spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για τα 53 Χρόνια του Δήμου Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.04.16

53xronia_dimos_ilioupolisΠρόγραμμα Εκδηλώσεων για τα 53 Χρόνια του Δήμου Ηλιούπολης

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

17:00 Στο «Βαγόνι»
Έκθεση ζωγραφικής της Ένωσης Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το Εργαστήρι», με θέμα την Ηλιούπολη. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24/4 καθημερινά από 17:00-21:00.

19:00-21:00 Στο φουαγιέ του Δημοτικού Κινηματογράφου "Μελίνα Μερκούρη"
Έκθεση υλικού από την 29χρονη ιστορία της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης και συνεχής προβολή ταινιών μικρού μήκους των εργαστηρίων της. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24/4.

 

19:00-22:30 ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου 2016. Διήμερο προβολών ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Φανταστικού Κινηματογράφου, παραγωγής 2015. Το Φεστιβάλ απονέμει πέντε βραβεία και δώδεκα τιμητικές διακρίσεις και συνδιοργανώνεται από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης, το Ίδρυμα «Βαγγέλης Κοτρώνης» και την t-shOrt.

20:00 ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
19η Χορωδιακή Συνάντηση με τα Χορωδιακά Σύνολα των Δήμων Ηλιούπολης, Ηρακλείου Ατ­τικής & Αργυρούπολης. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

10.00-12.00 Λ. Ειρήνης και Πλατεία Φλέμινγκ
Παρουσίαση όλων των αθλημάτων που παρέ­χονται στους δημότες, από τους αθλητικούς συλλόγους Ηλιούπολης (ποδόσφαιρο - καλαθοσφαίριση - πετοσφαίριση - χειροσφαίριση - στίβος - τένις - τοξοβολία - πολεμικές τέχνες -ρυθμική γυμναστική - ενόργανη γυμναστική -cheerleading - σκάκι - σουμπούτεο - προγράμ­ματα άθλησης παιδιών ΑμεΑ).

10.00 Πλατεία Φλέμινγκ
«Το Κυνήγι του Θησαυρού» από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηλιούπολης και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Ένα παιχνίδι για παιδιά αλλά και ενήλικες. Αναζητώντας το «ΘΗΣΑΥΡΟ» οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά σημεία της πόλης, συνδέοντας τα με την ιστορία της Ηλιούπολης. Το παιχνίδι θα διαρκέσει μέχρι τις 24/4. Πληροφορίες και οδηγίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου www.ilioupoli.gr

10:30 Καθαρισμός περιβάλλοντος χώρου Ρέματος Πικροδάφνης
Από το 1 ° Σύστημα Προσκόπων Ηλιούπολης και την Ομάδα "Let's Do It Greece"

11:00 Αίθουσα Εκδηλώσεων Άλσους Δ. Κιντής
Ο Σύλλογος Αρκάδων και ο Δήμος Ηλιούπολης θα τιμήσουν τον αείμνηστο Δήμαρχο Δημήτρη Κιντή.

17:30 ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Αφιέρωμα του Διεθνούς Ωδείου στην Όπερα και τον Παγκόσμιο Κινηματογράφο, σε συνεργασία με τη Συμφωνική Μαθητική Ορχήστρα «Νικόλαος Μάντζαρος», το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Ηλιούπολης και τις μαθητικές χορωδίες του 4ου Γυμνασίου και Λυκείου Ηλιούπολης.

19:00-22:30 ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου 2016

20:00 Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης
«Μουσική Πανδαισία» με τους καθηγητές -σολίστ του Δημοτικού Ωδείου Ηλιούπολης.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

11:00 Β' Παράρτημα Κοινωνικής Αλληλεγ­γύης, Αγία Μαρίνα (Αλ. Παναγούλη 1)
Ομιλία Δρ. Γιώργου Βοζίκα Ερευνητή Λαογράφου, με θέμα «Η συνοικία της Αγίας Μαρίνας. Ανιχνεύοντας το παρελθόν και αναζητώντας το μέλλον σε εποχή κρίσης».

12:00 Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο Ηλιούπολης (Ύδρας 2)
Το σύγχρονο τμήμα του Εθνικού Ωδείου (παράρτημα Ηλιούπολης) πραγματοποιεί συναυλία με τη συμμετοχή μαθητών του σχολείου

18:30 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Εγκαίνια έκθεσης «Η Ηλιούπολη του χτες και του σήμερα ...» μέσα από το φωτογραφικό αρχείο της περιόδου (1928-1970) του Κλέωνα Διονυσάτου και τη σύγχρονη ματιά της Φωτογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης. Ομιλία της φιλολόγου Βιργινίας Στεφανοπούλου για την Ηλιούπολη και την εξέλιξη της μέσα στο χρόνο. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 22/4. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη & Πέμπτη 10 π.μ. - 4 μ.μ., Τετάρτη & Παρασκευή 10 π.μ. - 8 μ.μ.

19:30 ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Βράβευση διακριθέντων αθλητών και σωμα­τείων της πόλης μας για το έτος 2015.Τα έπαθλα θα απονείμουν παλαίμαχοι διακριθέντες αθλη­τές του Δήμου μας

 

ΤΡΙΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

18:00-21:00 ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με ομιλήτρια την ιστο­ρικό κα Μαρία Ευθυμίου με θέμα «Ιστορία του νέου Ελληνισμού».

19:00 ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Ομιλία για τον ΣΠΑΥ του Αντιπροέδρου Πανα­γιώτη Αγγελόπουλου.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

11:00 π.μ. Γ' Παράρτημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αγ. Κωνσταντίνου 7)
Ομιλία του Πατέρα Διονυσίου Χαμαράκη, με θέμα «Η ιστορία της Αγίας Ταβιθά» και της κας Κατσαρού, με θέμα «Η ιστορία του Σωματείου Κυριών και Δεσποινίδων Ηλιούπολης, "Η ΠΡΟΟΔΟΣ"».

18:00-22:00 ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Ορειβατικός Σύλλογος - Προβολή Ντοκυμαντέρ: «Ανταρκτική - Η πρόκληση για την κατάκτηση της πιο δυσπρόσιτης κορυφής».

19:00-21:00 Στην Εστία του Σ.Ε.Ο.
Έκθεση στο χώρο του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (Σοφοκλή Βενιζέλου και Ανδρούτσου) για την προβολή των 60 και πλέον χρόνων ιστο­ρίας του.

18:00-22:30 ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Παράσταση του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης: «Το Μοιρολόγι της Φώκιας» του Αλ. Παπαδιαμάντη και «Το Φαινόμενο της Πεταλούδας» του Μαχμούντ Νταρουίς.

 

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

11:00 π.μ. Α' Παράρτημα Κοινωνικής Αλλη­λεγγύης (Ιάσωνος και Καραμανλή)
Με την επιμέλεια της κας Ρόζας Φλωράτου τα μέλη του ΚΑΠΗ θα μοιραστούν μνήμες και φωτογραφικό υλικό, θα διηγηθούν ιστορίες από την Ηλιούπολη που έζησαν, παράλληλα με προβολή slides.

18:00-21:00 ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Η ιστορία της Εκκλησίας στην Ηλιούπολη

19:00-21:00 ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Συναυλία με την Μαντολινάτα «ΠΑΝΑΡΜΟΝΙΑ»

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

19:00-21:00 ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Ομιλία με θέμα «Οι αρχαιότητες της Ηλιούπολης και της ευρύτερης περιοχής δυτικά του Υμηττού», από την Αρχαιολόγο κα Κωνσταντίνο Καζά-Παπαγεωργίου - (μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της ομιλήτριας «Η αρχαία Αστική οδός και το ΜΕΤΡΟ κάτω από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης» των εκδόσεων ΚΑΠΟΝ).
Σύντομη
παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από τον Δ/ντή της Διευθύνουσας Υπηρεσίας της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Νίκο Δανόπουλο. Ξεκινώντας από την Ακρόπολη μέχρι και τον Άγιο Νικόλαο της Γλυφάδας, παρακολουθούμε μέσα από εικόνες και κείμενα την εξέλιξη του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της περιοχής από την Προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

10:00-14:00 ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Δράσεις Σχολείων Β/θμιας Εκπαίδευσης - Θέμα: «Νοιάζομαι για την πόλη μου και μαθαίνω γι' αυτήν».

20:00 ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
«Παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο -όπερα της βαλίτσας- από την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού» Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης, θα δίνονται δελτία προτεραιότητας.

 ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

 12:00-13:30 Πλατεία Φλέμινγκ
Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί από τοπικούς συλλόγους της πόλης μας και άλλους χορευτικούς και λαογραφικούς συλλόγους. (Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης - Σύλλογος Κρητών Ηλιούπολης - Σύλλογος Ελευθεριανιτών Ναυπακτίας - Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Ηλιούπολης - Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ηλιούπολης «ΜΕΘΕΞΙΣ»).

19:00 Αίθουσα Εκδηλώσεων Άλσους Δ. Κιντής
Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ηλιούπολης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Εντάσεις στο σχολείο - μύθοι και πραγματικότητα» με ομιλητή τον Καθηγητή και πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

17.00 Δημοτικό Στάδιο Ηλιούπολης
Φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Δήμου Ηλιούπολης και του Παναθηναϊκού. Κατά την διάρκεια του αγώνα θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και χρήματα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ

  • Καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιούνται πρωινές ξεναγήσεις σχολείων και παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης καθώς και ξεναγήσεις σχολείων στο Δημαρχείο.
  • Στο ισόγειο του Δημαρχείου θα λειτουργεί Έκθεση Φωτογραφικών Μηχανών, κατά τις ώρες 08:00 - 15:00.
  • Το Δημοτικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο της Ηλιούπολης καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα μεταδίδει συνεντεύξεις από Ηλιουπολίτες, με αναδρομή σε διάφορα θέματα που αφορούν την πόλη. Είσοδος από το site του Δήμου: www.ilioupoli.gr
  • Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας οι παιδικοί σταθμοί θα υλοποιούν Σχέδιο Εργασίας με θέμα «Η πόλη μας» και μέλη των ΚΑΠΗ θα διηγηθούν στα παιδιά ιστορίες της Ηλιούπολης.
  • Στην Κεντρική Πλατεία θα λειτουργήσει η 2ηΈκθεση Λουλουδιών από τις 7-24/4.

 

Τελευταία ανανέωση ( 24.04.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB