, θα γίνουν και πάλι αδιαπραγμάτευτα κεκτημένα για κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ και σήμερα, πιο ζωντανό και πιο επίκαιρο από κάθε άλλη εποχή.

Η Δημοκρατική Αρχή της Ηλιούπολης και ο λαός της, διατηρούν άσβεστα στην μνήμη τους κάθε στιγμή, κάθε φωνή και κάθε αξία του αγώνα του Πολυτεχνείου του 1973 και περιποιούν περίλαμπρη τιμή στους αγωνιστές του.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB