spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Ηλιούπολη arrow Σημαντικά νέα έργα του Δήμου μας
Σημαντικά νέα έργα του Δήμου μας PDF Εκτύπωση E-mail
  
31.12.15

valasopoulos_perifereiaΣημαντικά νέα έργα του Δήμου μας  εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
Τα νέα σημαντικά έργα που εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στη χθεσινή του συνεδρίαση, και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων 2016, είναι τα ακόλουθα:
1)    Διαμορφώσεις προσβάσεων ΑΜΕΑ σε Δημοτικές οδούς και πεζοδρόμια Δήμου Ηλιούπολης, προϋπολογισμού 600.000€.
2)    Ασφαλτοστρώσεις οδών Δήμου Ηλιούπολης, προϋπολογισμού 600.000€.
3)    Αναθεώρηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου - Οργάνωση Χρήσεων γης και Λειτουργιών - Σημειακές Πολεοδομικές Παρεμβάσεις Δήμου Ηλιούπολης προϋπολογισμού 272.000€.
4)    Διαμόρφωση οδών πέριξ παιδικών χαρών σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας Δήμου Ηλιούπολης προϋπολογισμού 150.000€.

Επίσης στον κατάλογο ενταγμένων εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής για το 2016 συμπεριλαμβάνονται:

1)    Κατασκευή νέου Παιδικού Σταθμού επί της Λ. Ειρήνης & Αριστογείτονος του Δήμου Ηλιούπολης προϋπολογισμού 2.860.000€
2)    Οριστική μελέτη αγωγών ομβρίων για αντιπλημμυρική προστασία των Δήμων Ηλιούπολης και Βύρωνα, περιοχή Καρέα - Αναστάσεως.
Η μελέτη έχει αρχίσει ήδη να εκπονείται.

 

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο " Συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Ηλιούπολης " προϋπολογισμού 600.000€, το οποίο ήδη ξεκίνησε πρόσφατα να εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από πόρους του Υπουργείου Υποδομών, και το οποίο περιλαμβάνει εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, αλλά και τσιμεντοστρώσεις όπου απαιτείται σε ειδικά σημεία του  οδικού δικτύου της πόλης μας.

Κατά την παρέμβασή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Ηλιούπολης αφού εξέφρασε την βεβαιότητα για άμεση απορρόφηση των πόρων που διατίθενται για τα ανωτέρω έργα, λόγω της αρτιότητας και πλήρους ωριμότητας των σχετικών μελετών, και τόνισε ότι τα έργα αυτά θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ηλιούπολης αλλά και στην ανάπτυξη γενικότερα της χώρας, αναφέρθηκε ιδιαίτερα  και σε άλλες παρεμβάσεις και έργα που πρέπει και μπορούν να προωθηθούν άμεσα μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Ηλιούπολης και της Περιφέρειας Αττικής, όπως:

  • Μελέτες και έργα ανάσχεσης και εκμετάλλευσης των υδάτινων φορτίων στον ορεινό όγκο του Υμηττού για αντιπλημμυρική προστασία των κατάντη Δήμων και εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του Υμηττού ως υπερτοπικού πόλου περιπάτου, αναψυχής και πολιτισμού.
    Μελέτη και κατασκευή τουλάχιστον δύο πεζογεφυρών στον άξονα Κατεχάκη - Καρέα - Ηλιούπολης - Αργυρούπολης για ασφαλή διέλευση των πεζών, σε σημεία μεγάλης επικινδυνότητας.
  • Ενεργειακή αναβάθμιση και ριζική ανακαίνιση του κλειστού Γυμναστηρίου στα Πολυκλαδικά.
•    Χρηματοδότηση και προώθηση κατασκευής του πιο σημαντικού αντιπλημμυρικού βασικού αγωγού της πόλης από Αη Γιάννη Καρέα προς Αναστάσεως και Νησάκι, διαδημοτικού έργου Ηλιούπολης- Βύρωνα, η μελέτη του οποίου ολοκληρώνεται στα μέσα του 1016.
•    Ριζική αναβάθμιση του Δημοτικού φωτισμού σε ολόκληρη την πόλη, με εγκατάσταση νέων φωτιστικών σύγχρονης τεχνολογίας, με παράλληλη μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας ( σε συνέχεια των αντίστοιχων νέων φωτιστικών LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης που τοποθετήθηκαν στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου ). Με τα παραπάνω έργα, σε συνδυασμό και με άλλα σημαντικά έργα που είτε ήδη εκτελούνται είτε προετοιμάζονται, υλοποιείται η δέσμευση για συνεχή αναβάθμιση της Ηλιούπολης, και βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης μας.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB