spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Δημοτικών Και Περιφερειακών Συμπαραστατών – Η Πρώτη Διοίκηση του Δικτύου PDF Εκτύπωση E-mail
  
06.10.16

 symparastes_diktyo1 Στην διοίκηση του δικτύου δημοτικών και περιφερειακών συμπαραστατών ο Γαβριήλ Αραμπατζής, Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Ηλιούπολης.

Το σαββατοκύριακο στην Παλαιά Φώκαια πραγματοποιήθηκε η 3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου.

Στο πλαίσιο των εργασιών της 3ης πανελλήνιας συνδιάσκεψης δημοτικών και περιφερειακών συμπαραστατών εκλέχτηκε και η πρώτη διοίκηση η οποία αποτελείται από τον Ευάγγελο Μιχάλη ΣΤΔΕ Δήμου Σαρωνικού, τον Γαβριήλ Αραμπατζή ΣΤΔΕ Δήμου Ηλιούπολης, την Αικατερίνη Τσιομπάνου ΣΤΔΕ Δήμου Κοζάνης, τον Φίλιππο Τριομμάτης ΣτΠΕ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τον Βασίλης Σωτηρόπουλος ΣτΠΕ Περιφέρειας Αττικής.

 

symparastes_diktyo2Μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν ο αντιπρόεδρος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης , οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη και Γιάννης Θεωνάς, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπούρας Αθανάσιος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος, ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Γεώργιος Αμυράς ,ο βουλευτής ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης ,ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης ο Δημάρχος Σαρωνικού Γεώργιος Σοφρώνης, ο Δήμαρχος περάματος Ιωάννης Λαγουδάκης, ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Γιαννακάκη,  ο Αντιπρόεδρος της ένωσης γενικών γραμματέων «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» Μανώλης Γραφάκος και ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας αττικής Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης. Εντύπωση προκαλεί ότι στη συνάντηση δεν εκπροσωπήθηκε το Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

symparastes_diktyo3Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μεταξύ άλλων, τόνισε στην παρέμβασή της ότι «H επιτυχημένη λειτουργία του θεσμού του Συμπαραστάτη συμβάλλει καθοριστικά στη θεμελίωση ενός νέου προτύπου χρηστής διοίκησης, με έμφαση στην κοινωνική λογοδοσία και τον κοινωνικό έλεγχο, στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και δομικών φαινομένων κακοδιοίκησης, στην εμπέδωση της διαφάνειας». Αναφερόμενη στη σημασία του θεσμού, υπογράμμισε ότι «μας δοκιμάζει όλους: δοκιμάζει τη Διοίκηση ενός Δήμου ή μιας Περιφέρειας, δοκιμάζει το υπηρεσιακό δυναμικό αλλά δοκιμάζει και τους πολίτες», επισημαίνοντας παράλληλα ότι για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο νέος θεσμός απαιτείται να υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον δημοκρατικής λειτουργίας

symparastates_3h_panΟ αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης έδωσε τα εύσημα στον ιδρυτή του θεσμού Γιάννη Ραγκούση και ανέφερε ότι σε μια δημοκρατικά οργανωμένη χωρά ο θεσμός του συμπαραστάτη έχει προστιθέμενη αξία διότι προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών και τόνισε ειδικά στην παρούσα συγκυρία τέτοιου είδους θεσμοί μπορούν να συμβάλλουν και στην ύπαρξη ενός υγιούς επενδυτικού περιβάλλοντος. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήγγειλε τις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με τον θεσμό του συμπαραστάτη, οι οποίες έχουν να κάνουν με την εφαρμογή των ευρωπαϊκών συστάσεων και πρακτικών, την υλοποίηση προτάσεων του Δικτύου Συμπαραστατών και την ενεργοποίηση του ευρύτερου θεσμού της διαμεσολάβησης για την εξωδικαστική επίλυση των διαφορών.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γεώργιος Πατούλης αναφερόμενος στο θεσμό του Συμπαραστάτη υπογράμμισε ότι δεν έχει υποστηριχθεί επαρκώς και δεν έχει αναπτυχθεί σε όλη την αυτοδιοίκηση. Στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη να υπάρχει καλοπιστία και αντικειμενικότητα εκ μέρους του Συμπαραστάτη και ανέφερε την πρόθεση δημιουργίας Χάρτας ενημέρωσης του πολίτη, σε συνεργασία με τους Συμπαραστάτες.

Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης, αρχιτέκτονας του θεσμού υπογράμμισε ότι είναι αντίθετος στην κατάργηση της αυξημένης πλειοψηφίας, γιατί την επόμενη μέρα θα εκλέγονταν με απλή πλειοψηφία οι αποτυχώντες υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Είπε επίσης ότι είναι αντίθετος στην κατάργηση του θεσμού και την υποκατάσταση του από τοπικά γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη. Τόνισε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι για τις προοπτικές του θεσμού: ο ένας δρόμος είναι η ωρίμανση που θα επιτρέψει την συναίνεση των 2/3 και ο άλλος δρόμος είναι η θέσπιση της υποχρεωτικότητας με νομικές κυρώσεις για τους ΟΤΑ που δεν εκλέγουν Συμπαραστάτη

Ο βουλευτής του Ποταμιού κ. Γιώργος Αμυράς υπενθύμισε το ρόλο της δημοτικής του παράταξης στην διαμόρφωση της ευρύτερης συναίνεσης για την εκλογή του πρώτου Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Αθηναίων και τόνισε ότι οι έξυπνοι πολιτικοί θέλουν να έχουν Συμπαραστάτη, ο οποίος σκανάροντας τις υπηρεσίες μπορεί να προτείνει λύσεις.

Τελευταία ανανέωση ( 06.10.16 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB