spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Άμεση οργάνωση κινητοποίηση για το Προσφυγικό Επιστολή του Δημάρχου Ηλιούπολης προς τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ PDF Εκτύπωση E-mail
  
02.03.16

katoxi_picture"Η χώρα μας περνάει την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο και καλείται να σηκώσει το κύριο βάρος του μεγαλύτερου προσφυγικού ρεύματος προς την Ευρώπη. Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων απευθυνόμενη στον πατριωτισμό των Ελλήνων και των τοπικών κοινωνιών και στις πατρογονικές αξίες της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της φιλοξενίας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση όμως χρειάζεται συντονισμό και πρωτοβουλία των συλλογικών οργάνων της, έτσι ώστε να υπάρξει δίκαιη και αναλογική κατανομή μεταξύ των Δήμων. Πρέπει άμεσα τις επόμενες ώρες να αναλάβετε πρωτοβουλία απευθυνόμενοι σε όλους τους δήμους τη Αττικής για να μοιραστούν το βάρος του εθνικού χρέους που τους αναλογεί.

Να καλέσετε τους δήμους να παραχωρήσουν χώρους φιλοξενίας των προσφύγων.
Να κινητοποιήσουν και να οργανώσουν τα εθελοντικά δίκτυα αλληλεγγύης της περιοχής τους.
Να ενεργοποιήσουν το επιστημονικό δυναμικό τους όπου χρειάζεται (γιατρούς, ψυχολόγους, παιδαγωγούς, νοσηλευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς κλπ.)
Να προσφέρουν τις δομές αλληλεγγύης και πρόνοιας που διαθέτουν.
Να συντονιστούν με κεντρικό φορέα που πρέπει να δημιουργήσετε για την παροχή του απαραίτητου υλικού.
Να δημιουργηθεί ειδικό ταμείο αλληλεγγύης της Τ.Α στην Αττική με την συμβολή όλων των δήμων και ιδιωτών για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
Να συντονιστεί η μεταφορά των προσφύγων από τα hot spots.
Να οργανωθεί ειδική μέριμνα για τα παιδιά.
Να οργανωθεί η ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και ειδικότερα των σχολείων, των επαγγελματιών, των συλλόγων και των ενοριών.

Δεν είναι ώρα αναμονής και αδράνειας την στιγμή που στα ελληνικά εδάφη συντελείται ένα πρωτοφανές ανθρώπινο δράμα και οι κίνδυνοι που διατρέχει η χώρα μας είναι τεράστιοι. Εμείς, οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδρανείς θεατές. Τώρα πρέπει να αναλάβουμε δράση και να δώσουμε λύση στο πρόβλημα.
Ζητάμε την άμεση συνάντηση όλων των Δημάρχων με αποκλειστικό σκοπό να παρθούν οι αναγκαίες αποφάσεις."

(Η φωτογραφία είναι από την Έκθεση Φωτογραφίας που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Ζάππειο με θέμα τη «γερμανική βαναυσότητα» κατά την κατοχή)

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB