spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Χριστούγεννα με το παλιό ημερολόγιο στην Αγία Μαρίνα PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.01.16

agiamarina2_christmasΗ ενοριακή επιτροπή Διορθοδόξου επικοινωνίας της Εκκλησιαστικής Κοινότητας Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά τον εορτασμό των Χριστουγέννων με το παλιό ημερολόγιο.
Στις 7 Ιανουαρίου 2015 έγινε η Χριστουγεννιάτικη λειτουργία στο Ναό της Αγίας Μαρίνης, από τον εκ Σερβίας εφημέριο Αρχιμανδρίτη Ευσέβιο Μεάντζια και συμμετείχαν σε αυτήν ενορίτες και μη, που προέρχονται από Ορθόδοξες χώρες στις οποίες ακολουθούν το παλιό ημερολόγιο.
Την προηγούμενη ημέρα είχαν εορταστεί στο Ναό τα Θεοφάνεια με ιερουργό τον Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο  και συλλειτουργούς του, τους Αρχιμανδρίτη Χερουβείμ Μουστάκα, Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως και συνεργάτη της επιτροπής Διορθοδόξων της Ιεράς Συνόδου, και τους εκ των εφημερίων του Ναού Αρχιμανδρίτες Σεραφείμ Δημητρίου, Δαμασκηνό Φυλακτό και Ευσέβιο Μεάντζια ως και τον πρεσβύτερο Βασίλειο Ταξιαρχιώτη.

Το μεσημέρι της γιορτής οι πατέρες του Ναού μετέβησαν στο Κολυμβητήριο του Δήμου Ηλιουπόλεως όπου συμμετείχαν στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και την ευλογία της βασιλόπιτας του Δήμου.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB