spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ” Η δημόσια περιουσία στην Ηλιούπολη κινδυνεύει ξανά! PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.05.16

logo_lae_ilioupolisΟ  ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ  ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ,   ΔΕΝ  ΕΧΕΙ  ΤΕΛΟΣ !
Μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού/φορολογικού, με τα ΜΑΤ να διαλύουν με δακρυγόνα την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Βουλή, η κυβέρνηση συνεχίζει την θλιβερή της αποστολή, φέρνοντας για ψήφιση, με την γνωστή «δημοκρατική» διαδικασία του επείγοντος, ένα νέο πολυνομοσχέδιο  7.500 σελίδων, που θα αποτελειώσει τον ήδη αποκαμωμένο ελληνικό λαό.
   Νέα μέτρα επιβάλλονται πάλι, για ...το καλό μας:
§  Φορο-επέλαση με αύξηση ΦΠΑ και νέους ευρηματικούς και εξοντωτικούς φόρους
§  Παράδοση των δανείων, «κόκκινων» και «πράσινων» σε ξένα funds,


§  Ο περιβόητος "κόφτης" μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών με αντισυνταγματική παράκαμψη της Βουλής.
§  Η Γεν. Γραμ. Δημ. Εσόδων γίνεται αντισυνταγματικά "ανεξάρτητη αρχή", που δεν θα δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
§  Δημιουργείται νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ», που σε αυτό μεταφέρονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία των ΤΑΙΠΕΔ, ΤΧΣ, ΕΤΑΔ και της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών, για εκποίηση.

   Το τελευταίο αυτό μέτρο, μας αγγίζει ιδιαίτερα σαν Ηλιουπολίτες, αφού προβλέπει, ότι τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, που περιέρχονται στην κυριότητά του Δημοσίου, άρα και τα «οικόπεδα Νάστου», κινδυνεύουν να περάσουν στο νέο ταμείο προς πώληση-"αξιοποίηση"(!).

    Για να μπει ένα τέλος στον κατήφορο, καλούμε τους πολίτες της Ηλιούπολης σε κλιμάκωση των κοινωνικών αγώνων, που θα φέρει πολιτικές ανακατατάξεις και ανατροπές, για να ανοίξει ο δρόμος, για ένα ελπιδοφόρο μέλλον του λαού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

    Καλούμε τα μέλη, τα στελέχη και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, να αντιδράσουν όχι μόνο στο συγκεκριμένο μέτρο, αλλά και ενάντια στις δηλητηριώδεις  συνέπειες των συνεχιζόμενων μνημονίων, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ζωές μας.

    Ένα -έστω αυστηρό- ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι αρκετό.

    Θα καταντήσουμε, να παραδώσουμε την δημόσια περιουσία σε ένα θεσμό τέρας, δημιούργημα των "σκληρών διαπραγματεύσεων", που κατέληξαν στην παράδοση,  στους εκβιαστές δανειστές ;

    Χρόνια γνωρίζουμε, ότι τα μνημόνια με μέτρα κατά του λαού, είναι το λάθος φάρμακο.  Οι δανειστές δεν εξευμενίζονται με υποχωρήσεις, εξαγριώνονται και συνεχίζουν να απαιτούν περισσότερα.  Σήμερα είναι η δημόσια περιουσία, αύριο θα είναι κάτι άλλο για το οποίο παλεύαμε χρόνια μαζί, αλλά αυτοί δεν θα ησυχάσουν αν δεν πάρουν και την ψυχή μας.

    Ας αναλογιστούμε τι διακυβεύεται, ας ενημερωθούμε, ας συζητήσουμε και ας παλέψουμε μαζί, για όλα αυτά που παλέψαμε, με την ίδια ελπίδα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια σε μια χώρα, που την κατάστρεψαν τα συμφέροντα, αλλά που μπορεί ακόμη να σηκώσει κεφάλι.

     Οι της δημοτικής αρχής, ας μην υποκρίνονται καταγγέλλοντας - με έκπληξη τάχα - την κυβέρνηση για το ...κακό !  Έχουν ήδη βάλει το χέρι τους, για να συμβεί αυτό, αφού όχι μόνο υποστήριξαν όλα τα μνημόνια, αλλά και χρόνια τώρα "εκπαιδεύουν" τον λαό, να δέχεται αδιαμαρτύρητα τα μέτρα, των δανειστών, σαν την μόνη σωτηρία.  Άλλωστε τα ίδια μέτρα θα έφερναν, εάν συνέχιζαν να μας κυβερνούν, οι πολιτικοί τους ταγοί.

 Η «Λαϊκή Ενότητα Ηλιούπολης» καλεί τον λαό της Ηλιούπολης, να αντιδράσει, για να μην περάσει το Πολυνομοσχέδιο - λαιμητόμος στη Βουλή και να συνεχίσει τον αγώνα, για να ανατραπούν τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα, σε ένα νέο δρόμο για τον τόπο.

 Η «Λαϊκή Ενότητα» αγωνίζεται για:

  • Κατάργηση Μνημονίων και βαθιά διαγραφή του χρέους.
  • Ρήξη με το ευρωσύστημα και μετάβαση σε Εθνικό Νόμισμα.
  • Εθνικοποίηση τραπεζών και στρατηγικών επιχειρήσεων.
  • Ανάκτηση Εθνικής Ανεξαρτησίας και Λαϊκής κυριαρχίας.
  • Δημιουργία αντιμνημονιακού μετώπου αντίστασης & ανατροπής.

          ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ !

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB