spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Πρόκριση της Ηλιούπολης στο Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.02.16

elpis-ampelokipoi_gshΗ Ηλιούπολη κατάφερε μετά από 48 ώρες κούρασης, να προκριθεί για πρώτη φορά στο Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών, κερδίζοντας εκτός έδρας τον Μαρκόπουλο και την εξαιρετική Ελπίδα Αμπελοκήπων, καταφέρνοντας έτσι να γίνει η 4η ομάδα της διοργάνωσης.
Η ομάδα της Δήμητρας Λυκογιάννη απέκλεισε με 3-2 την Ελπίδα στον προημιτελικό του κυπέλλου, η οποία ήταν αήττητη απο την αρχή με ένα εκπληκτικό σερί νικών, και έκλεισε θέση για το πλοίο της γραμμής προς Χίο, όπου 4-5 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Final 4 του θεσμού μαζί με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.
Στα πρώτα δύο σέτ η ομάδα της Ηλιούπολης ήταν πολύ ανώτερη παίρνοντας και τα δύο σέτ με 20-25 και 16-25.

Στο τρίτο σέτ η κούραση απο τα πέντε μάτς με τον Μαρκόπουλο"έριξε" την Ηλιούπολη, πέρνωντας έτσι αυτή τη φορά την πρωτιά η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη, την οποία ενθάρρυναν με ιδιαίτερη θέρμη οι οπαδοί της που είχαν γεμίσει ασφυκτικά το κλειστό «Ι. Λεμονίδης».
Το τέταρτο σέτ ξεκίνησε με καλή ψυχολογία απο την Ελπίδα πιέζοντας αρκετά την αντίπαλο της που αντιμετώπιζε προβλήματα στην υποδοχή καταφέρνωντας έτσι το ισοφάρισμα στο 2-2 με 25-23.
Στο τελευταίο και κρισιμότερο σέτ η Ηλιούπολη με ψυχραιμία και με την έμπειρη πασαδόρο Γκλιγκόροβιτς και Βούκοβιτς, Γιοβάνη, ξέφυγε με 5-11. H γηπεδούχος ομάδα απάντησε ένα σερί 5-0 (με τα σερβίς της Δροσοπούλου) μειώνοντας στο 10-11, ενώ είχε και κόντρα επίθεση για να ισοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε.Το σκόρ έληξε 11-15 διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-3.

Ο Γιώργος Χρυσομαλλίδης δήλωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Ηλιούπολη για την πρόκριση αλλά κυρίως θέλω να συγχαρώ τη δική μου ομάδα για την τρομερή πορεία που έκανε φέτος στο θεσμό. Ξεκινήσαμε με άγχος και κάναμε πολλά λάθη, ωστόσο μετά το 0-2 καταφέραμε να βρούμε την αυτοκυριαρχία μας, φτάσαμε κοντά στο τάι μπρέικ όταν μειώσαμε αλλά εκεί έπαιξε ρόλο η εμπειρία και η ποιότητα της Ηλιούπολης»

Ενώ η Δήμητρα Λυκογιάννη ευχαριστημένη είπε : «Είναι μια ιστορική στιγμή για την Ηλιούπολη και αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια που έπαιξαν 10 σετ σε δύο μέρες καταφέρνοντας να ανταπεξέλθουν με επιτυχία σε όλες τις δυσκολίες. Νικήσαμε ένα αξιόλογο αντίπαλο, την κούραση και το άγχος, πανηγυρίζοντας την πρώτη μας συμμετοχή σε φάιναλ φορ κι από δω και πέρα πάμε για ότι το καλύτερο. Είναι μεγάλη χαρά για εμάς το ότι θα είμαστε εκεί και θα πάμε στο φάιναλ φορ για να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει».

Τα σετ: 20-25, 16-25, 31-29, 25-23, 11-15

ΕΛΠΙΣ (Χρυσομαλλίδης): Νώτη, Μ. Μπολέτου, Κ. Μπολέτου, Γκοβεδάρου, Καλαντάτζε, Σεφεριάδου, Σουπιώνη (λ) - Δάκου (λ), Καραμούτσα, Ντολοπούλου, Βουγιουκλίδου, Δροσοπούλου, Κομνίνο, Κιουτσιούκη.

ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ (Λυκογιάννη): Μπανίκα, Μαρκοπούλου, Γκλιγκόροβιοτς, Βούκοβιτς, Μαλουσάρη, Γιοβάνη, Αργυροπούλου (λ) - Βέλιου, Ευθμιοπούλου, Καπέλου.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB