spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Ο Σύλλογος Αρκάδων και ο Δήμος Ηλιούπολης τιμούν τον αείμνηστο Δήμαρχο Ηλιούπολης Δημήτρη Κιντή PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.04.16

arkades_pr_gkintisΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης διοργανώνουν εκδήλωση τιμής & μνήμης για τον αείμνηστο συμπατριώτη μας, Δήμαρχο Ηλιούπολης (1979-90) Δημήτρη Κιντή στο αναψυκτήριο τον Άλσους Δημητρίου Κιντή την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και ώρα. 11:00 π.μ.

Ο Πρόεδρος              Ο Δήμαρχος

Νίκος Αντζινάς       Βασίλης Βαλασόπουλος

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ώρα 11.00: Έναρξη
11.10: Χαιρετισμός προέδρου Συλλόγου Νίκου Αντζινά
11.20: Χαιρετισμός Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου
11.30: Προβολή βίντεο "Δημήτρης Κιντής" του Γεν. Γραμματέα
11.40: ομιλία Αριστομένη Κιντή αδελφού Δημ. Κιντή
12.00: ομιλία Λευτέρη Μακρυκώστα τελευταίου προέδρου Δ.Σ. Δημαρχίας Δημ. Κίντή

Ο αείμνηστος Δήμαρχος Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής
«Ο Αναμορφωτής της Ηλιούπολης» kintis

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 1979-1990

Γεννήθηκε το 1922, στα Τρόπαια, ένα όμορφο και ιστορικό χωριό της επαρχίας Γορτυνίας, ψηλά στα Αρκαδικά βουνά.

Ήταν το πρώτο από τα έξι παιδιά του Γιώργου και της Βασιλικής Κιντή. Τέλειωσε το Γυμνάσιο στη Δημητσάνα και το 1939 γράφτηκε στη νομική Σχολή τον πανεπιστημίου Αθηνών. Το Φλεβάρη του 1949 συνελήφθη από την Ασφάλεια Αθηνών για την αντιστασιακή του δράση στη Κατοχή και μεταφέρθηκε στις φύλακες της Τρίπολης προκείμενου να δικαστεί.

Εξελέγη επί σειρά ετών ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 1979 - 1990

Η προσφορά του αείμνηστου Δημάρχου στη πόλη είναι τεράστια σε όλα τα ζητήματα. Καθοριστική όμως ήταν η στάση που κράτησε στο θέμα της δημόσιας περιουσίας., διότι με το σθένος και την δράση του, μαζί με τους συνεργάτες του, στο Δήμο και τη Δημοκρατική Ενότητα, σφράγισε ανεξίτηλα το μέλλον της Ηλιούπολης για τις επόμενες δεκαετίες.

 

Μήνυμα τον Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου

Με μεγάλο ενθουσιασμό και αίσθημα ευγνωμοσύνης, ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετέχει και υποστηρίζει στο πλαίσιο της εβδομάδας για τα 53 χρόνια απ την ίδρυση του Δήμου μας, την εκδήλωση - αφιέρωμα στην μνήμη του Δημάρχου Κιντή μαζί με τον Σύλλογο Αρακάδων Ηλιούπολης-

Ο Δήμαρχος Κιντής αποτελεί ένα σύμβολο για την Ελευθερία και την δημοκρατία, όχι μόνο για την Ηλιούπολη που μας κάνει υπερήφανος, αλλά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Ελλάδα.

Είναι ένας ατό τους σκαπανείς της ανασυγκρότησης του Ελληνικού κράτους μετά τις πληγές που μας άφησε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος και ένας απ τους ανθρώπους που απέδειξε ότι η αποκέντρωση και η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν την ικανότητα και την επάρκεια όταν στελεχώνονται από άτομα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, να πάνε μπροστά τον τόπο.

 

Μήνυμα του προέδρου του Συλλόγου Νίκου Αντζινά

Οι Αρκάδες Ηλιούπολης τιμούμε τον Αρκάδα Δήμαρχο, σύμβολο για την τοπική αυτοδιοίκηση και δη της Ηλιούπολης.

Τιμούμε τον Δήμαρχο που συνέδεσε το όνομα του με τις πιο λαμπρές παρακαταθήκες αυτής της πόλης κι έδωσε τα εναρκτήριο λάκτισμα για τις διεκδικήσεις από την γνωστή οικογένεια των δημοσίων οικοπέδων στην πόλη μας.

Σας περιμένουμε όλους να τιμήσουμε μαζί τον μεγάλο άνδρα που άφησε το στίγμα της αφοσίωσης, της ανθρωπιάς και της αγωνιστικότητας αλλά κι λάμπρυνε με το έργο του την πόλη μας.

 

Διοργανωτές

Σύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Δήμος Ηλιούπολης

Τελευταία ανανέωση ( 19.04.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB