spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Επιστολή Πρόεδρου Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Ηλιούπολης Μιχάλη Κουρή PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.02.16

kouris_mixalisΠΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ηλιούπολη, 9/2/2016
Κύριε Πρόεδρε,
Μετά από δημοσιοποίηση στα τοπικά ΜΜΕ (sites, blogs κ.α.) επιστολής παραίτησης 6 μελών του Δ.Σ. της Δημ. Τ.Ο. Ηλιούπολης της Ν.Δ. & μόλις τρεις μήνες από το συνέδριο του κόμματος, νιώθω την υποχρέωση, δια της επιστολής μου αυτής, να δώσω μία σαφή και περιεκτική απάντηση.
Από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου στην θέση του Προέδρου της Τοπικής ήθελα να εξασφαλίσω την ενότητα της Τοπικής μας.

Για τον λόγο αυτό από το πρώτο συμβούλιο σύστασης σε σώμα της Δημ.Τ.Ο. πρότεινα άκρως τιμητικές θέσεις στην «ΟΜΑΔΑ» των 6 & οι οποίες όμως δεν έγιναν αποδεκτές. Έτσι προχωρήσαμε στην συγκρότηση σε σώμα με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.
Η πολιτική που θα ακολουθούσε η συγκεκριμένη «ΟΜΑΔΑ» έγινε εμφανής με την εκ περιτροπής παρουσία τους στα συμβούλια, με τις αντιρρήσεις για όλες τις προτεινόμενες εκδηλώσεις (συνεστιάσεις για την εξοικονόμηση πόρων, πρωτοχρονιάτικες πίτες, πολιτική εκδήλωση για τα 40 χρόνια της Ν.Δ. κτλ.) και γενική απροθυμία τους στην παροχή βοήθειας στην λειτουργία της Δημ.Τ.Ο.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να μην δημιουργείται απαρτία στα συμβούλια & να μην παίρνει αποφάσεις το Δ.Σ. δηλ. να δημιουργούνται δυσκολίες στην λειτουργία της Δημ.Τ.Ο. Ηλιούπολης της Ν.Δ. & συγχρόνως να μέμφονται γιατί δεν έχουμε δικά μας γραφεία.
Σημ. Η τοπική μας συστεγαζόταν με την Β1 Νομαρχιακή (σύνηθες φαινόμενο) Επίσης η συγκεκριμένη «ΟΜΑΔΑ» σε κορυφαία επιλογή της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ επέλεξε να την αμφισβητήσει και να ταχθεί εναντίον της.
Μετά τα παραπάνω οδηγηθήκαμε σε αίτηση διεύρυνσης του Δ.Σ. της Τ.Ο. η οποία εγκρίθηκε από την γραμματεία οργανωτικού και από τότε λειτουργεί με το παρόν σχήμα. Παρ'όλα αυτά αποφάσεις δεν ήταν δυνατόν να ληφθούν διότι τα διευρυμένα μέλη δεν είχαν δικαίωμα ψήφου όπως "ενημέρωσε" η «ΟΜΑΔΑ».
Η οργάνωση εκπροσωπείται σε όλα τα όργανα (συμβούλια προέδρων, συμβούλια υπεύθυνων γυναικών, συμμετοχή σε εκδηλώσεις πολιτικές και τοπικές) συνεχώς και αδιαλείπτως.
Προσωπικά έχω εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και από τη θέση αυτή είναι αυτονόητο ότι εκπροσωπώ και παρεμβαίνω στα πολιτικά και δημοτικά δρώμενα της πόλης με γνώμονα τις αρχές και τις αξίες της παράταξης.

Όσον αφορά τις αιτιάσεις της «ΟΜΑΔΑΣ» για την μη ύπαρξη οικονομικού ελέγχου σας ενημερώνω ότι το ποσό που διαχειριστήκαμε κατά τη διάρκεια της θητείας μου είναι μικρό (κατηγορίας 1.000 ευρώ) και όλα τα παραστατικά των εξόδων είναι στη διάθεση της οικονομικής επιτροπής της Β1ΝΟΔΕ η οποία & είναι ενήμερη.

Τέλος, τη νύχτα των εκλογών της 20ης Δεκεμβρίου 2015 και κατά τη διάρκεια παραλαβής των αποτελεσμάτων, του εκλογικού υλικού και των ταμείων από τα δύο εκλογικά κέντρα (τέσσερα εκλογικά τμήματα) με το αδιάκοπο πήγαινε - έλα σε στιγμή που δεν είχα την προσοχή μου στραμμένη στο σημείο που ήταν τα κουτιά με τα χρήματα, «κάποιος» αφαίρεσε το ένα από αυτά.

 

Αυτό δεν έγινε αντιληπτό την ίδια στιγμή (τα κουτιά ήταν μέσα στη σακούλα με το εκλογικό υλικό) αλλά την επόμενη μέρα όταν άνοιξα το σάκο. Αμέσως ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Β1ΝΟΔΕ και προφορικά  αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη υπέβαλα την παραίτηση μου στην δικαιοδοσία του κόμματος.


Έπειτα προχώρησα σε καταγγελία και μήνυση στο Α.Τ. Ηλιούπολης. Για το συμβάν αυτό συνεκλήθη συμβούλιο των εκλεγμένων μελών της Δημ.Τ.Ο. στα κεντρικά γραφεία του κόμματος όπου δόθηκαν οι ίδιες εξηγήσεις που σας αναφέρω.


Κύριε Πρόεδρε,
Οφείλω τόσο σε εσάς ως πρόεδρος του κόμματος που εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια υπηρετώ -είμαι το παλαιότερο εν ενεργεία μέλος της Ν.Δ. στην πόλη- και μέσα από τις θέσεις ευθύνης που
ανέλαβα (Γ.Γ.ΟΝΕΔ Ηλ/λης, Αντιπρόεδρος Τ.Ο. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλ/λης, Πρόεδρος Τ.Ο. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλ/λης -2 θητείες-, Μέλος της Β2ΝΟΜΕΚΕ, Πρόεδρος της Ενοποιημένης Δημ.Τ.Ο., Αντιπρόεδρος της Β2ΝΟΔΕ), όσο και στους Νεοδημοκράτες συμπολίτες μου, να αναφέρω ότι δεν έδωσα το δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητήσει την ηθική και την εντιμότητά μου.

 

Πολλές φορές εγώ και οι εκάστοτε συνεργάτες μου συνδράμαμε την τοπική οργάνωση από το υστέρημα μας για την κάλυψη των λειτουργικών της εξόδων. Πορεύτηκα όλα αυτά τα χρόνια με πυξίδα το καλό της παράταξης και της πόλης μου.


Για μένα το θέμα κλείνει εδώ αναμένοντας τις αποφάσεις σας αφού προηγουμένως εξ' ανάγκης είμαι υποχρεωμένος να δημοσιοποιήσω αυτήν μου την επιστολή στα ίδια ΜΜΕ.


Και λέω εξ' ανάγκης διότι πιστεύω ότι τα εν οίκω μη εν δήμω. Και αν πίστευαν ότι πρέπει να παραιτηθούν θα είχαν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους στο Δ.Σ. της τοπικής όπως προβλέπει το
καταστατικό μας & μάλιστα όχι στην λήξη της θητείας μας.


Κλείνοντας, θέλω να σας συγχαρώ για την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος μας και να ευχηθώ μέσα από τα νέα σας καθήκοντα να οδηγήσετε την παράταξη και κατ' επέκταση τη χώρα σε νέους δρόμους ευημερίας και ανάπτυξης.


Με τιμή
Κουρής Μιχάλης
Πρόεδρος Δημ. Τ.Ο. Ηλιούπολη

 

Πηγή http://ilioupoligiaolous.gr/

Τελευταία ανανέωση ( 12.02.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB