spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Ο ΣΠΑΥ καλεί σε ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.08.16

spay_argiroypoli Ευχαριστούμε θερμά του Εθελοντές της Δασοπροστασίας όλων των Δήμων για την άοκνη επιτήρηση του Βουνού και καλούμε τους κατοίκους να τους βοηθήσουν και να τους πλαισιώσουν τις λίγες ημέρες που απομένουν μέχρι την λήξη της αντιπυρικής περιόδου.
Θυμίζουμε ότι ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) παρέδωσε φέτος ξύλινο πυροφυλάκειο για την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, τη νεότερη εθελοντική ομάδα στον Υμηττό.  Παράλληλα, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Παπάγου-Χολαργού στελέχωσε το νέο υπερσύγχρονο παρατηρητήριο που της παρέδωσε ο Σύνδεσμος.
Εξάλλου, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των Δήμων-μελών του, ο ΣΠΑΥ συντήρησε τα τέσσερα παρατηρητήρια Αγίου Θωμά και Αγίου Νικολάου Κορωπίου, Νεκροταφείου Βούλας και Η3 Ηλιούπολης, όπου μεταξύ άλλων τοποθετήθηκαν παράθυρα και σίτες. Πλέον οι παρατηρητές μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους άνετα και με ασφάλεια καθότι πρόκειται για παρατηρητήρια τελευταίας κατασκευής με μεταλλικά ποδάρια και αλουμινένια πλαίσια.


Πέρα από την παροχή και συντήρηση υποδομών για τη λειτουργία των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας του Υμηττού, ο Σύνδεσμος επενδύει στη συντήρηση των ξύλινων κατασκευών αναψυχής (κιόσκια, τραπεζοπάγκοι, παγκάκια, δοχεία απορριμάτων) σε όλο τον Υμηττό. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες στα όρια των Δήμων Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, αντικατάσταση κατεστραμμένων κατασκευών η ξύλινων τμημάτων τους, βάψιμο με συντηρητικό εμποτισμού και βερνικόχρωμα, εφαρμογή αντισκωριακής βαφής στις σιδηρές επιφάνειες κ.ά. Οι εργασίες αυτές κρίνονται αναγκαίες για την λειτουργικότητα του ξύλινου εξοπλισμού ώστε να συνεχίσει να συμβάλει στην καλή ποιότητα ζωής των κατοίκων.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB