spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.03.16

logo_syllogos_gonewn_nΑγαπητοί γονείς,  εκπαιδευτικοί, αγαπητά μας παιδιά. 
Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στην μεταπολεμική περίοδο. Σε αυτό διάστημα πολλές φορές οι συμπολίτες μας κλήθηκαν να υπερβάλλουν εαυτούς, καθώς οι απάνθρωπες συνθήκες της οικονομικής κρίσης δημιούργησαν επιτακτική ανάγκη για δράσεις αλληλεγγύης, σεβασμού και συμπαράστασης στον συνάνθρωπο μας,  τον γείτονα, τον φίλο μας.
Την χαοτική αυτή κατάσταση δυστυχώς έρχεται να συμπληρώσει το τσουνάμι των προσφύγων,  που ο  πόλεμος στέλνει στην πατρίδα μας κάθε μέρα και αποτυπώνει στα αθώα μάτια, κυρίως των παιδιών, εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης, καθώς πέρα από την δυστυχία και την απόγνωση, έχουν να αντιμετωπίσουν και την  «σιδηρόφρακτη» Ευρώπη του πολιτισμού, της Δημοκρατίας και της ..... .... φιλοξενίας.

Η Πατρίδα μας καλείται για άλλη μια φορά να διαχειριστεί τον πόνο και την απελπισία, φωτεινό παράδειγμα οι άπειρες και καθημερινές διασώσεις στο Αιγαίο, αλλά και οι δράσεις Αλληλεγγύης που προσφέρουν οι τοπικοί φορείς, αλλά και μεμονωμένα οι συμπολίτες μας .

Η Ένωση μας για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα, νοιώθει την ανάγκη θα αναλάβει πρωτοβουλία,  για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης  και προμηθειών τα οποία θα διατεθούν, με την συνδρομή της Δημοτικής  μας Αρχής, στο Ανοιχτό  Κέντρο  Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελληνικού.

 

Σας παρακαλούμε να κοινοποιήσετε την επιστολή αυτή στα μέλη σας, για  ν΄ αναλάβουμε - σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολείων μας -  αυτή την δράση .

Οι προμήθειες που χρειάζεται να συγκεντρωθούν επισυνάπτονται σε λίστα.

 

Παρακαλούμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εθελοντών, στο κάθε πακέτο, δέμα, σάκο κλπ, να αναγράφεται όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά, το περιεχόμενό του και να είναι όσο γίνεται πιο ομοιογενές.

 

Θα  ενημερωθείτε  για τον τόπο και τον χρόνο που θα συγκεντρωθούν οι προμήθειες αυτές.

 Σε περίπτωση που χρειαστείτε  οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας στο

τηλ : 6977717200 και στο email της Ένωσης : enwsigonewnilioupolis@gmail.com

 

Ο Πρόεδρος                                                                        Η Γραμματέας

Μιχάλης Τασούλας                                                            Νικολέτα Ψύλλα 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB