spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Το Δίκτυο Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών στα πλαίσια του 2ου Forum Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη
Το Δίκτυο Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών στα πλαίσια του 2ου Forum Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.05.16

money_show_symparastatisΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και οι δυο εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε το Δίκτυο Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών στα πλαίσια του 2ου Forum  Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη. "Συμπαραστάτης του Δημότη / Πολίτη και της Επιχείρησης ,η πρώτη Ανεξάρτητη Αρχή διαμεσολάβησης και αποτροπής κακοδιοίκησης στη Τοπική Αυτοδιοίκηση" και η "κοινή σύσκεψη των εκπροσώπων Εκτελεστικών Γραμματέων Περιφερειών, Γενικών Γραμματέων Δήμων και του Δικτύου Δημοτικών κ Περιφερειακών Συμπαραστατών".

  Έγινε εκτενής παρουσίαση του Θεσμού του Δημοτικού και Περιφερειακού  Συμπαραστάτη, παρουσιάστηκαν τα στατιστικά στοιχεία και η αναλογία  των Δήμων και των Περιφερειών που θα έπρεπε βάση του Νόμου να έχουν Συμπαραστάτη και πόσοι τελικά έχουν καταφέρει να εκλέξουν ενεργοποιώντας το θεσμό, έγινε παρουσίαση του Δικτύου που πλέον αριθμεί 40 μέλη με Πανελλαδική διαστρωμάτωση, δόθηκαν παραδείγματα διαμεσολαβήσεις και  εξωδικαστικής  επίλυσης προβλημάτων που αντιμετωπίζουν η πολίτες με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β΄ βαθμού. 13265888_1127014190676288_4510354036613166606_nΚοινό συμπέρασμα και των δυο εκδηλώσεων, ήταν πως χρειάζεται περαιτέρω στήριξη στο θεσμό ,αρχής γενομένης απ το να προκηρυχθούν όλες οι θέσεις Συμπαραστατών σε Δήμους και Περιφέρειες όπως είναι και νομικά υποχρεωμένοι .

Να ζητηθεί η θωράκιση του θεσμού και νομοθετικά ώστε να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότατες που του δίνει η εκλογή του από τα 2/3 του Δημοτικού / Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη κοινή σύσκεψη των εκπροσώπων Εκτελεστικών Γραμματέων Περιφερειών, Γενικών Γραμματέων Δήμων και του Δικτύου Δημοτικών κ Περιφερειακών Συμπαραστατών ,αποφασίστηκε η στενότερη συνεργασία μεταξύ αυτών των θεσμων και η υποβολή κοινών προτάσεων προς επίλυση προβλημάτων που έχουν καταγράφει στα χρόνια εφαρμογής του  ν.3852/2010 ‘'Καλλικράτης".

Συμμετείχαν και έκαναν τοποθετήσεις ο Συντονιστής του Δικτύου Σ.τ.Δ.Ε Δήμου Σαρωνικού κος Ευάγγελος Μιχάλης ,ο ''οικοδεσπότης'' Σ.τΔ.Ε Θεσσαλονίκης κος Αποστόλης Αγγελόπουλος  ,τα μέλη της Συντονιστικής του Δικτύου κος Γαβριήλ Αραμπατζής Σ.τ.Δ.Ε Δήμου Ηλιούπολης ,η κα Τσιομπάνου Κατερίνα Σ.τ.Δ.Ε Δήμου Κοζάνης  ,η Περιφερειακή Συμπαραστάτης Δυτικής Μακεδονίας κα Τάσα Σιόμου  ,η Σ.τΔ.Ε. Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου κα Σοφία Κοντσίδου και η Σ.τ.Δ.Ε. Δήμου Παύλου Μελά κα Ζαχαρούλα Βαρβέλη. 

Τίμησαν με την παρουσία τους και έκαναν σημαντικές τοποθετήσεις η κα Γιάννα Παναγοπούλου, (Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης), ο κος Νίκος Χαρδαλιας  (Εκτελεστικός Γραμματέας Περ. Στερεάς Ελλάδας ) και ο διοργανωτής της δεύτερης εκδήλωσης κος Μιχάλης Χρηστάκης  (Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων «Κλεισθένης»).

Τελευταία ανανέωση ( 11.06.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB