spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Μια παραίτηση θα έκανε καλό στον κ. Πατούλη PDF Εκτύπωση E-mail
  
26.09.16
valasopoulos_face O Δήμαρχος Ηλιούπολης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προ0στασίας και Ανάπτυξης Υμηττού απαντάει στην επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ ως εξής:

Ο κ. Πατούλης για ακόμα μια φορά δεν δίνει καμία απάντηση στην ουσία των θεμάτων που ετέθησαν αλλά κατά την προσφιλή του τακτική «πετάει την μπάλα στην εξέδρα» μιλώντας γενικά και αόριστα.
Επειδή πράγματι «κανένας από εμάς δεν προέκυψε από παρθενογένεση», θα του θυμίσω ότι ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ευλογούσε τα Ζάππεια 1,2,3...κτλ. του κ. Σαμαρά ο οποίος όχι μόνο υπονόμευσε ως αντιπολίτευση τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά υπέγραψε χειρότερο μνημόνιο από το πρώτο.
Ο κ. Πατούλης αναφέρεται και στον Καλλικράτη και θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει. Προφανώς επειδή είναι πολυπράγμων δεν γνωρίζει σε βάθος τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γιατί πρέπει να ξέρει ότι:
➢    Το ΠΑΣΟΚ είναι το πολιτικό κόμμα που έκανε τις μεγαλύτερες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
➢   Ο Καλλικράτης είναι ένας σημαντικός νόμος που βεβαίως θέλει βελτιώσεις (χωροταξικές και αντιγραφειοκρατικές) δεν παύει όμως να αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Ας θυμηθεί καλύτερα τη δική του Κυβέρνηση με Υπουργό τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας που όχι μόνο δεν τόλμησε να προχωρήσει στις συνενώσεις των Ο.Τ.Α. (παρά την ομόφωνη τότε απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ) αλλά με τις αποφάσεις του και τους διορισμούς του γύρισε αρκετά χρόνια πίσω την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη χώρα.
Η ενότητα των θεσμών δεν υλοποιείται με γενικόλογες εξαγγελίες και παρεμβάσεις σ' όλα τα θέματα.
Θέλει στρατηγική, επιλογή στόχων, συμμαχίες και το σημαντικότερο, ενότητα των δυνάμεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτό ο κ. Πατούλης δεν το πέτυχε ούτε στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
Με ανύπαρκτη αντιπολίτευση παίζει το δικό του προσωπικό πολιτικό παιχνίδι, χρησιμοποιώντας τους θεσμούς ως εφαλτήριο για τη διεκδίκηση άλλων πολιτικών θέσεων.
Αποτελεί το καλύτερο δώρο για την Κυβέρνηση που μπορεί και περνάει τους σκληρότερους νόμους κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς αντίδραση.
Σε σχέση με τη «συλλογή φαρμάκων» που αναφέρεται, τουλάχιστον πρέπει να ντρέπεται γι' αυτά που λέει όταν απαιτεί από τους Δημάρχους να του στείλουν και ευχαριστήριες επιστολές γι' αυτά!
Να του θυμίσω, ο Δήμος Ηλιούπολης έχει ένα από τα καλύτερα δίκτυα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Ελλάδα και δεν περίμενε τα λιγοστά φάρμακα του κ. Πατούλη.
Τέλος, να του θυμίσω ότι ο Δήμος Ηλιούπολης δεν ρύθμισε ποτέ τα χρέη του με ειδικές τροπολογίες στη Βουλή (από την προηγούμενη και τη σημερινή κυβέρνηση) αλλά αγωνίστηκε μόνος του για την εξυγίανση και πέτυχε!
Σε σχέση με τα περί παραλογισμού , του τα επιστρέφω γιατί σε παραλογισμό έχει οδηγήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο ίδιος και οι κοσμοπολίτες συνεργάτες του.
Επιτέλους , διατυπώστε συγκεκριμένες προτάσεις στα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση , αφήστε τις προσωπικές επιθέσεις και συγκροτήστε ένα μέτωπο ενότητας για την Τ.Α. που κινδυνεύει από τους ερασιτέχνες που τη διοικούν.
Εάν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε!

Βασίλης Βαλασόπουλος
Δήμαρχος Ηλιούπολης
Πρόεδρος Σ.Π.Α.Υ.

Τελευταία ανανέωση ( 26.09.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB