spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.06.16

sym_dimosΗ Δεύτερη Ειδική Πρόταση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης προς τον Δήμαρχο Ηλιούπολης αφορά την Εξωδικαστική επίλυση οικονομικών διαφορών πολιτών με τον Δήμο Ηλιούπολης καισυγκεκριμένα τη βελτίωση στην εφαρμογή του ισχύοντος συστήματος εξωδικαστικής επίλυσης οικονομικών διαφορών, όπως αυτό καταστρώνεται από το πρόγραμμα "Καλλικράτης".

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης για τη διευκόλυνση των πολιτών προτείνει να καθοριστεί μια διαδικασία επεξεργασίας αιτήσεων πολιτών για κατάρτιση εξωδικαστικών συμβιβασμών και να εξεταστεί η δυνατότητα θέσπισης αντίστοιχης απόφασης από την Οικονομική Επιτροπή ή το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν προϋποθέτει την έναρξη δίκης, η τελική επίτευξη εξώδικου συμβιβασμού εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του δήμου, η εξέταση ωστόσο του σχετικού αιτήματος από την οικονομική επιτροπή αποτελεί υποχρέωση του δήμου.

Επίσης θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι θετικές επιπτώσεις του εξώδικου συμβιβασμού : α) σημαντικά μικρότερη οικονομική επιβάρυνση του δήμου, αποφυγή δικαστικών εξόδων, επιδικαζόμενοι τόκοι, διαφυγόντα κέρδη, ηθική βλάβη, κ.α. β) Επιτυγχάνεται η ταχύτερη αποζημίωση του ζημιωθέντος, και γ) αποφορτίζεται ο μηχανισμός απονομής δικαιοσύνης.

Το πλήρες κείμενο της Ειδικής Πρότασης 2/2016 είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Ειδική Πρόταση

www.ilioupoli.gr/symparastatis

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB